Riasztórendszerek összehasonlítása


Hibrid riasztórendszer kezelő

Nehéz bárkinek is azt mondani, hogy egy bizonyos típusú riasztórendszer a legmegfelelőbb az ingatlan személy- és vagyonvédelmére. Hiszen mindez függ a kialakítani kívánt védelem milyenségétől, a tulajdonos igényeitől és ízlésétől. Ma már igen sok választási lehetőség adott egy tulajdonosnak azzal kapcsolatosan, hogy melyik típusú riasztórendszer kerüljön felszerelésre ingatlanjába. Egyetlen fontos dolog, amit sosem szabad elfelejteni, hogy a rendszer minőségi és MABISZ által minősített eszközökből álljon össze. Valamint a garanciák és a megfelelő biztonság érdekében csak szakemberrel építtessük ki!

Engedje meg, hogy első körben néhány lényeges tulajdonsággal megismertessük Önt, az általunk ajánlott rendszerekkel kapcsolatosan.

Riasztórendszerek összehasonlítása I.
JellemzőMARK32 GSM PYRONIX + ELMESJABLOTRON
Kiépítési technológiaVezetékesHibridRádiós
Származási országMagyarAngol + LengyelCseh
Partició szám4415
Maximális zónaszám6424120
Vezetékes érzékelőX
Rádiós érzékelőX
Vezetékes szirénaX
Rádiós szirénaXX
Távfelügyelet
Éjszakai üzemmód
Működési frekvenciaX433Mhz868Mhz

Riasztórendszerek összehasonlítása II.
JellemzőPARADOX SPECTRAPARADOX MAGELLANPARADOX HIBRID
Kiépítési technológiaVezetékesRádiósHibrid
Származási országKanadaKanadaKanada
Partició szám222
Maximális zónaszám323232
Vezetékes érzékelőX
Rádiós érzékelőX
Vezetékes szirénaX
Rádiós szirénaXX
Távfelügyelet
Éjszakai üzemmód
Működési frekvenciaX868Mhz868Mhz

Riasztórendszerek összehasonlítása III.
JellemzőDSC PC1616
Kiépítési technológiaVezetékes
Származási országKanada
Partició szám2
Maximális zónaszám16
Vezetékes érzékelő
Rádiós érzékelőX
Vezetékes sziréna
Rádiós szirénaX
Távfelügyelet
Éjszakai üzemmód
Működési frekvenciaX

PARADOX SPECTRA RIASZTÓRENDSZER


A MAGELLAN MG, SPECTRA SP riasztó rendszer családok közös jellemzői

A vagyonvédelmi rendszercsalád jellemzője a biztonság, a kényelem, a könnyű telepítés és kezelés, az ügyfél és telepítő-barát szolgáltatások. A család minden tagja rendelkezik a StayD szolgáltatással, mely megnövelt szintű biztonságot nyújt azáltal, hogy a rendszer mindig legalább STAY módon élesített.

A központok bővíthetők további szolgáltatásokkal, amilyen a telefonhívó modul (VDMP3) és a TCP / IP internet modul (IP150). Segítségével iParadox szoftverrel, vagy beépített web felülettel érhetjük el és kezelhetjük a központunkat. Valamint a BabyWare / WinLoad telepítői szoftverrel is csatlakozhatunk, hogy távolról programozhassuk vagy vezérelhessük. A központok lehetővé teszik a rendszer helyszíni frissítését, így új eszközöket és funkciókat a központipanel cseréje nélkül is használhatunk.

A telepítés megkönnyítésére minden központ egyszerű, menü-vezérelt programozással állítható be. Előnyei és szolgáltatásai teszik a PARADOX központjait ideálissá az akár 32 zónát igénylő lakás vagy kisebb üzleti rendszerek számára.

