Kültéri IP kamera, tökéletes képminőség kedvező áron

A vagyonvédelemben számtalan eszköz áll már rendelkezésünkre egy optimális védelmi rendszer kialakításához. A lakásriasztók mellett mind sűrűbben találkozhatunk felszerelt kamerás megfigyelőrendszerekkel is. Visszatekintve az elmúlt évekre elmondhatjuk, hogy jókora fejlődésen ment át ez a fajta biztonsági rendszer. Nagy mértékben gyengült a beszerzési és a felszerelési ára is a megfigyelőrendszereknek. Vélhetően ez is lehetővé tette, hogy kedvelt biztonsági megoldás legyen magáningatlanok esetén is. Így ma már nem csak cégek részére elérhető a minőségi megfigyelés. Ezek a biztonsági rendszerek felszerelhetőek kültéri IP kamera eszközökkel is.

Köztudott dolog, hogy a térfigyelők dolga – legyen az kültéri IP kamera vagy más rendszer – a bekövetkezett bűnelkövetések rögzítése. Valamint az események nyomon követése. Mindamellett, ugyanolyan fontos szerepet játszik a bűnmegelőzésben is már a puszta jelenlétével.

A kültéri IP kamera az adott ingatlanon kívüli helyszínek, területek megfigyelését szolgáltatja. Ilyenek lehetnek cégeknél a rakodóterületek, parkolók, bejáratok megfigyelése. Lakások, családi házak esetén melléképület, vagy udvar, kapu figyelése. Sokszor a kültéren megtalálható értéktárgyak, mint személyautó, munkagépek, kerti szerszámok védelme a cél. Utakon, köztereken is találkozhatunk kültéri IP kamera eszközökkel, ahol a forgalomfigyelés, közlekedési szabályszegések, balesetek rögzítése a feladata. A médiában is hallhatunk olyan esetekről, ahol a rendőrségnek az elkövetett bűnesetek felgöngyölítésében a kültéri kamera adott segítséget.

Kültéri IP kamera fajtái

  • Kültéri IP kamera kompakt kialakítással: a leginkább alkalmazott kamera típus. A kamera elektronikája és az objektív egyaránt beépítésre kerülnek egy zárt időjárás álló burkolatba. Ezeknél a megfigyelőknél a későbbiek folyamán nem lehetséges cserélni az objektívet, ezért is nevezik a biztonságtechnikában kompakt kamerának. Nem szükséges szerelés alkalmával különböző alkatrészek összeszerelésére ahhoz, hogy egy működőképes kamerát kapjunk. Alkalmazásukat tekintve egyaránt remek megoldás magánszemélyek, üzletek, cégek részére. Legyen szó nappali, vagy éjszakai védelemről.
  • Box kialakítású kültéri IP kamera: mind kisebb számban használt kamera fajta. Míg régebben ipari objektumoknál, közintézményeknél alkalmazott megfigyelőrendszer volt, mára ritkán használják. Különálló alkatrészekből szerelik össze kiépítés alkalmával. A box típusú kamera objektívvel és infra led megvilágítással nem rendelkezik. Azokat beüzemelés alkalmával külön kell hozzácsatolni a kamera elektronikájához. A burkolat tekintetében érdemes azt is tudni, hogy nincs ellátva időjárás álló védelemmel. Ezért kültéri alkalmazás esetén, mindenképp szükséges külön kameraház megvásárlása is.
  • Speed dóm kültéri IP kamera: Ez a speciális kültéri IP kamera még mindig a költségesebb árkategóriájú megfigyelők közé tartozik. Ám a szerkezet képes komplexebb feladatok ellátására is, Ezért akár több különálló kültéri kamerát is ki tudunk váltani vele. 360°-ban körbefordul, valamint a zoomolásnak köszönhetően akár több 10m-es távolságra is képes ellátni.