Mini kamerák a biztonságtechnika diszkrét megfigyelői

Napjainkban a vagyonvédelem területén mindinkább szerepet kapnak a kamerás biztonsági rendszerek. Köztudott, hogy a bűnesetek felderítésében, valamint az elkövetők személyazonosításában komoly segítséget nyújtani a kamerákkal rögzített felvételek. A technológiai fejlesztések folyamán ezek a biztonsági rendszerek az elmúlt évek során jelentős fejlődésen estek át. Lényegesen részletesebb és élesebb képet nyerhetünk egy kiváló minőségű eszköz által, mint csak pár éve is. A biztonsági eszközök is nagyobb választékkal találhatóak meg a vagyonvédelmi piacon. A mini kamerák arculatával pedig ugrásszerűen megemelkedett az igény ezen eszközök iránt.

A mini kamerák csakúgy, mint a normál méretű biztonsági kamerák képesek értékelhető képet adni. Ezzel gyorsan megoldhatóvá vált egy-egy bűneset felderítése. Azonban kis terjedelmüknél fogva jóval diszkrétebbek, mint nagyobb méretű társaik. Ez is az oka, hogy mindinkább keresetté vált a felhasználók körében.

A mini kamerák méretük miatt is sokkal könnyebben elrejthetőek. Ezért egy külső személy számára kevésbé észrevehető a kiépítés helyszínén. Bár a hagyományos biztonsági kameráknál már a jelenlétük is elrettentő tud lenni., Ezeknél az eszközöknél könnyen felismerhető a helyszínen a biztonsági rendszer.

Mini kamerák alkalmazása, rendszer kiépítése

A normál mini kamerák általában önálló működéssel vannak tervezve, ezért akár elemmel vagy saját akkumulátorral rendelkeznek. Ez a saját áramforrás biztosítja megfigyelés közben az eszköz számára a tápellátást. De pont ezért is érdemes tudni a felhasználóknak, hogy csak behatárolt ideig képesek ezek az eszközök garantálni a megfigyelést. Az eszközt összekapcsolhatjuk valamilyen képrögzítő egységgel is, amely háttértárolón tudja rögzíteni az eseményeket. Ez a háttértár lehet egy merevlemez, esetleg SD kártya. Jelenleg lehetőség adódik arra is, hogy akár interneten, vagy GSM eszközzel képeket továbbítsunk egy távoli számítógépre, illetve mobiltelefonra. Így lehetőség adódik arra, hogy távolról is nyomon kövessük az eseményeket. A kamerák kapcsolása egy rögzítő egységhez történhet vezeték nélkül, vagy vezetékesen. De ha tökéletes átjátszást és továbbítást szeretnénk, érdemes a vezetékes kialakítást választanunk.

Mini kamerák formai kialakítása

A mini kamerák ismertebb nevükön rejtett, vagy kém kamerák kedvelt biztonsági megfigyelőnek számítanak. Mivel könnyedén elrejthetőek, így észrevétlen tud maradni mások számára. A megfigyelést szolgáló kamerák lencséje, valamint a panelok egyszerűen elrejthetőek bármibe. A leggyakrabban kulcstartóba, távirányítóba, vagy ébresztőórába, esetleg kerülnek. Mini kamerák között találhatunk még a piacon diktafonba rejtethetőt is. Terjedelmüket tekintve általában ezek a megfigyelők 1-2cm x1-2cm körül találhatóak. Maga a megfigyelést ellátó objektív pedig kilát már egy 2-3 mm-es résen is. A mini kamerák fényérzékenysége azonban nem a legjobb, hiszen a szükséges fényt is ezen az apró résen keresztül kapják. Bár találhatunk a kereskedelemben olyan kamerát, ami rendelkezik magas fényérzékenységgel, de ezek árban is lényegesen magasabb kategóriába tartoznak.