A riasztó család minden tagja beépített StayD módot tartalmaz. Amelynek segítségével úgy használhatjuk a rendszerünket, hogy soha nincs teljesen védetlen állapota. Mindössze csak az éppen használt zónákat kapcsolja ki (például a bejárati ajtót, amíg áthaladunk). De amint becsukódik mögöttünk az ajtó, hozzá is élesedik a rendszerhez. Ezáltal mindig biztonságban tudhatjuk saját és szeretteink életét, valamint vagyonunkat is.

Új alvó (SLEEP) élesítési módot tartalmaz. Az otthonmaradó (STAY) élesítés mindenkinek ismerős lehet.

Azt jelenti, hogy csak az úgynevezett héjvédelmi zónák élesednek be (pl.: ablakok, ajtók), bent a lakótérben viszont nyugodtan lehet mozogni. Az alvó (SLEEP) mód annyiban más, hogy ha bekapcsoljuk a rendszert, akkor minden élesítve marad, ami STAY módban éles volt. Plusz beélesednek azok a zónák is, ahová éjszaka várhatóan nem fogunk bemenni, így nagyobb biztonságban tudhatjuk magunk és családunkat is.PARADOX SPECTRA VEZÉRLŐK


PARADOX SPECTRA RÁDIÓS ESZKÖZÖK SPECTRA SP család

Vezetékes, 32 zónás riasztóközpont, amely bővíthető akár rádiós érzékelőkkel is. Az új RX1 rádiós bővítővel igen költséghatékony rendszer építhető ki. Az RTX3 vevővel vagy K32LX vezetékes kezelővel alkalmas kétirányú rádiós kommunikációra. Ezekkel a bővítőkkel minden olyan funkció elérhető, ami a MAGELLAN központokkal.

A rádiós bővítő modulok segítségével az SP központokhoz használhatjuk a Paradox vezeték nélküli érzékelőit. A központ nem csak kezelőről, hanem távirányítóval is vezérelhető.

Megkönnyíthetjük a kezelést távirányító használatával. Az egyszerű távirányító úgy működik, mint a gépkocsi riasztók távirányítója (REM1/REM15). A PARADOX azonban kifejlesztett olyan távirányítót is, amely visszajelzi a rendszer állapotát (REM2 – kétirányú rádiós kapcsolat). A távirányító elvesztésére szolgáltat megoldást a REM3 távkezelő, amelyen nem egy gomb megnyomásával, hanem kód beütésével hatástalanítható a rendszer. Így a távirányító elhagyása nem jelent bejutási lehetőséget a védett ingatlanba. Az SP6000 és SP7000 központok rendelkeznek PGM+/- kapcsolóval, melynek segítségével a kezelőről egyszerűen kapcsolhatunk bármilyen elektromos berendezést.


PARADOX SPECTRA RIASZTÓRENDSZER


MAGELLAN MG5000 / MG5050

Rádiós riasztóközpont, amely rendelkezik vezetékes zónákkal is. A Magellan rádiós rendszerek legfontosabb tulajdonsága, hogy a kétirányú rádió adó-vevőt beépítve tartalmazza. A kétirányú kapcsolat lehetővé teszi, hogy a rendszerhez rádiós kezelőt, állapot kijelzős távirányítót, vezeték nélküli szirénát és vezérelhető rádiós kimenetet illesszünk.

  •  32 zónás riasztóközpont, beépített rádió adó – vevővel, amely rádiós érzékelők, kezelők, szirénák és távirányítók hozzáadását teszi lehetővé.
  •  RF zavar felügyelet – a központ folyamatosan figyeli a rádiós zavarások mértékét. Amennyiben meghalad egy előre beállított határértéket, akkor a központ hiba vagy riasztás jelzést ad. Így védekezve a modern bűnözők ellen.
  •  Különlegesség a REM3, ami több, mint egy távirányító. Beállítástól függően viselkedhet hagyományos távirányítóként, gombnyomással ki-be kapcsolva a rendszert. De viselkedhet „távkezelőként” is, kód beírást kérve a művelethez. Így nem gond, ha elhagyjuk, mert nem a „kód” kerül illetéktelen kezekbe, hanem csak az eszköz.

