Vezetékes riasztórendszer

Vezetékes riasztórendszer kezelőEgyre nagyobb teret hódítanak a rádiós és hibrid lakásriasztó rendszerek. De még mindig a vezetékes (kábeles) lakásriasztók azok, melyek a leggyakrabban kiépítésre kerülnek az ingatlanokban.

Talán a több éves megbízhatóság és ismeretség az oka, hogy a vezetékes rendszerekben bíznak meg a tulajdonosok. Kisebb ingatlanok, lakások, üzletek védelmére ajánlott a vezetékes riasztórendszer kiépítése. Illetve azoknál az épületeknél, ahol a riasztó kábelezés már elkészült, vagy felújítás alkalmával beépítésre került a villanyszerelési munkálatok során.

Vezetékes riasztórendszer kezelő

Természetesen ott is megoldható a vezetékes riasztó kiépítése, ahol ez nem történt meg. Ebben az esetben ha megoldható a padlástérben, vagy álmennyezetnél történik a kábelek elvezetése. Valamint a látható helyeken kábelcsatornában történik a vezetékezés.

Többféle típusú rendszert ajánlunk, mint kültéri-, mint beltéri védelem esetén a vezetékes riasztórendszereknél. Legelterjedtebbek a DSC, PARADOX (kanadai gyártmány), valamint a PYRONIX (angol gyártmány). Ezek a típusok rendelkeznek a szükséges MABISZ minősítéssel. A többéves fejlesztéseknek és teszteléseknek köszönhetően, a legmegbízhatóbb, pontos és téves riasztások mentes működést tudják biztosítani. A termékcsaládok érzékelői (mozgás, nyitás, üvegtörés, füst, kültéri infrasorompó) igen sokrétű felhasználási lehetőséget nyújtanak.

Vezetékes riasztórendszer árak érdeklik?

Néhány gyakoribb vezetékes központ tulajdonsága:

Vezetékes riasztórendszerek
Központ típusÉlesítési mód (éjszakai, nappali, stb.)Érzékelő elhelyezés külön megnevezéssel (zónaszám)
PARADOX SP55002 partíció32 zóna
DSC PC14041 partíció8 zóna
PYRONIX Matrix4244 partíció24 zóna
MARK32 GSM modullal4 partíció64 zóna

Vezetékes riasztó alkalmazása:

Vezetékes riasztóval a betörés ellen

Minden esetben ajánlott a vezetékes lakásriasztó kiépítése, ha valaki elektronikus védelmi rendszerrel szeretné védeni ingatlanát. Mint kültéri, mint beltéri védelemre egyaránt alkalmazható. Amit viszont figyelembe kell venni, hogy ezeknél a riasztórendszereknél mindenképp meg kell oldani a a központi egység és eszközök közötti vezetékezést. Többféle gyártó eszközei közül választhat a tulajdonos, bár figyelembe kell venni, hogy nem mindegyik gyártó eszközei között van kompatibilitás. Hiszen a legtöbb esetben a vezetékes lakásriasztó eszközök gyártóspecifikusak.

Társasházi lakások, kisebb lakóingatlanok:

Vezetékes riasztó társasházban

Azokban az esetekben, ha egy kisebb ingatlan védelmét kell megoldani ajánljuk a vezetékes rendszer kiépítését. Mivel itt kisebb darabszámú érzékelőkkel kiépítésre már kerülhet egy optimális elektronikus vagyonvédelem. Amennyiben az ingatlan építésénél, vagy felújítás alkalmával a riasztórendszer vezetékezése kiépítésre került, úgy mindenképp javasoljuk a vezetékes riasztórendszert.

Kis üzletek, irodák:

Vezetékes riasztó üzletben

Azokba az üzletekbe és irodákba, melyek kisebb területen helyezkednek el, ajánljuk a vezetékes riasztórendszereket. Mivel kevesebb darabszámú érzékelővel is megoldható a riasztórendszer optimális kivitelezése jelentős kábelezés nélkül. Így nagyobb munkával és munkadíjjal nem jár a kiépítése. Költséghatékonyabb kivitelezés mellett egy megbízható rendszer kerül a tulajdonos birtokába. Általában ezekben az ingatlanokban megoldható az álmennyezet alatt történő kábel elvezetés, ezért esztétikailag is kifogásolhatatlan a rendszer.

Családi ház, nyaraló:

Vezetékes riasztó nyaralóban

Napjainkban a legtöbb családi ház kiépítésekor megtörténik a vagyonvédelmi rendszer kábelezése, a vezetékek falban történő elvezetése. Ezért a vezetékes riasztórendszerek anélkül kiépítésre kerülhetnek, hogy esztétikailag azok kifogásolhatók lennének. Régebbi típusú családi házaknál, ahol nincs megoldva a rendszer kábelezése a legtöbb esetben padlástérben elvezethető a riasztókábel. Vagy falélnél kábelcsatornában történő elrejtéssel. A vezetékes riasztók csak úgy mint a többi rendszer a későbbiek folyamán tovább bővíthetőek.

Kültéri védelem:

Vezetékes riasztó kültéren infrasorompóval

Ha nem csak belső, hanem az ingatlan külső területtét is szeretné az ügyfél védelem alá vonni, javasoljuk a vezetékes kültéri érzékelők kiépítését. Bár itt mindenképp célszerű a kábelek elvezetését földben, vagy lépésálló gégecsőben megoldani Azonban még költséghatékonyabb a vezetékes eszközökkel a kiépítés, mint a ma még drágábbnak számító rádiós érzékelőkkel történő kivitelezés. Valamint megbízhatóság szempontjából nagyobb távolságoknál javasoljuk a vezetékes eszközöket.

24 órás távfelügyeleti szolgáltatást riasztórendszer mellé:

Riasztó távfelügyelet

Egyre ritkábban fordul elő, hogy riasztórendszerek esetében csak helyileg szirénázó, sehová be nem kötött riasztórendszerek kerülnek kiépítésre. Egyrészt a távfelügyeleti havidíjakhoz igen kedvező áron lehet hozzájutni. Másrészt a kiépítéssel foglalkozó cégek/szolgáltatók a távfelügyelettel megrendelt riasztórendszerek esetén jelentős kedvezményt adnak a kiépítés költségeiből új ügyfeleik részére. A távfelügyeleti szolgáltatással rendelkező riasztórendszerek esetén minden jelzés egy 24 órás diszpécserközpontba fut be. Itt a jelzésnek megfelelően az ügyeletes diszpécser intézkedik. Ezért nem fordulhat elő, hogy egy-egy riasztás alkalmával senki nem figyel oda a rendszerre. Az átjelzés történhet az ingatlanban található vezetékes telefonvonalon keresztül, vagy egy erre speciálisan kialakított GSM/GPRS modulon keresztül.

Árajánlat biztonságtechnikai rendszerre

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most!

Az árajánlat ingyenes és kötelezettség mentes.

© 2024 Alarmdirect Kft. Minden jog fenntartva!