A biztonságtechnika területén elterjedt védelmi rendszernek számít napjainkban is a lakásriasztó Hiszen ezekkel a biztonsági rendszerekkel védhetjük otthonunkat, cégünket leginkább az illetéktelen behatolókkal szemben. Egy jól felépített lakásriasztó bár meg nem akadályoz egyetlen betörést sem, de már a bejutás pillanatban jelez! Ezért ezek a biztonsági rendszerek igen összetettek és az egyik fontos alkotórészük a mozgásérzékelő. A riasztórendszer végső kiépítési árát tehát nagymértékben meghatározza a mozgásérzékelő ár is.

Mozgásérzékelő ár, pár ezer forinttól a több tízezerig

Sokan mind a mai napig úgy gondolják, hogy egy védelmi rendszernél különösebben eltérő árak nem lehetségesek ugyanolyan darabszám esetén. Azonban ez teljesen téves megítélés. Hiszen a végső árat sokszor nem is a darabszám befolyásolja, hanem az eszközök tudása és minősége. Nincs ez másként a mozgásérzékelő ár esetén sem.

Mozgásérzékelő ár csökkenés, hogy a védelem olcsóbb legyen

Beltéri védelem esetén is különböző költséggel kell számolnunk. Attól függően, hogy milyen igényeknek és feltételeknek kell megfelelnie a rendszernek. Ugyanolyan darabszámmal rendelkező rendszernél is eltérhet a végső ár. Hiszen a mozgásérzékelő ár változhat annak függvényében, hogy kisállat védet, kettős védelmű (infra és mikrohullám), vagy ép normál infra. Illetve találhatunk olyan speciális tulajdonsággal rendelkező eszközöket, mint függönylencsés, víz-, rezgés érzékelés, ahol szintén magasabb a mozgásérzékelő ár.

Kültéri védelem esetén szintén magasabb a mozgásérzékelő ár. Mivel ezek az eszközök speciális burkolattal rendelkeznek. Időjárásálló védelemmel vannak ellátva, így már az előállítási költségek is magasabbak. Valamint kültéri védelem esetén már a gyártás folyamán bele kalkulálják a cégek a téves riasztásokat okozható kisebb állatokat. Ezért az ilyen területekre szinte csak dupla optikás érzékelőket készítenek. Így a nagyobb tudás végett már egy alap rendszer esetén is magasabb költséggel kell számolni.

Ezen kívül fontos tényező még a mozgásérzékelő központtal történő kommunikációs útvonala is. Egy vezetékes mozgásérzékelő ár olykor jelentősen kedvezőbb, mint a hasonló tudással rendelkező rádiós eszközé. A vezeték nélküli érzékelők esetén a gyors és esztétikus szerelési miatti bonyolultabb technológiát is meg kell fizetni az alap funkciókon kívül.

Mozgásérzékelő ár, vásárlás

További befolyásoló tényező lehet még, hogy hol vásároljuk meg az eszközt és milyen szolgáltatással. A webshopokban mindenképpen olcsóbban juthatunk hozzá az eszközhöz, mint annál a szolgáltatónál aki a kiépítést is elvégzi. Hiszen ezekben az üzletekben a mozgásérzékelő ár, csak magát az eszközt tartalmazza, míg a szolgáltatónál az ár a rendszerbe integrálást és a felszerelést is. Ezért sem szabad ilyen szempont alapján összehasonlítani az árakat. Ha már hasonlítást szeretnénk végezni, csak és kizárólag az eszköz tulajdonságai és tudása alapján tegyük ezt meg.

Napjainkra a piachoz igazodva a szolgáltatók is jelentős mértékben csökkentették az áraikat. Ennek oka, hogy versenyhelyzet alakult ki az ügyfelekért. Mivel minél több helyen megtalálható egy szolgáltatás, annál nagyobb lehetősége van a vevőknek választás esetén. Tehát ennek okán is a mozgásérzékelő ár igen kedvezően alakult az utóbbi években.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’How does a motion detector work’]