PARADOX MAGELLAN RIASZTÓRENDSZER


MAGELLAN MG6250 integrált rádiós központ

A Magellan az első vagyonvédelmi rendszer, mely a biztonságot, a népszerű kényelmi szolgáltatásokat és a stílusos megjelenést kombinálja. A Magellan integrált vagyonvédelmi rendszerek teljes vezeték nélküli biztonságot nyújtanak bármilyen lakás vagy kisebb üzlet rendszereként. A Magellan kompatibilis a Paradox kétirányú rádiós eszközeivel, melyekkel a felhasználók például a rendszer állapotát kérdezhetik le távirányítón keresztül.

A Magellan 64 zónás (MG6250) rendszerek telepítése gyors és egyszerű, barátságos, menüs programozásuk nem igényel különösebb képzést. Helyszíni firmware frissíthetőségükkel kényelmesen frissíthető a telepített rendszer, a helyszínen, percek alatt.

A Magellan integrált rádiós rendszer a biztonságot egyedi kényelmi szolgáltatásokkal kombinálja, ilyen a kiváló minőségű hang, a családi üzenőközpont, a kagylónélküli telefon, az ébresztőóra és a biztonságtechnikában eddig nem látott megnyerő kivitel.
A Magellan sokkal több, mint vagyonvédelem.


PARADOX MAGELLAN MG6250 RIASZTÓRENDSZER


PARADOX MAGELLAN MG6250 RIASZTÓRENDSZER


DIGIPLEX EVO

A Digiplex EVO rendszer a legmagasabb szintű védelmet kínálja bankok, magas biztonsági szintű katonai és kormányzati létesítmények, luxuslakások és bármilyen, magas szintű biztonságot igénylő létesítmény számára. Ezek a rendszerek ötvözik a könnyű használatot és a moduláris felépítést. Mellyel a telepítő kevés munkával bővítheti, telepítheti és tarthatja karban a rendszert.

Az EVO rendszer „plug-and-play” modulokkal bővíthető, bárhol és bármilyen kombinációban a 4-eres BUS-on. A modulok a legkényelmesebb helyen kapcsolhatók a BUS-ra, és bemeneteik a kívánt zónához és partícióhoz rendelhetőek. Csak a modul használt bemenetei rendelődnek rendszerzónához. A kulcskapcsolók, távirányítók és a modulok nem használt bemenetei nem foglalnak el zóna helyet. Telepítés után minden BUS-os modul, beleértve a mozgásérzékelőket, programozható távolról, kezelő vagy a BabyWare / WinLoad programozó szoftver segítségével.

A Digiplex EVO magába foglalja a beléptető rendszert is. A vagyonvédelmi rendszer felhasználói adatbázisával kezelhető akár 32 ajtón a belépés, és az ajtók felügyelete bármelyik partícióba belefoglalható. A BabyWare, a WinLoad és a NeWare szoftver egyaránt használható a felhasználók és a belépési jogok kezelésére. A vagyonvédelem és a beléptetés egybefoglalásával, a Digiplex EVO a vagyonvédelmi rendszer által kínált biztonságot egy új szintre emeli.

MÁR GRADE 3 -AS MINŐSÍTÉSSEL!


