A vagyonvédelmi térfigyelők és biztonsági rendszerek növekvő száma a gyártók részére is előre vetíti az új eszközök lehetőségét. Ezért a biztonságtechnika területéni is új márkák jelennek meg. Már nem csak a régóta neves Sony és Samsung gyár gyártmánya vált hozzáférhetővé, hanem a Panasonic kamera is kereskedelmi forgalomba került. Akár kültéri, akár beltéri megfigyelésről van szó a Panasonic kamera eszközök is kiváló védelmet biztosítanak.

Panasonic kamera az otthonfigyelő rendszer

A gyártó igyekszik úttörő részt vállalni a vagyonvédelemben is. Ezért a gyártó olyan otthonfigyelő rendszert hozott létre, ami akár bővíthető is, továbbá mobilról ellenőrizhető és vezérelhető. A rendszernek van egy központi eszköze, melyhez vezeték nélkül 300 méteren belül csatlakoztatható további egységek. A központi egység WiFi-n keresztül kapcsolódik a routerhez, így a teljes rendszer vezérelhető okostelefonról, tabletről.

Ehhez csatlakoztatható a babafigyelésre is alkalmas beltéri Panasonic kamera. Az eszközzel képet és hangot is egyaránt továbbíthatunk. Így nem csak a szomszéd szobából, vagy általánosságban otthonról használhatjuk az eszközt. Hanem akár munkahelyünkről, vagy vásárlás közben is bármikor hazanézhetünk. A ma már elavultnak számító analóg kamerák közt is megtalálhatóak a Panasonic gyár eszközei. De a forradalminak számító digitális átállásnál is próbált a Panasonic lépést tartani a többi gyártóval. A digitális AHD, IP és HD-TVI rendszerek között is találhatunk Panasonic kamera eszközöket. Ezek már mind nagy felbontású HD és Full HD megfigyelést nyújtanak.

A Panasonic kamera eszközökből akár egy teljes rendszert is kiépíthetünk, amely több egységből áll. A kamerában található memóriakártyára pedig rögzíthetjük is a felvételeket. Ezekhez a kamerákhoz tartozik gyárilag egy 4Gb-os SD kártya, de akár nagyobb kapacitású memóriakártyát is elhelyezhetünk benne. Ezek a Panasonic kamera eszközök egyaránt megtalálhatóak kültéri és beltéri kiépítésre is.

Panasonic Nubo kamera

A világ első LTE megfigyelő eszközeként hirdeti a Panasonic a Nubo kameráját. Kis méretű ezért könnyen felszerelhető bárhol. Eső védett burkolattal rendelkezik, így kültéren is felszerelhetjük. Ez a Panasonic kamera nagy felbontása miatt (1080p) újdonságnak számít a megfigyelőrendszerek közt. Azonban ár tekintetében lényegesen drágább, mint a hasonló felbontású egyéb kamerák.

További újdonság a nagy látószöggel rendelkező kültéri megfigyelő. A kamerarendszernél mód van kültéri megfigyelésére, személy azonosításra. A kamerák vízszintesen 170°, függőlegesen 115° látószöggel rendelkeznek. Az éjszakai megfigyelést pedig a kamerához kapcsolt ledek biztosítják. A kamera mozgásérzékeléssel van ellátva, így csak akkor továbbít képet, ha mozgást érzékel az objektív előtt.

Tehát elmondható, hogy a Panasonic kamera tökéletes megfigyelést nyújt otthon, vagy cégünknél. Viszont ár-érték tekintetében még le vannak maradva az egyéb biztonságtechnikai megfigyelők gyártóinak eszközeihez képest.

Kapcsolódó videók


[ad_searchyt search=”Panasonic NUBO”]