Lakásriasztók, amivel képesek vagyunk megvédeni tulajdonunkat

Egyre többet lehet hallani körülöttünk arról, hogy mennyi betörés, rablás történik, kort és nemet figyelmen kívül hagyva. Ettől válik egyre fontosabbá, hogy amit védeni tudunk, azt védjük is meg.

Régebben a mechanikus védelmi rendszerek voltak a legelterjedtebbek, de a technikai fejlődés és a kor előrehaladtával, már az elektronikai védelmi rendszerek kiépítése is gyakorivá vált, köztük elsősorban a lakásriasztók. Jelenleg ma már az esetek többségében a két védelmi rendszer egyszerre található meg az ingatlanokban védelmi vonalként.

Ingatlanunk védelme igen fontos, és már egyre több és jobb lakásriasztók segítik ezeket az igényünket kielégíteni.

Legyenek a lakásriasztók akár vezetékes, vezeték nélküli vagy hibrid rendszerűek bármilyen hiba, esetleg szabotázs észlelésénél azonnali jelzést küldenek az értesítendő fél számára. Lakásriasztók jelzései, legyenek azok tévesek vagy valósak különbözőképpen juthatnak el a részünkre információként. Ilyen szempontból lehetőség van saját magunk értesítésére és távfelügyeleti szolgáltatás igénybevételére a kiépített lakásriasztók esetén.

Távfelügyeleti szolgáltatás igénybevételével a jelzések egy távfelügyeleti szolgáltatóhoz futnak be, aki értesítést küld a részünkre, hogy valamilyen esemény történt az ingatlan területén, bizonyos esetekben járőrt küldenek a helyszínre, aki ellenőrzi az ingatlan sértetlenségét kívülről. Ez attól függ, hogy a megrendelő melyik szolgáltatást is veszi igénybe.

Lakásriasztók kiépítési fajtái

A lakásriasztók többféle módon kerülhetnek kiépítésre, figyelembe véve az ügyfél igényeit és a helyszíni adottságokat, ez alapján eldönthető, hogy milyen rendszert szeretne kiépíttetni.

A lakásriasztók, lehetnek vezetékesek, hibridek, és vezeték nélküliek.

A lakásriasztók a mi védelmünk miatt kerülhetnek kiépítésre, de ettől még nem elhanyagolható tény, az áruk sem. A lakásriasztók körében elsőként a vezetékes rendszerek kerülnek kiépítésre, mert kivitelezésük a legköltséghatékonyabb. Emellett a legmegbízhatóbb, pontos, és téves jelzésektől mentes működést tud biztosítani, akár nagy távolságok esetén, és olyan helyeken ahol kevés érzékelő szükséges, hogy az esztétikát is figyelembe vegyük.

A lakásriasztók másik fajtája a hibrid rendszer, amely vezetékes és egyben vezeték nélküli is. Ebben a rendszerben, csak a központ, a kezelőpanel, és a kültéri sziréna vezetékes, az összes többi teljesen rádiós. Többszintes ingatlanoknál ajánlott. Ott ahol a központi egység helyezkedik el, lehet a vezetékes rendszerrel dolgozni, az emeleten pedig a rádiós érzékelőket használni. Így csökkentve a költségeket, és a sok vezetékek látványát.

A lakásriasztók következő fajtája a vezeték nélküli, azaz rádiós rendszerek. Értékét nézve ma már megfizethető árkategóriába lehet őket sorolni. Olyan helyeken ajánlott, ahol sok érzékelő kerül kiépítésre, fontos az esztétikai szempont, hogy a vezetékek ne rontsák a helységek belső képét. Sok hiedelemmel ellentétben ez is szabotázs biztos, mert bármilyen zavarra azonnal reagál, és riasztást küld a rendszer.

Különböző gyártók, és több ország termékei segítik a választást, hogy a legjobb, és legmegbízhatóbb, minőségi lakásriasztók kerüljenek ingatlanunk védelmi rendszerének kialakítására. Amit viszont mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy a termék MABISZ minősítéssel és szabotázs védelemmel ellátott legyen.