Gyakran Ismétlődő Kérdések


A konfigurációban szereplő eszközök mind minőségi termékek. A biztonságtechnika, vagyonvédelem piacán lévő nagy múltú gyártóktól származó eszközökről van szó. A kamerás megfigyelőrendszereket nem azért tudjuk ennyire kedvezményes áron biztosítani, mert nem minőségi termékekről lenne szó, hanem mert nagyobb tételben kedvezőbb áron tudjuk megvásárolni a nagykereskedéseknél.

Amennyiben ügyfeleinknél előzetesen nem történt meg a kamerás megfigyelő rendszer kábelezése, és a későbbiek folyamán sem szeretnék, hogy az eszközökhöz vezetékek menjenek, ebben az esetben ajánljuk rádiós eszközeinket.

Lehetőség van arra, hogy a teljes rendszer rádiósan kommunikáljon egymással. Igy némileg költségesebb a teljes rendszer kiépítése a vezetékes rendszerrel szemben, viszont esztétikailag szebb látványt biztosít. De fontosnak tartanánk megjegyezni, hogy a kép átvitel minősége miatt érdemes végiggondolni, hogy valamilyen módon megoldható-e a kábelezés.

Az akciós rendszerben található kamerák jellemzően 4mm-es objektívvel vannak ellátva, melyek jellemzően 5-10 m-es távolságra adnak felismerhető képet. De természetesen különböző objektívvel rendelkező kamerákat is tudunk biztosítani ügyfeleinknek, illetve variofókusszal ellátott kamerákat is biztosítunk. Így a különböző igényeknek megfelelő látótávolságú kamerákkal rendelkezünk.

Illetve IP és HD-SDI kameráink esetén már objektívtől függetlenül lehetőség van arra, hogy akár egy távoli pontot nagyobb, élesebb részletességgel tekintsünk meg a kamerákon keresztül.

A kamerák infraleddel vannak ellátva, mely biztosítja az éjszakai megfigyelést, természetesen az éjszakai felvétel nem ugyanolyan minőségű, mint a nappali, de az akciós kamerákon kívül tudunk biztosítani speciális Day/Night kamerákat, amelyek kifejezetten az éjszakai képminőséget javítják, akár abban az esetben is, ha minimális fényt sem tudunk biztosítani a kameráknak éjjel.

Az oldalon található kameraképek, csak illusztrációk, természetesen minden kamera a típusától függően más képet mutat, amennyiben az ügyfél szeretné megnézni a kamera által rögzített képeket, azt irodánkban megtekintheti. De lehetőség van arra is, hogy a helyszínen, telepítés alkalmával válasszon több típusú kamera közül helyszíni megtekintés alkalmával.

A DVR-ekben elhelyezett merevlemez nagyságától függ a tárolt felvételek nagysága. Minél nagyobb kapacitású merevlemezt használunk, annál inkább növelhető a tárolt felvételek hosszúsága. Ma már egy átlagos kamerarendszer (4-5 kamera) esetén, az 1 héttől akár több hónap tárolására is van lehetőség.

Természetesen a DVR-en tárolt kameraképeknél lehetőség van arra, hogy a felvételeket lementsük, ez történhet USB-n keresztül Pendrive-ra, vagy pedig egy külső eszközön (digitalizálón) keresztül DVD-re.

A digitális asztali rögzítők beépített webszerverrel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy a helyszínen kiépítésre került kamerás megfigyelő rendszer képeit bárhonnan interneten keresztül, felhasználónév és jelszó használatával megtekinthesse az ügyfél. Ehhez a helyszínen rendelkezni kell vezetékes internet elérhetőséggel, illetve a hálózatba történő kötéshez egy routerrel, melyet igény esetén cégünk a kamerarendszer mellé biztosítani tud.

A konfigurációkban szereplő eszközök mind minőségi termékek, neves gyártók eszközei. A biztonságtechnika, vagyonvédelem piacán lévő nagy múltú gyártóktól származó termékekről van szó, mint DSC, PARADOX, PYRONIX, JABLOTRON. Minden termék MABISZ minősítéssel rendelkezik, melyet mindegyik biztosító társaság elfogad.

Munkatársaink a vezetékes rendszereknél a vezetékek elhelyezését többféleképpen is meg tudják oldani, amennyiben lehetőség van arra, hogy padlástérben végezzék a kábelezést, úgy ezt a megoldást javasoljuk, hogy minél kevesebb kábel látszódjon a lakótérben. Amennyiben ez az út nem járható, vagy egyéb más elrejtési lehetőség nem adódik, úgy kábelcsatornában kerülnek elhelyezésre a kábelek. Ha riasztórendszer kiépítése mellett az ingatlan felújításán is gondolkodnak, célszerű felújítás alkalmával a falban kialakítani a védőcsövezett kábelezést.

