PÁLYÁZAT

„Befektetés a jövőbe”

Kedvezményezett neve:

ALARMDIRECT KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

A projekt címe:

Az ALARMDIRECT KFT. tulajdonában lévő iroda és raktár épület energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 3.351.168,- Ft

A támogatás mértéke: 25,25 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projektben célunk a cég székhelyének energetikai korszerűsítése, mellyel működésünk hosszú távon fenntarthatóvá válik. A korszerűsítéssel növeljük a megújuló energiafelhasználásunkat is. A fejlesztés során a rossz energetikai mutatóval rendelkező, az ALARMDIRECT Kft. tulajdonában álló iroda és raktár épület korszerűsítése valósul meg.

Az épület hőtechnikai adottságainak javítása érdekében megvalósul a fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése: A teljes homlokfelületen hőszigetelést végeztetünk. 12 cm vastagságban XPS lábazatszigetelést és 15 cm-es EPS homlokzatszigetelést helyeztetünk fel. A vízszintes részeken a födémet szigetelik két rétegben 25 cm vastagságban ásványgyapottal, és páraáteresztő fóliával.

Nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje: Korábban le nem cserélt fa és fémablakok, ajtók cseréje KÖMMERLING 6 légkamrás 3 rétegű műanyag nyílászáróra, és szekcionált garázskapura. A teljes frontfal munkaidőben napsütötte, ezért ide redőnyöket felszerelése történik.

Fűtési- és használati melegvíz rendszerek korszerűsítése: Kondenzációs kazán telepítése. Az épületben teljes egészében új fűtési rendszer kerül kialakításra. A kondenzációs kazánoknak megfelelő égéstermék elvezető rendszer kerül beépítésre a kéményben 80/125-ös méretben. A teljes épületben cseréltetjük a meglévő csőhálózatot, és radiátoros fűtőtesteket termosztatikus szelepekkel szereltetünk fel a szobák hőigényének megfelelő méretekben, összesen 23 darabot. A használati meleg vizet egy 120 literes külső tároló tárolja, amit a kondenzációs kazán melegít fel a beépített csőkígyón keresztül.

Napelemes rendszer telepítése megújuló energiafelhasználás növelése érdekében: A projektben egy 11 db napelemből álló napelemes rendszer került kiépítésre. Az épület villamos energiaellátását napelemekkel szeretnénk fedezni. Ezek a statikai, illetve telepítési javaslatokkal összhangban a tetőre kerülnek elhelyezésre. A napelemes rendszernek meg kell felelnie mindenféle villamossági és biztonsági előírásnak. A pályázatban való elszámolhatóság miatt az előző évi adatok alapján egy 3,06 kW-os méretű rendszert kerül telepítésre.

A projekt megvalósításával célunk székhelyünk energetikai korszerűsítése, mellyel működésünk energiahatékonnyá válik és a költségeinket csökkenteni tudjuk, így a megújulás környezeti és gazdasági fenntarthatóságot is biztosít vállalatunk számára.

A projekt eredményeként megvalósult az Alarmdirect Kft. Székhely iroda és raktár épületének komplett energetikai korszerűsítése a támogatásnak köszönhetően. A projekt eredményeként székhelyünk teljeskörűen, valamint hosszútávon fenntarthatóvá és energia hatékonnyá vált.

A projekt befejezése: 2021. május 06.

A projekt azonosító száma: VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2017-00077

© 2024 Alarmdirect Kft. Minden jog fenntartva!