Térfigyelő kamera biztonság és védelem kültéren is

Térfigyelő kamera biztonság és védelem kültéren is

Az elektronikus biztonsági rendszerek megjelenésével már egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk személyünk és értékeink védelmére. A lakásriasztók mellett már gyakran találkozhatunk kiépített térfigyelő kamera rendszerekkel is. Népszerűségük nem csak az elérhetővé vált árak miatt lett egyre nagyobb. A technológia fejlesztéseknek köszönhetően mind jobb minőségben vásárolhatjuk meg ezt a védelmi berendezést. Nem beszélve arról, ami további pluszt jelent, hogy a térfigyelő kamera nem csak helyileg érhető már el. Az internet fejlődésével mind több ingatlannál megoldható már, hogy akár távolról is figyelemmel kísérhessük a rendszer előtt zajló eseményeket.

Térfigyelő kamera térhódítása

Ma már nem csak ipari ingatlanoknál, közterületeken és középületeken találhatunk felszerelt kamerákat. Az elmúlt pár évben vált igazán népszerűvé magánszemélyek körében is térfigyelő kamera eszközökkel szerelt vagyonvédelmi rendszer. Az új technológiáknak és a minőségi megfigyelésnek köszönhetően. A szolgáltató cégek bőséges kínálattal állnak rendelkezésre. Legyen szó akár kültéri, akár beltéri megfigyelésről találhatunk az igényeinknek megfelelő rendszert. Persze azért fontos megjegyezni, hogy csak az ésszerűség határain belül. A térfigyelő kamera hatékony segítséget biztosít nem csak megelőzés szempontjából. Hiszen egyre többször hallhatjuk híradásokban, hogy ezen vagyonvédelmi rendszer segítségével sikerült elfogni a bűncselekmények elkövetőit.

A térfigyelő kamera nem csak betörések és lopások esetén nyújt segítséget. Egyre nagyobb szerepet játszik már a közlekedésben is. A közutakon és köztereken felszerelt kamerák segítségével a közlekedési morált is próbálják javítani. A térfigyelő kamera jelenlétével jelentősen csökkent a közúti szabályszegések és balesetek száma is. Mivel a hatóságok így nagyobb rálátást kapnak az autósokra és egy büntetés elkerülése végett már jobban odafigyelnek a jogszabályok betartására.

Térfigyelő kamera tévhitek!

Az AHD, IP és a HD-TVI rendszerek megjelenésével már nagy felbontással elérhetővé váltak a megfigyelők. Ezekkel a kamerákkal már nem kell attól tartanunk, hogy pixeles képet kapunk rögzítési oldalon. Nem beszélve arról, hogy szín visszaadásban is már hűen tükrözni fogja a felvétel az eredeti színeket. Azonban továbbra is vannak olyan tévhitek, melyeket érdemes előre tisztázni vásárlás előtt. Ilyen lehet a távolság és élesség. A filmekben olykor egy felvételt a végtelenségig kinagyítanak, azonban a valóságban ez gyakran nem így történik. Természetesen vannak olyan eszközök, melyek nagy távolságra is (100m) képesek tökéletes képet biztosítani. De ezek a térfigyelő kamera rendszerek igen magas árkategóriába tartoznak. Normál esetben még egy megapixel felbontású kamera is, csak 15-20 m-es távolságban adnak tökéletes, részletgazdag képet.

Nem beszélve arról, hogy lényeges szempont a kamera eredeti beállítása is. Amennyiben az objektív egy 5-10 méteres távra fókuszál, hiába látjuk a 30-40 méterre lévő területet is. Csakúgy mint az emberi szemnél, ha egy helyre fókuszálunk, a többi terület csak homályosan látható. Nincs ez másként a kameráknál sem. Talán a különbség annyi, hogy míg a szem gyorsan átáll az új fókuszra, addig a kamera marad a régi beállítással. Ez alól csak a vezérelhető kamerák lehetnek a kivételek. Itt viszont komolyabb összegű anyagi ráfordítást kell eszközölni a térfigyelő kamera rendszerre.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’CCTV surveillance caught’]