Ha előzetesen nem történt meg a riasztórendszer kábelezése, és a későbbiekben nem szeretnénk, hogy a riasztórendszer eszközeihez vezetékek menjenek, ebben az esetben ajánljuk rádiós eszközeinket.

Lehetőség van arra, hogy a teljes rendszer (központ, érzékelők, kültéri sziréna) vezeték nélkül kommunikáljanak egymással. Ebben az esetben költségesebb a teljes rendszer kiépítése a vezetékes rendszerrel szemben, viszont esztétikailag kedvezőbb a végeredmény.

Köztes megoldásként tudjuk javasolni a kombinált rendszereket, ahol érzékelők vezeték nélkül kommunikálnak a központtal, de a kültéri sziréna, kezelő és központ vezetékes eszközök, így minimálisra csökkenthető a látható vezetékek száma és árban is kedvezőbb a kiépítésre kerülő rendszer.

Kültéri védelem esetén több dolog is befolyásolhatja az ajánlat végső árát, környezeti tényezők, távolságok érzékelő fajtája. Természetesen kültéri védelem esetén is tudunk biztosítani ajánlatot és kiépítést is, de ebben az esetben mindenképp szükségesnek tartjuk a személyes (telefonos) egyeztetést. Ebben az esetben javasoljuk értékesítő kollégánk megkeresését, aki a pontosítások után elkészíti a személyre szabott árajánlatot díjtalanul.

Természetesen minden zárt ingatlanban lehetőség van riasztórendszer kiépítésére, ott is ahol kisállat van az ingatlanban. Amennyiben a négylábú kedvenc az élesített riasztórendszer mellett is az ingatlanban tartózkodik javasoljuk kisállat védett mozgásérzékelők felszerelését, cicák esetén viszont csak üvegtörés és nyitásérzékelő elhelyezése javasolt, mivel előfordulhatnak téves riasztások abból kifolyólag, ha elevenebb és asztalra, szekrényre, radiátorra is felugrik. Vagy pedig abban a helyiségben, ahol tartózkodik a házi kedvenc nem élesítjük be a rendszert.

Természetesen minden általunk kiajánlott rendszer eszközei megfelelnek a MABISZ által előírt követelményeknek. Az akciós ajánlatokban szereplő központok is ezekből vannak összeállítva. A kedvező beszerzési ár miatt tudjuk ügyfeleink részére akciósan biztosítani ezeket a konfigurációkat.

Azt gondolhatjuk, hogy értékeink megóvása érdekében elégséges, ha lakásriasztót, riasztórendszert szereltetünk be ingatlanunkban és helyileg szirénázik a berendezés. Lehet elrettentő ereje kültéri hangjelző megszólalásának, de sajnos egyre inkább az a tapasztalat, hogy már ez sem segít a betörésekkel szemben. Általában a betörések akkor történnek, mikor nem vagyunk a helyszínen, ekkor csak a közvetlen szomszédokra és a környezetünkben tartózkodók segítségére hagyatkozhatunk, hogy értesítenek az eseményről.

Jellemzően senki sem szeret ilyenkor beleszólni a történésekbe, félve attól, hogy a saját testi épsége is veszélybe kerülhet. Ezért javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a tökéletes biztonság érdekében, lakásriasztó rendszere mellé távfelügyeleti szolgáltatásunkat is rendelje meg, ahol havidíjas szolgáltatás keretében folyamatos felügyelet van értékei felett.

A távfelügyeleti szolgáltatás, több fontos részből tevődik össze. A diszpécserszolgálat nem csak akkor értesít minket, ha behatolásjelzés történik, hanem műszaki hiba esetén is. Például, ha olyan műszaki meghibásodást észlelnek, ami talán a telepítés helyszínén nem is okoz gondot jelen pillanatban a lakásriasztó működésében, akkor is értesítik az ügyfelet és egyéb esetekben is: áramszünet, akkumulátor lemerülés, amikor nem vagyunk a helyszínen, talán nem is értesülnénk ezekről a problémákról.

Amellett, hogy folyamatos kontroll van riasztórendszerünk felett, még életvédelmi szerepet is ellát a szolgáltatás, akár idős, rászoruló embereknél segélykérő rendszerként is tud működni a távfelügyelt riasztórendszer, egy távirányító gomb megnyomásával egészségügyi riasztást küld a rendszer a diszpécser központba, ahol a értesítik az orvost, mentőt stb. Riasztórendszereink, lakásriasztóink ma már egytől egyig rendelkeznek beépített kommunikátorral, ami biztosítja számunkra a távfelügyeleti csatlakoztatás lehetőségét akár vezetékes, akár GSM, GPRS hálózaton keresztül.

