Mini kamerák megapixel felbontással a kiváló megfigyelésért

Mini kamerák megapixel felbontással a kiváló megfigyelésért

A mindennapi védelemben is nagyobb szerepet kapnak már a kamerás megfigyelőrendszerek. Hiszen statisztikailag igazolt, hogy a bűncselekmények felgöngyölítésében és az elkövetők azonosításában jelentős segítséget adnak. A a biztonsági kamerák által rögzített felvételek a hatóságok számára könnyebbé teszik a felderítést. Ezek a védelmi berendezések az elmúlt évek folyamán jelentős fejlesztéseken estek át. Lényegesen részletesebb és élesebb képet kaphatunk már az új típusú kamerák által. A biztonsági kamerák is szélesebb választékban találhatóak meg a piacon. A mini kamerák megjelenésével pedig a keresletben is növekedés észlelhető az ügyfelek részéről.

A mini kamerák csakúgy, mint a nagyobb méretű biztonsági kamerák tökéletes képet biztosítanak a felszerelés helyszínén. Viszont méretükből kifolyólag kevésbé észrevehetőek, mint nagyobb társaik. Ezért is kedvelt az ingatlan tulajdonosok körében. Ám érdemes tudni, hogy ezek a mini kamerák pont a kis tokozatuk miatt leginkább beltéren alkalmazhatók.

A mini kamerák mitől olyan keresettek?

A kültéri eszközökkel szemben a beltéri mini kamerák nem rendelkeznek időjárásálló védelemmel. Így csak olyan területen alkalmazhatjuk, ahol portól, párától és hidegtől védettek. Diszkrétebb, burkolattal rendelkeznek. Kedvelt biztonsági rendszer üzletekben, irodákban és olyan területeken, ahol magasabb az előfordulási száma a belső lopásoknak. De érdemes még használni üzletek esetén árukészlet, kassza, vagy pénztár figyelésre. Mivel a mini kamerák könnyebben elrejthetőek a felszerelés alkalmával, így külső szemlélő részére észrevétlen maradhat.

A mini kamerák ismertebb nevükön kém kamerák kedvelt megfigyelőeszköznek számítanak. Hiszen könnyen elrejthetőek bárhol. Valójában ezeknél az apró kameráknál a megfigyelést szolgáló lencse és panel könnyen beinstallálható bármilyen más szerkezetbe. A kém eszközök esetén kedvelt kialakítás a kulcstartóba, órába, vagy tollba, esetleg diktafonba elrejtett mini kamerák. De természetesen számos más megoldást is kínálnak a gyártók.

Méretüket tekintve ezek a kamerák 2x2cm körül mozognak. Maga a kamera objektív pedig akár egy 2-3 mm-es résen is képes kilátni. A mini kamerák hátránya talán csak annyi, hogy sötétben kevésbé jó a rögzített kép. Hiszen a jó minőségű képhez a szükséges fényt is ezen az apró résen keresztül kell begyűjtenie a szerkezetnek. Természetesen találhatunk kereskedelmi forgalomban olyan eszközt is, ami magas fényérzékenységgel rendelkezik, de ezek a drágább kategóriába tartoznak. Hasonlóan a speciális normál megfigyelő kamerákhoz egy jobb minőséget képviselnek, miáltal árban is sokkal nagyobb kiadást jelenthetnek a felhasználóknak.

Továbbá ezek a kamerák önálló működésre is képesek, így elemmel vagy saját tápellátással rendelkeznek. Ez biztosítja a működésüket megfigyelés közben. Azonban pont ezért, meghatározott üzemelési idővel kell számolni a mini kamerák esetén.

A kamerákat csatlakoztathatjuk rögzítő berendezéshez is, ahol tárolni tudja az eseményeket. Ez lehet asztali rögzítő, vagy SD kártya. Lehetőség van arra is, hogy internetes, esetleg GSM kommunikációval továbbítsunk képeket számítógépre, vagy mobiltelefonra. Ezáltal távolról is figyelemmel kísérhetjük a helyszínen történő eseményeket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’HD MINI CCTV sample’]