Riasztórendszerek összehasonlítása II.
     DSC POWER       JABLOTRON PROFI  PYRONIX HIBRID
Kiépítési technológiaVezetékesRádiósHibrid
Származási országKanadaCsehEU
Partició szám221-4
Maximális zónaszám16168-24
Vezetékes érzékelőX
Rádiós érzékelőX
Vezetékes szirénaX
Rádiós szirénaXX
Távfelügyelet
Éjszakai üzemmód
Működési frekvenciaX433Mhz433Mhz

DSC Power Sorozat

A Power sorozatú központok számos újdonságot tartogatnak a biztonságtechnikai alkalmazások számára. A sorozat központjai minden igényt kielégítenek az egyszerű lakások/családi házak védelmétől a nagyobb intézményi felhasználásokig. A rugalmas és könnyű bővítési lehetőségekkel 4-64 zónás, 1-8 partíciós rendszerek kiépítésére van lehetőség. A könnyű üzembe helyezés és kezelés nagy megbízhatóságot nyújt a rendszerek felhasználói számára. A kor műszaki színvonalának megfelelően beépített digitális kommunikátorral, vezérelhető kimenetekkel rendelkeznek, valamint opcionális kiegészítőkkel akár TCP/IP felületen keresztül is felügyelhetőek.

Megújult forma jellemzi a Power Sorozat billentyűzeteit. A letisztult színvilágnak és a kerekített sarkoknak köszönhetően beleolvadnak az aktuális környezetbe. Emellett számos technikai opcióval bővült: partíció állapot kijelzés, kezelői zóna használata PGM kimenetként, AC kijelzés. Az új forma mellett az RFK típusú billentyűzetek rendelkeznek még egy beépített rádiós egységgel is. A 433MHz-es vevő kompatibilis a jelenleg forgalomban lévő WS/WLS eszközökkel.

A központok kezelése, mindennapi használata a billentyűzeten keresztül történik. A felhasználói igényeknek megfelelően lehet LED vagy LCD kezelőket alkalmazni. Ezeket lehetőség van egy rendszeren belül keverni. A LED billentyűzetek azonnali, egyszerű zónaállapot jelzést biztosítanak, míg az LCD billentyűzeten a zónáknak külön nevet adhatunk. Az ikonos LCD billentyűzet pedig mindenki számára egyértelmű kijelzésekkel tájékoztat a rendszer állapotáról.

A Power és Új Power sorozatra egyöntetűen jellemző a teljes modul kompatibilitás. A hagyományos vezetékes rendszerben minden billentyűzet, zónabővítő, kimeneti bővítő és egyéb modul a COMBUS-ra csatlakozik. A vezetékes bővítésen túl természetesen vezeték nélküli-, valamint címezhető eszközökkel is bővíthető a rendszer.

Az eltérô felhasználói igényekhez alkalmazkodva számos speciális feladatra tervezett modult lehet a Power sorozatú központokhoz illeszteni. Ezekkel a modulokkal különböző funkciók valósíthatóak meg. Az Escort telefonos interfész modul távoli rendszerkezelést és automatizálási funkciókat biztosít. A PC5900 audió felügyeleti modullal távoli vezérlés, kétirányú, beszéd/hang funkciók valósíthatóak meg, a PC5400 modul segítségével pedig az eseményeket tudjuk kinyomtatni.

A vezeték nélküli bővítő egységek segítségével könnyen és gyorsan lehet hibrid rendszerként kiegészíteni a Power sorozatú központokat. A központokhoz a RF5132/RF5108 vevő alkalmazható. A vezeték nélküli érzékelők között megtalálhatjuk a mozgásérzékelőket, üvegtörés érzékelőket valamint füstérzékelőket is. A hordozható távvezérlő kulcsok rugalmas és könnyű felhasználást biztosítanak.

A rádiós rendszerek kezelésének rugalmasságát, a végfelhasználók által a leggyakrabban igényelt hordozható távvezérlő kulcsok biztosítják. Ezek a kulcsok DSC rádiós vevőegységeihez illeszthetőek, ezeken keresztül adnak lehetőséget a rendszer élesítésére illetve hatástalanítására. Lehetőség van garázs, kertkapu nyitására, világítás kapcsolására vagy akár pánikjelzések leadására. Tapasztalatok szerint az élesítéskor vagy hatástalanításkor előforduló téves riasztások száma nagy mértékben csökkenthető a vezeték nélküli távvezérlők alkalmazásával.