A szolgáltatás megrendelése előtt célszerű munkatársunkkal egyeztetni, ahol az igények ismeretében közösen megtervezzük a védeni kívánt ingatlan távfelügyeletét. Az egyeztetettek alapján a meglévő riasztórendszer zárható fémdobozába beépítésre kerül az átjelző egység, melyet kollégáink szerelnek fel. Megrendelés esetén az ügyféllel megkötjük a távfelügyeleti szerződést és így elindul a szolgáltatás.

A távfelügyeleti központ a nap 24 órájában folyamatosan figyeli az ügyfél riasztórendszerét és a beérkezett jelzéshez rendelt intézkedéslista szerint végzi feladatát. Az ügyelet hónap végén kimutatást készít a beérkezett jelzésekről, intézkedésekről, melyet emailben, levélben, faxon az ügyfél részére eljuttat.

 • társasházi lakások,
 • családi házak,
 • üzletek, boltok,
 • bankok, posták, irodaházak, szállodák, hivatalok,
 • iparterületek, műhelyek, raktárak
 • egyéb ingatlanok védelme.

A kivonulószolgálat az értesítéses szolgáltatást kiegészítő, helyszíni kivonulással bővített szolgáltatása. A kivonulószolgálat megoldás azon ügyfeleink részére, akik a riasztásokra nem akarnak vagy nem tudnak reagálni, de szeretnék értékeiket 24 órában biztonságban tudni. A kivonuló járőrök tapasztalt, a munkakörre felkészített -Vagyonvédelmi Kamara engedélyével rendelkező- vagyonőrökből áll.

A szolgálatot teljesítők, valamint maga az elfogó járőrök az intézkedéshez szükséges eszközökkel és jogkörrel rendelkeznek. Riasztás esetén az objektumhoz legközelebb lévő járőr kerül indításra. A kiérkezés után körültekintően ellenőrzi a védett terület sértetlenségét, próbálja megtalálni a riasztást kiváltó okot, körbejárja a felügyelt ingatlant, leellenőrzi a nyílászárókat és azok környezetét. Ha az elkövetőt még a helyszínen találja, meggátolja annak távozását és a további károkozást.

Betörés esetén az előírásoknak megfelelően jár el, valamint biztosítja a helyszínt a hatóság és a megbízó megérkezéséig. Az intézkedés végén a járőr a helyszínről bejelentkezve telefonon tájékoztatja a szolgálatban lévő diszpécsert, aki írásban jegyzőkönyvet készít és befejezi tevékenységét. Téves riasztás esetén a jelzéstől számított 2 percen belül a kivonulás lemondható, ha az ügyfél jelszó segítségével azonosítva magát, kéri az intézkedés megszüntetését.

Cégünk nem csak riasztórendszer kivitelezésével együtt tudja megoldani a lakásriasztó távfelügyeleti bekötését, hanem meglévő riasztórendszerek távfelügyeleti csatlakoztatását is szívesen elvégzi.

A távfelügyelet a lakásban, családi házban, üzletben és egyéb objektumban működő riasztórendszer által generált jelzések figyelését, és az azokra történő reagálást jelenti egy 24 órás, állandó működésű távfelügyeleti központban. Itt minden láthatóvá válik, ami a területen történik, pl. a riasztórendszer élesítés, hatástalanítás, pánik, behatolás, tűzjelzés.

A diszpécserszolgálat állandóan figyelik a központba telefonvonalon, rádiós vagy GSM, GPRS összeköttetés révén beérkező jelzéseket. Azonnali intézkedést igénylő riasztások (pánik, betörés, tűzjelzés) esetén egyből értesítik a járőrszolgálatot és az ügyfél által megadott értesítendő személyeket. A járőrszolgálat a helyszínen biztosítja az ügyfél és vagyontárgyai védelmét.

A folyamatos járőrözés egy adott területen javítja a közbiztonságot, így a lakók, és az ott jelenlévő vállalkozások biztonságérzete nőni fog.

