Paradox riasztó a minőségi biztonság alappillére

A vagyonvédelemben, biztonságtechnikában számtalan módot találhatunk már arra, hogy biztonságossá és védetté tegyük otthonunkat, cégünket, vagy bármely ingatlanunkat. A mechanikus védelem mellett ma már elérhető áron építhetünk ki elektronikus védelmi rendszereket is. Jellemzően lakásriasztó és kamerás megfigyelő rendszerek azok, melyek kedvelt megoldásnak számítanak cégeknél és magánszemélyeknél egyaránt. A riasztórendszerek között több gyártó terméke is megtalálható a kereskedelmi piacon. Az egyik kedvelt gyártó terméke a Paradox riasztó

A kanadai központtal és gyárral rendelkező Paradox riasztó rendszerei világszerte elismertek és kedveltek. Köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek és a megbízható, minőségi működésüknek. A multinacionális vállalat 1989 óta fejleszti és gyártja a végfelhasználók számára riasztórendszereit. Mára már a világ több száz országában forgalmazza viszonteladóink keresztül a Paradox riasztó rendszereket, köztük 1997 óta Magyarországon is. A nagy múltra visszatekintő kiváló termékek műszaki színvonala és megbízhatósága mellett a gyártó különös hangsúlyt fektet a kialakításra és a kinézetre is. Az eszközök egyszerű, letisztult formával rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy bármilyen környezetbe könnyen beilleszthető legyen a védelmi rendszer. Számos újítást és szabadalmat a Paradox riasztó rendszernek köszönhetünk. Ilyen volt az első érintőképernyős kezelő is, mely a piacon TM50 néven vált ismerté, vagy az internetes (mobil telefonos hozzáférési lehetőséget biztosító) IP modul.

Paradox riasztó és a benne rejlő lehetőségek

A vagyonvédelmi rendszeren belül egyaránt megtalálható a hagyományos vezetékes kiépítésű, vagy a rádiós rendszerű, esetleg a kettő kombinációjának nevezett hibrid kialakítás. Különböző termékcsaládok közül is választhatnak a végfelhasználók amennyiben a Paradox termékei mellett döntenek. Ismertebb Paradox riasztó termékek a Spectra, Magellan, és az Evo termékcsaládok, melyek számtalan lehetőséget kínálnak a védelemre vágyó magánszemélyek és cégek részére egyaránt.

A Paradox riasztó érzékelői is nagy számban nyújtanak megoldást a különböző igényeknek eleget téve. Ilyen igény lehet a kisállatvédelem, kültéri védelem, beltéri speciális biztonsági kialakítás (füstérzékelés, üvegtörés, vagy rezgés érzékelés). Az érzékelők között találhatunk analóg és digitális eszközöket is, mind a hagyományos vezetékes, mint pedig a modern rádiós kiépítési lehetőséggel.

Legújabb fejlesztéseinek köszönhetően, mint az érintőképernyős kezelő (TM50), vagy a mobiltelefonról történő vezérlési lehetőség töretlen érdeklődést biztosít az ügyfelek körében a Paradox riasztó rendszer iránt. Hiszen a grafikus megjelenítés a kezelő egységen forradalmi újításnak számított pár éve a biztonságtechnikai piacon. Az okostelefonok kijelzőjéhez hasonló térképes kijelzőfelület könnyen áttekinthető és számos egyedi funkciót tesz lehetővé az védelemmel ellátott ingatlantulajdonosoknak.

A Paradox riasztó másik nagy újítása a hálózati modul (IP150), mely lehetőséget biztosít a tulajdonosok és felhasználók számára webböngészőn, vagy a saját fejlesztésű iParadox szoftveren keresztüli távoli rendszerfelügyeletre, vezérlésre. Mindamellett a megadott e-mail címre képes értesítést küldeni a helyszínen történő eseményekről.