Amikor a hagyományos, vezetékes érzékelők elhelyezése nem lehetséges, vagy nagyon időigényes, akkor érdemes használni a DSC vezeték nélküli rendszereit. Szinte minden érzékelő típus megtalálható a vezeték nélküli eszközök között is. A DSC termékkínálatában megtalálható az összes mindennapi alkalmazásban használatos érzékelő: ajtó, ablak nyitásérzékelő, üvegtörés érzékelő, normál ill. kisállat védett mozgásérzékelő és füstérzékelő, távvezérló kulcs – nagyon jó ár/értékben.


JABLOTRON PROFI Sorozat

A JA-63KR hibrid központi egység 4 vezetékes és 16 vezeték nélküli zónát kezel. A JA-63K típusjelzésű változat vezeték nélküli zónákat nem, csak 4 vezetékes zónát tartalmaz. A központ mindkét változata kompatibilis a JA-60GSM, JA-65X PSTN és JA-60W LAN kommunikátorokkal. A központi egység műanyag doboza tartalmazza a tápegységet és elegendő helyet egy 2,6Ah/12V készenléti akkumulátor számára. A vezeték nélküli technológiának köszönhetően a rendszer telepítése gyors, „környezetkímélő”, már ami a lakás vagy ház telepítés közbeni/utáni tisztaságát illeti.

Jelentős előny az érzékelők áthelyezhetősége, ami gyakori igény, ha a felhasználó át kívánja rendezni a lakás belső tereit. A központi egységek programozhatók vezetékes vagy vezeték nélküli kezelőről, számítógépről, az ingyenes, magyar nyelvű ComLink program használatával. Vagy kommunikátorral PSTN vonalon, vagy Interneten, a Jablotron által üzemeltetett www.GSMLink.cz szerveren keresztül. A rádiókommunikáció biztonságát a fejlett ugrókódos titkosítási technika garantálja.

A rendszer két partícióra bontható, vagy részlegesen élesíthető, illetve alközponti egységek letárolásával bővíthető. A központi egység időközönként ellenőrzi a memóriájába letárolt eszközök meglétét és a rádiókommunikációs és jelentési útvonalak épségét. A központi egység vezérelhető vezetékes és vezeték nélküli kezelőegységekkel, távirányítóval vagy akár egy telefonkészülék billentyűzetéről is. A fontosabb eseményeket az eseménynaplóban rögzíti.

A rendszer képes házvezérlési feladatok ellátására, gondolunk itt a kimenetek automatikus aktiválására és távvezérlésére, a vezeték nélküli vevőegységek alkalmazására stb. A JA-6x sorozat további típusai a JA-63KRX – telefon (PSTN) kommunikátorral, és a JA-63KRG GSM kommunikátorral szerelt központi egység. A JK-15 és JK-06 készülékcsomagok a központ mellett tartalmaznak egy JA-60F rádióskezelőt, egy UC-260 beltéri hangjelzőt, egy JA-60P és JA-60N érzékelőt, valamint egy RC-44 távirányítót és egy RC-28 rádiós ajtócsengő nyomógombot.

A modul felépítésű központi egység fém háza tartalmazza a beépített transzformátort. Valamint elegendő helyet biztosít két JA-65H vezetékes zónabővítő modul, egy JA-65R rádiós modul, egy JA-65X vagy JA-60GSM kommunikátor és egy akkumulátor számára. A moduláris felépítésnek köszönhetően a rendszer konfigurációja a felhasználó kívánságait és szükségleteit maximálisan figyelembe véve alakítható ki. A vezeték nélküli eszközök használatának köszönhetően a telepítés gyors, és egyáltalán nem károsítja az épület belső kialakítását.