 • Behatolásjelzés: Megállapítható a betörés pontos helye és időpontja, zónánkénti kiosztásban. Ekkor, a MABISZ előírása szerint, meg kell szólalnia a szirénának.
 • Pánikjelzés: ekkor nem szabad szólnia a szirénának, csak a távfelügyeleti központba küld a rendszer jelzés (hangos riasztás esetén bepánikolhat az elkövető és agresszív viselkedést okozhat nála). Ez a megoldás csak távfelügyelt rendszereknél él, helyi rendszerek esetén nem működik.
 • Kényszerített nyitásjelzés: A nyitásjelentés megkülönböztetett módja. Egy speciális kód alkalmazásával a a felügyeleti központ tudomására hozható, hogy kényszer hatására történt a riasztó kikapcsolása. Ekkor a rendszer hatástalanítása mellett jelentés megy a központba, és szolgálat rögtön intézkedik, segítségül hívja a járőrszolgálatot és a rendőrséget.
 • Tápellátás jelzés: A riasztórendszer folyamatosan figyeli a hálózati tápfeszültség meglétét, és ha az hosszabb ideig kimarad, akkor jelzést küld. Ha a szünetmentes tápegység akkumulátora kezd lemerülni, akkor is értesíti a rendszer a felügyeleti központot. Az akkumulátor teljes lemerülése esetén a riasztó működésképtelen lesz, de mielőtt ez megtörténne az diszpécser szolgálat figyelmezteti az ügyfelet erről, aki megfelelően intézkedve elháríthatja a felmerült hibát.
 • Szabotázsjelzés: A riasztórendszer eszközeinek szabotálására figyelmeztet, kikapcsolt módban is működik.
 • Tesztjelzés: A rendszer naponta egy jelzést mindenképpen elküld a távfelügyeleti központba, ezzel tesztelve az átviteli csatornát a rendszer és a központi számítógép között. A jelzés kimaradásakor a szolgálat értesíti az ügyfelet.
 • Egészségügyi jelzés: A kezelőn lévő egészségügyi riasztás gomb megnyomásával, lehetőség nyílik közvetlen segítségkérésre. A központi rendszer a bajba került összes, lényeges adataink tárolására és megjelenítésére képes, alapot teremtve egy megfelelő orvosi beavatkozás elindítására.
 • Nyitás-zárás jelentés eseménynapló: A nyitás-zárás jelzések, a riasztórendszer élesítése és hatástalanítása esetén küldött jelek. Ezzel követhetővé válik, hogy pontosan hány órakor történt az objektum nyitása és zárása. A központban rögzített jelzések listáját az ügyfél havonta kapja meg postán, vagy elektronikus úton. A nyitás-zárás eseménynaplóval ellenőrizhető a munkatársak pontos munkakezdése és befejezése, illetve munkaidőn kívüli bejárása.
 • Tiltott intervallum figyelés: Az ügyfél megadhat időintervallumokat, amikor az ingatlannak mindenképpen zárva kell lennie, hogy akkor, ott senki se tartózkodhasson. Ha a megadott időtartományban mégis valaki megpróbál kóddal bemenni vagy ott tartózkodik, akkor a szolgálat ezt azonnal jelzi az ügyfél részére.
 • Zárás elmaradás figyelés: Ha a szerződő által előírt időpontban nem történik meg a riasztórendszer bekapcsolása, akkor erről a szolgálat azonnal értesíteni fogja.
 • Tiltott kód figyelés: Hasonló, mint a tiltott intervallum figyelés, de nem csak az időpont kerül figyelésre, hanem a felhasználói kódok segítségével a felhasználó személye is. Ha a megadott időintervallumban tartózkodásra nem jogosult kóddal történik cselekmény, akkor a távfelügyeleti központ azonnal értesíteni fog.
 • Tűzjelzés fogadása: A felügyeleti központ alkalmas tűzjelző rendszerek riasztás és állapot jelzéseinek a fogadására és a diszpécser szolgálat a jelzéseknek megfelelően képes intézkedni.
 • Műszaki berendezések jelzése: A folyamatos működésű készülékek (hűtők, klíma, stb.) állapotjelzéseinek fogadását jelenti, áramszünet, technikai hibák. Így a hiba létrejötte után, azonnal megkezdődhet annak elhárítása, megelőzve ezzel nagyobb károk kialakulását.

A riasztóközpont távfelügyeleti jelzések továbbítása esetén elsőbbséget élvez a telefonvonalra csatlakoztatott más készülékekkel szemben, így jelzések küldésekor elbontja az éppen folyó beszélgetést, így biztosítva a gyors jelentésküldést a központba. A jelzések átvitele a telefonvonalon keresztül költséget fog okozni a telefonszámlán.

Hívásvárakoztatás és a teljes híváskorlátozás szolgáltatás a telefonvonalon gátolni fogja a megfelelő kommunikációt a riasztó és a távfelügyeleti központ között, ezért ebben az esetben nem alkalmazható.

Az alap távfelügyeleti szolgáltatáshoz kiegészítő szolgáltatásokat választva megoldhatják vállalkozásuk munkaidő nyilvántartását, figyelhetjük a munkatársak érkezését és távozását. A különböző jogosultságokkal bíró jelszó használatával növelhetjük az objektumok biztonságát, eldönthetjük, hogy melyik területre melyik személy, melyik kóddal és mikor léphet be. A szolgáltatás díja fizethető havonta, negyedévente, félévente, évente, készpénzben, csekken vagy átutalással, fél vagy egy év egyben történő kifizetése estén további kedvezményekben részesülhetünk.

