A kamerarendszereket két nagy csoportra oszthatjuk. Beszélhetünk kültéri és beltéri kamerákról, amelyek minden esetben az adott területek megfelelő megfigyelésére alkalmasak!

Ne feledjük azonban, hogy a kültéri és beltéri kamerák kapcsán a szerkezetek elé támasztott követelmények teljesen mások. Lássuk, hogy mi szükséges a megfelelő kültéri felügyelethez! Alapvetően azt érdemes tudni, hogy egy kültéri kamera rendszernek a környezeti változásokhoz mindenképp alkalmazkodnia kell. Itt elsősorban a fény és hőmérsékletingadozásokra kell gondolnunk, amelyek a kültéri kamera rendszerek esetén kifejezetten nagy hangsúlyt kapnak. Ahhoz, hogy a megfigyelés tökéletes legyen, ezeket a változásokat a kültéri kamera rendszereknek optimálisan kell kezelniük, s korrigálniuk kell minden egyes eltérést.

A legjobb lehetőséget ebben az esetben az autóíriszes kamerák jelentik, amelyek manapság már egyre elterjedtebbek, s egyre jobb minőségű modelleket látni a piacon. Továbbá a kültéri kamera rendszerek esetén nagyon fontos, hogy az éjszakai órákban is tökéletes képet alkossanak. Emellett fontos az is, hogy egy kültéri kamera minden esetben víz és törésálló legyen. A vízálló tulajdonság értelemszerűen a csapadék elleni védelem miatt nélkülözhetetlen, míg a törésálló kivitel a szándékos rongálások kapcsán nyújt kiváló lehetőséget! Összességében tehát a kültéri megfigyelést mindenképp el kell választani a beltéri megfigyeléstől, mert itt teljesen más szabályok érvényesek.

Ha további információkra is szüksége van, keressen minket bizalommal!