Riasztórendszerek tömkelege, de ne tévedjünk el a nagy bevásárlóközpontban!

Ma már a biztonságtechnikával foglalkozó cégeknél többféle típusú riasztórendszerből választhatunk amikor vagyonvédelmi megoldást szeretnénk kiépíteni ingatlanunkban. Az igényeket figyelembe véve akár több lehetőséget is kínálnak számunkra mind márkában, mind kivitelezési módban és akkor még a kültéri-beltéri lehetőséget meg sem említettük.

A riasztórendszerek esetén az elsődleges szempont legyen a megfelelő minősítéssel rendelkező eszközök kiválasztása! Márka tekintetében már többféle típus közül választhatunk, a legismertebb és legnépszerűbb eszközök még mindig komoly előnyt kell, hogy jelentsenek egy védelmi rendszer kialakítása alkalmával.

Ilyen riasztórendszerek lehetnek:

– Paradox (ESPRIT, MAGELLAN, EVO, SPECTRA) riasztó A kanadai gyártmányú MABISZ minősítéssel rendelkező központ és kiegészítő eszközök igen komoly múltra tekintenek vissza. Ma már mind a vezetékes, mind a rádiós (vezeték nélküli) megoldást kínálja egy biztonsági rendszerként.

– DSC riasztó: Szintén kanadai gyártmány, mely a megfelelő MABISZ tanúsítványokkal rendelkezik. Hasonlóan a Paradox rendszerekhez már itt is megtalálhatóak a vezetékes mellett a rádiós eszközök is. Bár igaz jellemzően ezek az eszközök még a magasabb árkategóriába tartoznak, viszont közkedveltnek számítanak a végfelhasználóknál, mikor a riasztórendszerek között kell választani.

– PYRONIX riasztó: Az angol precizitás egyik végterméke, a szintén MABISZ minősítéssel rendelkező lakásriasztó központ és hozzá kapcsolódó eszközök. Jellemzően a hagyományos vezetékes riasztórendszerek kialakításánál ajánlják a telepítő cégek és szolgáltatók, de már itt is ugyanúgy, mint az előzőeknél megtalálhatóak a rádiós (vezeték nélküli) kiegészítő modulok és eszközök.

-JABLOTRON riasztó: Cseh gyártmány, kifejezetten vezeték nélküli központokkal és eszközökkel rendelkező szintén MABISZ minősített riasztórendszer A rádiós rendszerek között igen közkedveltnek számít a kedvező árfekvése miatt, bár itt is mutatkoznak különbségek egy-egy típus között. Könnyed kezelhetősége és dizájnos kivitele miatt igen kedvelt mind a telepítő cégeknél, mind a rendszer tulajdonosok körében.

A felsorolt riasztórendszerek alapos megbízhatósággal rendelkezve, minden igényt kielégítve biztosítják a személy és vagyonvédelemmel szemben támasztott követelményeket. Így több eltérő márkájú és típusú riasztó közül választhatunk, hogy kinek melyik a kedvenc az egyénenként változó, mint ahogy az is, hogy milyen kívánalmakat kell, hogy kielégítsen. Ezért sem mondhatjuk, azt, hogy a DSC, PARADOX, PYRONIX, JABLOTRON, vagy egyéb márka a legjobb, hisz mindegyik rendelkezik a megfelelő minősítéssel és biztonsági követelményekkel, csak a külalakban, esztétikában vannak különbözőségek, tudásban alapvető eltérés csak kevés található, megbízhatóságban viszont közel semmi. A választás már csak azon múlik, hogy melyik lakásriasztó típus lesz az, amelyet elsősorban el tudunk képzelni otthonunkban, üzletünkben, vagy irodánkban, hogy aztán később hosszútávon ellása a teendőjét.