Az általunk telepített riasztórendszerekkel és a távfelügyeleti szolgáltatással együtt alkotjuk meg ügyfeleink által elvárt kiemelkedő színvonalú és költséghatékony biztonságtechnikai megoldásokat.

Vezeték nélküli rendszereink, hasonlóan a vezetékes rendszerekhez, megfelelnek az érvényben lévő előírásoknak és MABISZ minősítéssel rendelkeznek, ezek az elemes táplálású, vezeték nélküli eszközök 434 MHz, illetve 868 MHz-es frekvencián kommunikálnak a központi egységgel, hatótávolságuk elérheti akár a 100 métert is.

Rádiós rendszerről lévén szó, felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mennyire blokkolható a vezeték nélküli eszköz kommunikációja, illetve szabotálható-e és kapunk-e ezekről a nemkívánatos cselekményekről valamiféle jelzést. A riasztóközpont folyamatosan ellenőrzi a kapcsolat meglétét a többi rádiós eszközökkel és amennyiben az ellenőrzés folyamán hibát, szabotázst észlel a helyszínen figyelmeztet és azonnal értesítést küld a megadott telefonszámra, vagy távfelügyeleti központba az esetről.

A központ szabályos időközönként ellenőrzi az érzékelőkben lévő telepek állapotát, hiba esetén közvetlenül tájékoztat a figyelmet igénylő eseményekről a helyszínen, ha van távfelügyeleti szolgáltatást, oda is elküldi az eseményt, így akkor is értesülhetünk a problémáról ha távol vagyunk a védett ingatlantól.

A felhasznált tartós alkáli elemek várható élettartama átlagosan 1-2 év. Célszerű ezeknél a rendszereknél a karbantartási szolgáltatásunk igénybevétele, így az elemeket, karbantartások alkalmával, még lemerülésük előtt lecseréljük.

Természetesen, az oldalunkon szereplő árak Magyarország egész területén érvényesek, mely tartalmazza a rendszer eszközdíját, valamint a kiépítés díját is a megadott konfigurációra, ezen felül már plusz költség nem kerül felszámításra a kiszállásért.

Igen, ez igaz, a riasztórendszer telepítése valóban 0 Ft-ba kerül. Ez úgy lehetséges, hogy távfelügyeleti szolgáltatással együtt történik a rendszer megrendelése és kétéves hűségszerződéssel együtt érvényes. Ezért a rendszer kiépítése alkalmával ügyfeleinknek nem kell fizetniük a rendszer szereléséért. A későbbiek folyamán a távfelügyeleti szolgáltatás díjával együtt, részletben kell a riasztórendszer eszközeinek a költségét is megfizetni.

Hogyan lehetséges ez? Csak egy kétéves távfelügyeleti hűségszerződést kell kötnie ügyfeleinknek és a riasztórendszer eszközeit, melynek havi költsége 2.400 Ft + Áfa, a havidíjjal együtt törlesztik két éven keresztül. Például értesítéses szolgáltatás megrendelése esetén a távfelügyeleti havidíj: 2.229 Ft + Áfa, illetve a riasztórendszer eszközei 2.400 Ft + Áfa, így mindössze csak 4.629,- Ft + Áfa összegbe kerül önnek 24 hónapon át egy komplett minőségi lakásriasztó. Két év után természetesen a 2.400 Ft + Áfa összeggel csökken a távfelügyeleti havidíj!

Ha szeretné, lehetőség van az értesítés szolgáltatás mellé kivonuló járőrszolgálatot is igényelni, természetesen a távfelügyeleti szolgáltatás díja így némileg magasabb lesz, de a riasztórendszer törlesztő részlete nem változik és nagyobb biztonságban tudhatja értékeit.

Természetesen ebben az esetben is tudjuk biztosítani az akciós árat. Ekkor a kalkuláció alapjául az akciós rendszert tekintjük, a további eszközök ára az aktuális árlista szerint kerülnek felszámításra. Alapvetően törekszünk egy jó ár kialakítására, hogy ezzel is szolgáljuk ügyfeleink érdekeit.

Természetesen, minden cégünk általunk szerelt rendszerre garanciát vállal. A felszerelt eszközökre és munkára a törvényben előírt 12 hónap garanciát biztosítjuk. A garancia idő csak abban az esetben veszti érvényét, ha:

 • a rendszert és eszközeit nem rendeltetésszerűen használták,
 • a rendszer elemein társaságunkon kívül más személy szerelést, javítást végzett,
 • a rendszerben olyan változás tapasztalható, amely rongálás eredménye.

