Testhő kamera, kötelező maszk viselés figyeléssel

Testhő kamera, kötelező maszk viselés figyeléssel

Vírusos járványveszély idején mindannyian próbálunk a lehető legbiztonságosabb módon védekezni. Jelenleg a koronavírus járvány idején a biztonságtechnikai gyártók is igyekeznek lépést tartani ezen igényekkel. Egyre több helyen találkozhatunk olyan beléptető rendszerekkel, ahol még a belépés előtt elvégezhető az alap szűrés. Mint testhőmérséklet ellenőrzés, vagy maszk viselés. Ezt gyakran még emberi ellenőrzéssel végzik. Azonban ma már a legmodernebb testhő kamera erre nyújt kellő megoldást. Ráadásul nem csak járvány idején alkalmazható, hanem normál hétköznapokon arcfelismerős beléptetésre is.

Testhő kamera funkciói

Testhő kamera 3 funkcióval a biztonságos ingatlanon belüli tartózkodásért. Mindez ráadásul összekapcsolható egy munkahelyi, vagy közösségi épület beléptető rendszerével. Ezzel is emelve a biztonságot.

Testhő figyelés: A kamera közvetlen kontaktus nélkül képes mérni az adott személy testhőmérsékletét nagy pontossággal. Beállítható, hogy bizonyos test hőmérséklet felett jelezzen a rendszer. Ezt figyelmeztető hangjelzéssel együtt teszi. Ha beléptető rendszerbe integrálódik a testhő kamera a rendszer szoftverén belül különböző funkciók állíthatók be. Ilyen lehet, hogy abnormális hőmérsékleti érték esetén a hangalapú figyelmeztetés mellett letiltja a belépési engedélyt.

Maszk viselés felismerés: Csakúgy, mint a testhőnél a kamera alkalmas arra is, hogy a maszk viselést figyelje. Amennyiben a belépő személy nem visel maszkot szintén hangjelzéssel figyelmeztet. Illetve beléptető rendszerrel történő alkalmazás esetén megtiltja a belépést az adott személynek.

Arcfelismerés: A testhő kamera képes akár 20.000 arc algoritmusának raktározására. Gyors működésének köszönhetően szinte pillanatok alatt képes elvégezni az adott személy azonosítását. Így, akár egy nagyobb létszámú munkahely, vagy közösség esetén is zökkenőmentes beléptetést tesz lehetővé. Amennyiben később már nem szükséges a hőmérséklet és a maszk viselésének figyelése, ez sem okoz problémát. A testhő kamera belső szoftverében akár külön is beállítható, hogy milyen funkciókat szeretnénk figyelni működés közben.

A kamerához tartozik egy nagy méretű kijelző is, mellyel könnyen és gyorsan elvégezhető a beazonosítás. Mivel a kijelzőn egy körvonallal behatárolva látható, hogy hol kell elhelyezkednie az ellenőrzés alkalmával. Szintén a kijelzőn jelenik meg a mért hőmérsékleti érték. Valamint itt láthatóak azon információk is, amelyek miatt esetleg nem végezhető el az azonosítás. Például a szájat és orrot eltakaró maszk mellett egyéb arctakarás is látható.

Önálló működés

A testhő kamera nem csak beléptető rendszerrel együtt képes működni, hanem önmagában is. Valamint a helyi hang és kijelző figyelmeztetés mellett, e-mail riasztást is tud küldeni a megadott e-mail címre.

Alkalmazását tekintve a Covid-19 járvány idején különösen javasolt! Iskolákban, irodákban, munkahelyeken, kórházakban, rendelőkben, közlekedési állomásokon, áruházakban, üzletekben.