Kamerarendszer telepítés. Kivitelezhető, de gondoljuk át jól!

A mindinkább csalogató akciós árak miatt számtalan ingatlan tulajdonos gondolkodik kamerarendszer kiépítésében otthona védelmében. Sok helyen már kiváló minőségben, kedvező áron elérhetőek ezek a megfigyelők, melyeket anyagáron megvásárolhatók. Ezek speciálisan egy előre összeállított csomagként találhatóak meg. Azonban itt gyakran szükséges kompromisszumot kötni, ami csak később fog kiderülni. Ezért közel sem biztos hogy spórolunk, ha otthon magunknak próbáljuk felszerelni. Lehet, hogy ráfizetés lesz egy kamerarendszer telepítése házilag.

Kamerarendszer telepítés szakértelemmel és biztonsággal

Akár kültéri, akár beltéri biztonság kamerák vásárolhatók már különböző barkácsáruházakban, és internetes webáruházakban. Jellemzően igen kedvező áron. Amire azonban érdemes figyelni, hogy a legtöbbször ezek a kamerarendszerek, csak az alap kamerákat, valamint a rögzítéshez szükséges DVR-t tartalmazzák. Viszont a szükséges kiegészítő eszközöket, például a tároló lemezt, tápegységet, szerelékanyagokat nem. Azokat külön szükséges beszerezni. Így könnyen plusz költségekbe verhetjük magunkat, az utánjárást már nem is említve.

Kamerarendszer telepítés házilag

A biztonsági kamera telepítése, úgy gondoljuk nem igényel különösebb szakmai tudást. Persze ez igaz is lehetne, ha csak helyben szeretnénk megfigyelni az adott területet. Amennyiben távolról is szeretnénk elérni a megfigyelőrendszert, bizonyos fokú informatikai ismeretekkel már kell, hogy rendelkezzünk.

Felelősség és szakértelem a biztonságos telepítésért

Számtalan vagyonvédelmi szolgáltató található a piacon, akik különböző kedvezményekkel kínálják a kamerarendszer szerelést. Érdemes átgondolni, hogy a munkadíj, melyet próbálunk saját kiépítéssel megtakarítani lehet-e akkora, mint a szakemberek által kért összeg. Megemlítve, hogy a kamerarendszer szereléssel foglalkozó cégek garanciát biztosítanak ügyfeleik részére. Ez a garancia és felelősségvállalás nem csak az eszközökre, hanem a telepítésre is vonatkozik. Továbbá a szolgáltatók folyamatos lépést tartanak a technikai fejlődéssel. Ezért az idejétmúltnak számító kamerarendszereket elszórtan, vagy tetemes kedvezménnyel értékesítik. De a legtöbbször már egyáltalán nem találhatóak meg ügyfeleiknek szánt termékpalettájukon.

Minőség mindenek felett, megalkuvás nélkül

Kamerarendszer beszerzésénél elsődleges aspektusként a kamera felbontását érdemes figyelembe venni. Napjainkban már a hagyományos analóg kamerarendszer telepítés elavultnak számít. Persze érthető, hiszen ki akarna pénzt kiadni valamire, aminek a használhatósága nem kielégítő! A minimum full-HD 2Mpixel felbontás alatt már nem érdemes se kültéri, se beltéri kamerát telepíteni. Hiszen ezek a biztonsági megfigyelők a minimálisan támasztott igényeket képesek kiszolgálni. Jelenleg a leginkább keresett és minden igényt kielégíteni képes biztonsági kamerák legalább 4-5 Megapixel felbontással kell, hogy rendelkezzenek. Ezek felett pedig megtalálhatóak még a jelenleg igencsak keresett 8 Megapixeles kamerarendszer telepítést kínáló szolgáltatások is országosan.