A garanciális munkálatokat és egyéb javításokat munkaidőben végezzük, mely hétfőtől péntekig, 08.00-tól 16.00-ig tart. Garanciaidő alatt a rendszer javítása anyag és munkadíj mentes. A munkaidőn kívüli időszakokban, sürgős esetben lehetőség van arra, hogy ügyfeleink szervizügyeletünket igénybe vegyék, melynek kiszállási díja 8.000.-Ft + ÁFA/alkalom a javítási óradíj 8.500,- Ft + ÁFA/óra, a kiszállás a jelzést követő 4 órán belül megtörténik.

Garanciális esetekben az adott hiba elhárításához szükséges felhasznált anyag költségmentes, garancia időn túl a mindenkori listaár az irányadó.

Gyakran halljuk ügyfeleinktől, hogy más szolgáltatóknál megrendeltek egy rendszert és a telepítés alkalmával derült ki, hogy további dolgokra hivatkozva (kiszállás, üzemanyagköltség, plusz munkaóra, rendszeroktatás, egyéb szerelékanyagok) plusz tételeket számolnak fel a megbeszélt áron felül.

Nálunk nincsenek ilyen rejtett költségek, a kialkudott árban benne van minden, a kiszállás, üzemanyag, rendszer átadás, oktatás és a teljes rendszer eszközeinek a díja. Telepítés alkalmával abban az esetben változhat meg a rendszer ára, ha az ügyfél a megbeszélttől eltérő konfigurációt kér, például további érzékelőket, eszközöket, de ebben az esetben is a normál árakkal kalkulálunk, semmiféle extra költséget nem számolunk fel.

Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, ezért nem arra törekszünk, hogy gyors munkát végezzünk nagy haszonnal, hanem kis haszon mellett is hosszú távon együttműködni tudó, elégedett ügyfélkörrel rendelkezzünk, akik a továbbiakban is bizalommal fordulnak hozzánk és ismerőseiknek is szívesen ajánlanak minket.

Fontos számunkra, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek és mindezt ne horribilis áron. Nagy mennyiségben vásároljuk meg a termékeket, így a gyártók és forgalmazók jóval kedvezőbb áron tudják adni részünkre az aktuális készleteiket, mintha csak egy-egy darabot vásárolnánk belőle. A beszerzésen így megtakarított összegeket nem tesszük zsebre, hanem kedvezmény formájában átadjuk ügyfeleinknek, ezért valóban kedvezőbb áron tudjuk nyújtani a rendszerek kiépítését, mint sokan mások.

Érdemes még megemlíteni távfelügyeleti partnereinkkel közösen kialakított hűségidővel kombinált promóciós rendszer csomagjainkat, melyek szintén kedvező árszínvonalú rendszerek kialakítását teszik lehetővé leendő vásárlóinknak. Szó nincs arról, hogy használt, esetlegesen hibás, kifutó vagy másolt eszközöket értékesítenénk ügyfeleink részére.

A távfelügyeleti partnereink díjazzák, ha nagy számban, új ügyfeleket csatlakoztatunk be a távfelügyeleti rendszerükbe, ezt az ügyfelek után járó jutalékot nem tartjuk meg magunknak, hanem inkább vevőink részére kedvezmény formájában tovább adjuk, ezért is lehetséges az, hogy a távfelügyeletes áraknál több tízezer forinttal is kedvezőbb lehet az ár, a normál rendszerárral szemben.

Az oldalunkon található árak már kedvezményes, akciós árak, további kedvezményt már nem tudunk biztosítani.

Előfordulhat, hogy ugyanarra a konfigurációra kér ajánlatot, mégis lényeges eltérés mutatkozik a cégek árajánlatai között? Ebben az esetben érdemes részletesen áttekinteni az ajánlatokat, hogy ugyanazokkal a típusú eszközökkel készült-e az ajánlat, valamint a darabszámok is pontosan megegyeznek.

Előfordulhat, hogy azonos darabszám és típus mellett árbeli különbség keletkezik, ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nem-e a munkadíjon történik a spórolás. Lehetséges, hogy egy villanyszerelő töredéke összegért biztosítja a kiépítést, de vajon nem megy-e ez a kivitelezés rovására, és a későbbiekben történő javítások gyorsaságára és milyenségére.

Előfordulhat, hogy a riasztórendszerek esetén a távfelügyelettel együtt megrendelt kiépítésnél lényegesen kevesebb az egyszeri díj, mint a helyi riasztóknál. Ez azért lehetséges, mert a távfelügyelettel egyben kiépített rendszerek esetén havidíj vonzata van a riasztónak, de a szolgáltató partner a havidíj fejében egyszeri kedvezményt tud nyújtani a kiépítési költségből.

Természetesen az oldalunkon megtalálható konfigurációk csak tájékoztató jelleggel lettek konfigurálva, a legáltalánosabb igények alapján. Amennyiben bárki ettől eltérő konfigurációt szeretne, akár telefonon akár emailben értékesítő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére és elkészítik az igényeknek megfelelő konfigurációt, valamint pontos árajánlattal szolgálnak.

