A rejtett kamera, ma már teljes mértékben elterjedté vált a kamerák körében, úgy ahogy rendes látható társaik is. Ez a fajta kamerás megfigyelés ma már vagyonvédelmünk láthatatlan védelméül szolgál, ezért szokták nagyobb részben a felhasználók megrendelni a vagyonvédelmi szolgáltatóknál, ha nem szeretnék, hogy észrevehető lehessen a megfigyelés az általuk megfigyelt területen.

Rejtett kamera felszereléssel és beüzemeléssel együtt is kedvező áron kiépíthető, megfizethető egy ilyen rendszer. Megjelenését tekintve teljesen esztétikus. Elrejthető riasztórendszer mozgásérzékelőjének álcázva, álmennyezetbe szerelve csavarfejnek, esetleg füstérzékelőnek álcázva.

Rejtett kamera

Egy rejtett kamera analóg, felbontását tekintve 800 TV soros, és 70 fokos látószöget biztosít ez már egy értékelhető képet nyújtó kamera. Rejtett kamera esetén tudni kell, hogy rejtettsége ellenére maga a kamerának szüksége van ugyanúgy, mint látható társainak áram ellátásra, ami azt jelenti, hogy az áramot vezetékezéssel el kell vezetni egészen a kameráig és maga a rögzítővel is össze kell kötni. Megoldható egy ilyen vezetékezés, akár álmennyezet felett is. Ettől függetlenül maga az objektív a kamerán belül teljesen rejtett tud maradni.

Rejtett kamera olyan helyszínek megfigyelésében tud segítségünkre lenni, ahol nem szeretnénk, hogy láthatósága miatt ne derüljön fény az esetleges lopásra, betörésre, egy adott személy megfigyelésére.

Legtöbbször alkalmazott területek, raktár helységek megfigyelésére szokták igénybe venni egy rejtett kamera nyújtotta lehetőségeket, mondjuk ott ahol nagy az áru forgalom, nagy az átmenő, vevő forgalom. Esetleg otthon maradt kutyánk vagy macskánk rejtett megfigyelésére is lehet használni, hogy tudjuk mit is csinál kedvencünk, mikor mi nem is tartózkodunk otthon. Többször alkalmaztak már rejtett kamerás megfigyelést olyan családok, ahol a gyermekre babyszitter vigyáz, vagy ahol egy kamasz gyerek tartózkodik otthon egyedül.

Lehetőség van nem csak a rögzített felvételeket visszanézni, hanem ha van a helyszínen kiépített internet szolgáltatás, akkor távoli hozzáféréssel rá tud nézni a kamera által mutatott élő képre, ami a helyszínről pontos, betekintést tud adni. Távoli hozzáférést már lehet okostelefonról, tabletről, egy távoli számítógépről, laptopról.

Rejtett kamera esetén is ugyanazok a garanciák érvényesek, mint a hagyományos megfigyelő kameráknál.