Analóg és HD kamerák összehasonlítása


Hagyományos rendszerek:

Hagyományos rendszernek neveztük régen azokat a megfigyelőket, amelyek analóg kamerákkal voltak szerelve. Leginkább ezekkel a rendszerekkel kerültek kiépítésre a biztonsági kamerák. Képük nagymértékben függ a kamera minőségétől, felbontásától.

Ezek a megfigyelők is ma már csak színes kamerákkal kerülnek kiépítésre, valamint éjjel látó funkcióval vannak. Ezáltal itt is biztosítva van az éjszakai felvétel.

A teljes rendszer minősége függ a kamerarendszer fő központjától is, a rögzítőtől. Ezek a rögzítők viszont már teljesen digitálisan végzik feladatukat.

Visszakereshetünk felvételeket akár időpont alapján is a rögzítés helyszínén, vagy a világ másik pontjáról is amennyiben hálózatba kerül a rendszer.


Digitális rendszerek:

Digitális rendszereknél a kamerák képei már magas felbontással rendelkeznek, valamint a jeltovábbítás is digitálisan történik. Ezáltal a kapott kép tökéletes minőségű a visszanézés oldalán is. Magas felbontásuknak köszönhetően (HD, full HD), kép nagyítás esetén is leolvasható akár egy távolabb parkoló autó rendszáma is. Ezek a megfigyelők már alkalmasak személyazonosításra. Az analóg megfigyelőkkel szemben egy részletgazdagabb, nagyobb területet befogó rendszert építhetünk ki ingatlanunknál.

Alkalmazási területük szintén vegyes. A nagyobb iparterületektől kiindulva egy családi ház védelmére is találhatunk megfizethető áron digitális biztonsági kamerákat.

A kamerák által továbbított képeket egy erre alkalmas digitális rögzítőn tároljuk. Aminek rögzítési ideje akár hónapokban is mérhető. Alkalmas területek, épületek, személyek megfigyelésére egyaránt.

Hagyományos, analóg, 700 soros kamerarendszer

sd parking

D1, 720×576 felbontás


Nagy felbontású, digitális, HD kamerarendszer

hd parking

1080P, 1920×1080 felbontás


sd people

D1, 720×576 felbontás


hd people

1080P, 1920×1080 felbontás


Árajánlat biztonságtechnikai rendszerre

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most!

Az árajánlat ingyenes és kötelezettség mentes.

© 2024 Alarmdirect Kft. Minden jog fenntartva!