A beltéri kamera rendszereket elsősorban üzleti partnereinknek javasoljuk, akik akár távollétük alatt is szeretnének tudni arról, hogy mi történik irodájukban, illetve üzletükben. Sajnos muszáj megemlíteni, hogy gyakran több kárt okozhatnak a saját alkalmazottak, mint a bolti szarkák, erre az esetre javasoljuk vevőinknek a beltéri kamerarendszereket, melyre többféle típusú kamerát tudunk ajánlani. Vannak a szokásos kamerák melyeket kisebb helyszín megfigyelésére ajánlunk vevőink részére, leginkább infra megvilágítással felszerelve.

Mennyezetre szerelhető félgömb alakú kamera, sötétített vagy átlátszó üvegburkolattal, fix, vagy mozgatható (PTZ) kivitelben. Jellemzően üzletekben a kassza és a pénzforgalom megfigyelésre használják, vagy vásárlótér megfigyelésére. A forgatható kivitel függőlegesen és vízszintesen is mozgatható, így a kamera körüli terület akár egy kamerával is megtekinthető. Fontos azonban megjegyezni, hogy a mozgatáshoz külön vezérlő kell ahol a mozgás beprogramozható, vagy külön személyzet szükséges, aki a kamera mozgatását a rögzítő segítségével ellátja.

Gyakran felmerül igényként, hogy olyan kamerarendszer kerüljön kiépítésre, mely külső szemlélő által nem észrevehető. Lehetőség van olyan rendszerek kiépítésére, melyek riasztórendszer eszközeinek (mozgásérzékelő, füstérzékelő) álcázva vannak kialakítva vagy pedig álmennyezetbe rejthető csavarfejes panelkameraként működnek. De minden esetben szükség van arra, hogy ezeknek az eszközöknek a rögzítőhöz való képtovábbítása vezetékes módon legyen megoldva.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár az igények igen széleskörűek, de a rejtett kamerás felvételeket jogszabályi keretek határolják. Így nem áll módunkban rádiós rejtett kamerás eszközök kiépítése.

A legelterjedtebb rejtett kamerás megfigyelésnél mozgásérzékelőbe, füstérzékelőbe rejtett kamerát alkalmazunk, mivel jellemzően ezeken a területeken már alapból kiépítésre került a riasztórendszer, így akár az ügyfél azt is mondhatja, hogy a felszerelésre került eszközök a meglévő rendszer bővítésére lettek felszerelve, vagy pedig a frissen kiépítésre kerülő riasztórendszer részét képezik.

Másik lehetőség, a tükörbe rejtett kamera, melynél ritkán feltételezi bárki is, hogy a tükörben egy kamera van elhelyezve, ami a megfigyelést szolgálná. Viszont bárhol elhelyezhető, akár egy kis üzletben, akár egy iroda előterében, vagy egy közösségi helyiségben (lépcsőház, folyosó). De lehetőség van még a panelkamera kiépítésre is, ezt jellemzően az adott helyen található álmennyezetbe, berendezési tárgyakba vagy díszítő elemek közé rejtve helyezzük el.

Alkalmazásukat leginkább azokra a területekre ajánljuk, ahol fontos az ellenőrzés, az alkalmazottak megfigyelése, illetve a látogatók/vásárlók megfigyelése.

Fontos szempont a kamerák képének rögzítése is, illetve a kamera képek visszanézése, ehhez egy önálló rendszerre van szükség. Jellemzően a digitális rögzítést alkalmazzák minden területen, a kamerarendszereknél ez jelenti a legnagyobb költséget, ellenben elkerülhetetlen része egy kamerás megfigyelőrendszernek.

Kétféle megoldásban történhet a rögzítés: PC-s rögzítéssel, illetve asztali rögzítővel, az másként DVR-rel. A kamera képeinek megtekintése a rögzítő programján keresztül történik, valamint az egyre gyakoribb távolról történő megtekintésnél is a rögzítőnek van fontos szerepe. Jellemzően napjainkban a rögzítők webszerveres elérhetőséggel vannak felszerelve, mely lehetővé teszi, hogy a kamera képeit akár a világ másik végéről is megtekinthessük. Ehhez internetes elérhetőséggel kell rendelkezni ott ahol a kamerarendszer kiépítésre kerül.

Sokféle tömörítési forma létezik, a legelterjedtebb tömörítés az Mpeg4, ennek a leghatékonyabb típusa a H.264-es, amivel jellemzően 3x annyi képet rögzíthetünk ugyanannyi tárhelyre.

Szabványos ethernet hálózatba integrálhatjuk a készülékeket, és távolról, egy számítógép, valamint egy böngésző segítségével állíthatjuk be azok paramétereit. Nem csak a videojel továbbítható a hálózaton, hanem hang is – akár mindkét irányban –, sőt a kamerák áramszükséglete is megoldható az UTP kábelen keresztül az un. PoE (Power over Ethernet) segítségével.