A rendszer kényelmesen programozható a helyileg vagy a telefonvonalon át csatlakoztatott számítógépről. A rádiókommunikáció titkosításnak megvalósítása digitális ugrókódos algoritmussal történik. Amely az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja a központ és a hozzá csatlakoztatott vezeték nélküli eszközök adatátvitelének megvalósításában. A rendszer összes fontosabb funkciója vezérelhető. A 16 vezeték nélküli érzékelő mellett további alrendszeri központi egységek tárolhatók le a központok memóriájában.

A vezetékes zónabemenetek elektronikus lezárása történhet lezáró ellenállás nélkül (NO, NC), egy lezáró ellenállással, vagy két lezáró ellenállással is. A központi egység programozható és vezérelhető a vezetékes vagy vezeték nélküli kezelőegységekről. Vezérelhető távirányítóval, vagy távirányítással egy telefonkészülék billentyűzetéről. A központ által védett terület logikailag két különálló területre (partícióra) bontható, melyek egy közös területet fognak közre. A vezetékes telefonvonali kommunikátor képes hangüzenetek továbbítására. A GSM kommunikátorral szerelt változat SMS üzeneteket tud küldeni a kijelölt telefonszámokra. Mindkét kommunikátor képes automatikus jelentéseket továbbítani a felügyelet irányába. Valamint biztosít távoli hozzáférést a megfelelő jogosultsággal rendelkező telepítő/karbantartó személyzet számára.

A kezelőegység feladata a JA-6x sorozatú központok programozásának és vezérlésének vezeték nélküli megvalósítása. A JA-60F vezeték nélküli kezelőegység kétirányú rádiós kommunikációval tartja a kapcsolatot a központi egységgel. A billentyűzetet a véletlen megnyomás ellen lehajtható fedlap védi. A LED visszajelzők és a beépített hangjelző a rendszer aktuális üzemállapotáról tájékoztatja a felhasználót.

A kezelőegység négy gyorsbillentyűt tartalmaz. A rendszer élesítésére/hatástalanítására, valamint további nyomógombokat a központ és a programozható kimenetek programozására,
vezérlésére. Az elemek kímélés céljából – ha gombnyomás nem történik – a kezelőegység 10 másodperc elteltével készenléti üzemmódba lép. A készenléti üzemmódból üzemkész állapotba bármely gomb lenyomásával vagy a billentyűzetet védő fedél lehajtásával kapcsolható át. Amennyiben a kezelőegységet folyamatosan üzemkész állapotban szeretnénk tartani, csatlakoztatni kell a DE01/12 tápegység modult, mely feleslegessé teszi az elemeket védő energiatakarékossági funkciókat. Az AN-01 külső antenna csatlakoztatásával nagyobb rádiós hatótávolság áthidalása is lehetségessé válik.

Az RC-44 négy nyomógombos távirányító feladata a Jablotron rendszerek vezeték nélküli vezérlése. Két pár nyomógombot tartalmaz. Melyek a fő feladat ellátása mellett felhasználhatók még más elektromos eszközök, pl. garázskapu vezérlésére is. Az RC-44 távirányító nyomógombjait A,B és 1,2 feliratok különböztetik meg. A távirányítót a típusban egyedülálló billentyűzár védi a véletlen (vagy szándékos, de illetéktelen) gombnyomások nem kívánt következményeitől.

A billentyűzár aktivált állapotában a távirányító LED visszajelzője a gombnyomás hatására jelzi a művelet végrehajtását. De valójában nem történik rádiójel kibocsátás. Ez hasznos funkció, amikor a gyerek játszik a távirányítóval, vagy a távirányító elveszett, esetleg ellopták. A két összetartozó nyomógomb pár egyidejű megnyomása azonnali pánikriasztást vált ki. A távirányító két nyomógombosra történő átalakítása rendkívül egyszerű, akár a felhasználó által is végrehajtható feladat.


Árajánlat biztonságtechnikai rendszerre

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most!

Az árajánlat ingyenes és kötelezettség mentes.KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK