Távfelügyelet Budapest és az ország más területein 24 órás védelem!

Egy riasztórendszer kiépítése mellé ma már mindenképpen ajánlott egy őrző-védő szolgáltatás, azaz a távfelügyelet igénybevétele, így biztosítva saját magunk részére a teljes nyugalmat. Hiszen mennyivel jobb érzés tudni, hogy bármilyen riasztás esetén valaki helyettünk érkezik meg a helyszínre és megteszi a szükséges intézkedést, akkor is, amikor mi nem érünk oda a helyszínre, mert ép távol vagyunk.

A távfelügyelet Budapest területén kívül az ország bármely pontján egy 0-24 órás védelmet, biztonságot tud adni a számunkra és a riasztórendszer által védett ingatlan számára. Lehetőség van a szolgáltatás többféle módú igénybe vételére is a riasztóval védett ingatlan tulajdonosainak.

Távfelügyeleti szolgáltatásban rejlő lehetőségek.

Az egyik lehetőség, amikor a szolgáltató felé befutott jelzésről, az értesítendő félként megadott személyt hívja a központban tartózkodó diszpécser, de járőrt a helyszínre nem küldenek. Ez az értesítéses szolgáltatás. Az értesítéses távfelügyelet Budapest területén és az ország bármely pontján igénybe vehető.

A másik lehetőség, amikor egy jelzés esetén a diszpécser, az értesítés mellett egy járőrt is küld a jelzés pontos helyére, aki ha azt tapasztalja a helyszínen, hogy valós behatolás történt a védett ingatlanba akkor rendőrt hív a riasztás helyszínére. Ezen felül, ha valamilyen behatolás történt az ingatlanba, a helyszínt biztosítja, mindenről videó, vagy fénykép felvételt készít, mely a későbbiek folyamán bizonyítékképpen szolgálhat. Valamint, ha az elkövetőt a helyszínen találja, akkor feltartóztatja. Ezt nevezzük kivonulásos szolgáltatásnak. A kivonulásos távfelügyelet Budapest területén kívül még számos városban és községben elérhető, bár a teljes mértékű országos lefedettség még egyik szolgáltatónál sincs megoldva, viszont idővel egyre inkább bővülnek a lefedett területek.

Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy egy kivonulásos szolgáltatásnak nagyobb értelme van, mint a értesítésesnek, azokon a területeken, ahol erre lehetőség adódik, hisz értesítéses szolgáltatás esetén nincs kivonulás, így egy esetleges betörés esetén a szirénázáson kívül nincsen semmi visszatartó erő a helyszínen. Egy kivonulásos távfelügyelet esetén egy járőr mindenképp fog érkezni a helyszínre, evvel is egy nagyobb biztonságot adva a védelmi rendszernek. Így kevesebb ideje van az elkövetőnek, mintha csak egy helyi, vagy értesítéses távfelügyelet lenne igénybe véve.
A havidíj árában a kettő között amúgy sincsen nagy különbség, érdemes azt a keveset erre rááldozni, hogy nagyobb biztonságban tudhassuk, ami a számunkra fontos, ami a miénk.

Olyan helyszínen, ahol már messziről látszik, hogy riasztóval védett a terület, és mellé távfelügyelet van kötve, annál nagyobb az esély, hogy egy esetleges betörő más célpontot tűz ki magának, ez azért lehet lehetséges, mert sokkal több a feladat és nagyobb a lebukás esélye egy ilyen riasztózott ingatlannal, mint egy olyanban, ahol nincs ilyen rendszer kiépítve.
Mindezeket figyelembe véve, egy távfelügyelet ma már megfizethető áron, olyan szolgáltatást biztosít számunkra amivel teljes biztonságban tudhassunk értékeinket.