Akár már egyetlen kamera is összekapcsolható az internettel, és távolról megfigyelhető és menedzselhető. A felvételek rögzíthetők számítógéppel, feltölthetők FTP-re, elküldhetők e-mailben, de akár a kamerán is tárolhatók egy behelyezett microSD-kártyára. Egyidőben többféle felbontású videostream továbbítására is alkalmasak a készülékek, ezzel lehetővé téve a kisebb sávszélességű eszközök, például mobiltelefonok számára a betekintést.

A kamerák videojele nem csak vezetéken, hanem vezeték nélküli eszközök segítségével is továbbítható, így akár több kilométeres távolságok is áthidalhatóvá válnak. Az IP-kamerákhoz adott magyar nyelvű, ingyenes rögzítőszoftver azonnali megoldást kínál. Térképekhez, alaprajzokhoz kapcsolhatók a kamerák, amely nagyobb kameraszámú rendszerek esetén is egyértelművé teszi a tájékozódást. Szabadon konfigurálható jogosultságrendszer védi a szoftvert és a kamerákat a behatolástól, jól felépített biztonsági rendszert kínál az informatikai oldalról is.

A kamerákhoz és a szoftverhez készített magyar nyelvű kézikönyv segítségével rövid idő alatt megismerhetők az IP eszközök, és könnyedén elsajátítható a kezelésük.

Mechanikusan ki-, bekapcsolható infravörös szűrő (Mechanical Day&Night). Éjszakai megfigyeléshez a legjobb megoldás! Egy mozgatható szűrő segítségével a kamera képes alkalmazkodni a nappali és az éjszakai fényviszonyokhoz is. Jó megvilágítás (pl.: napsütés) esetén a CCD előtt lévő infraszűrő kiszűri az infravörös fényt, hogy az a színhűséget ne befolyásolja.

Éjszaka vagy sötét helyiségben a szűrő elmozdul a CCD elől. Ilyenkor a kamera érzékenysége jelentősen megnő, így 0,001 Lux vagy annál is kevesebb megvilágítás elegendő lehet a működéséhez. Ha kombináljuk infravörös megvilágítással, akkor teljes sötétségben is értékelhető képet készít.

Előnye három területen is jelentkezik:

 • Az erősebb megvilágításkor alkalmazott szűrő biztosítja a színhűséget.
 • Gyenge megvilágítás esetében tiszta, értékelhető képet kapunk.
 • Sötétben infravörös megvilágító is alkalmazható

Nagy felbontású videorendszer, amely az adatátvitelhez hagyományos RG59-es koax kábelt használ, így a már meglévő analóg kamerás rendszer egyszerűen modernizálható nagy felbontású videorendszerré, vagy vegyes (hibrid) rendszer is kialakítható. A felbontás akár Full HD is lehet (1920×1080, 50/60 Hz).

A kamerák minden egyes képkockát tömörítetlenül, soros, digitális adatátvitellel küldik a DVR-nek. A kamera és a DVR közötti kábelezési távolság maximálisan 100 m lehet, de jelismétlő alkalmazásával a távolság újabb 100 méterrel növelhető. A tömörítetlen képátvitelből adódóan a képminőség kitűnő. Összehasonlítva a tömörített adatátvitellel, ott az eredményül kapott helyreállított kép csak „hasonlít” az eredeti képre, mivel ezek az algoritmusok adatvesztéses tömörítést alkalmaznak. A tömörítő algoritmusok másik hátránya, hogy jelkésleltetést okoznak. Mivel ez egy nagy számítási igényű, ezért időigényes művelet, ehhez képest a HD-SDI képátvitelben nincs késleltetés.

A HD-SDI technológiában a digitális jelátvitelből adódóan nincs zajos, szellemképes, rossz minőségű kép! A képminőség mindig tökéletes. Esetleges jelátviteli hiba esetén nem romlik a képminőség, hanem megszűnik (nincs kép). A jelátvitelre jó minőségű RG59-es kábelt kell alkalmazni, csak ezekkel érhető el a szabványban meghatározott 100 méteres jeltovábbítás.

A jelismétlők a jeltovábbítási távolságot újabb 100 méterrel megnövelik. A hosszú kábelen „elromló” digitális jeleket újra feldolgozható állapotra alakítják (órajel újraütemezés), így a következő 100 m-es kábelszakaszon is tökéletes képminőséggel vehető le a jel. A HD-SDI kamerákhoz csak megapixeles objektívet célszerű alkalmazni, mivel a kamera képérzékelőjére csak ezek az objektívek képesek megfelelően éles képet leképezni.