Hagyományos, analóg kamerarendszer


Analóg kamerák

A gyártók a digitális megfigyelők piacra érkezésével egyre inkább futtatják ki ezt a fajta megfigyelőrendszert.

Hagyományos biztonsági megfigyelésről beszélünk, amikor analóg kamerák kerülnek kiépítésre a helyszínen. Ebben az esetben a kamerák és a rögzítőegység között egy koax, vagy UTP kábelen keresztül analóg módon történik a videojel továbbítás. Ez a megfigyelés az alsó árkategóriás biztonsági kamerarendszerek csoportjába tartozik. Bár az egyre inkább nehezebb beszerezhetősége miatt az utóbbi években jelentősen megnövekedett a beszerzési ára. Ebben az esetben a rögzített képek minősége nagymértékben függ a kamerák felbontásától. Ma már 1000Tv sor felbontás alatt nem nagyon található a biztonságtechnika piacon. Az ettől kisebb felbontással rendelkező kamerák képei minőségi romlást eredményezhetnek a felvételek és visszatekintés folyamán.

Az analóg kamera rendszerek egyik előnye a költséghatékonyság, viszont hátránya a nem túl magas minőségű rögzítési képalkotás. Jelenleg az analóg rendszerek esetén a legmagasabb elérhető képfelbontás a 720p, azaz 1280×720. Míg az analóg digitális rögzítők esetén a maximális képrögzítési méret 960H, azaz 960×576. Ezért tökéletes élőkép mellett, némileg rosszabb minőségű rögzítés érhető el. Köszönhetően, hogy mind a kamera oldalon, mint a rögzítőegységnél történik tömörítés és jel konvertálás.

Bár az analóg kamerás megfigyelőrendszer már elavultnak számít, kiválóan alkalmas kisboltok árukészletének, bolti lopások megfigyelésére, pénztár figyelésre (megfelelő látószögű objektívvel). Illetve családi házak, kisebb telepek udvarának, kapubejárójának megfigyelésére. Azonban rendszám, távolabbi személyek arc felismerésére már nem javasolt. Ezekre az esetekre ajánljuk a nagyobb felbontással rendelkező digitális AHD, IP, vagy HD-TVI kamerás megfigyelőrendszerek alkalmazását.

Az analóg kamerák nem gyártóspecifikusak, ezért eltérő gyártók eszközeit egyazon rendszerbe lehet csatlakoztatni.Analóg kamera alkalmazása:

Olyan esetekben ajánljuk az analóg kamerákat, mikor nincs szükség részletgazdag felvételre, de fontos a költségek megszorítása. Egyik előnye, hogy vezetékezés tekintetében mint koax kábelen, mint UTP kábelen keresztül kiépítésre kerülhet. Ezért a későbbiek folyamán a teljes megfigyelő digitális kamerákra cserélhető anélkül, hogy újra kellene kábelezni a rendszert.

Családi házak:
Mint kültéri, mint beltéri megfigyelésre alkalmas rendszert lehet kiépíteni az analóg kamerával. Jellemzően költséghatékony rendszerek esetén alkalmazzuk, mikor nem elsődleges szempont a túlzott részletgazdagság. De egy jó minőségű kamerás megfigyelőrendszert szeretne biztosítani otthonában a tulajdonos.

Kis üzletek, irodák:
Induló vállalkozások, kisebb üzletek árukészletének és vevőkörének megfigyelésére alkalmas. Mivel kiépítési költségeket tekintve az alsó árkategóriás rendszerek közé sorolható ma már az analóg kamerás megfigyelő. Így nagymértékű pénzkiadás nélkül akár egy kezdő kisvállalkozás is nagyobb biztonságban tudhatja termékét, illetve irodáját.

Nyaralók:
Azokba az ingatlanokban, ahol nem tartózkodik folyamatosan a tulajdonos, és különösebben nagyobb értéket sem tárol az analóg kamera kiépítését javasoljuk. Ha fontos a költségek megtakarítása is. Az analóg kamerák esetében is megoldható a távoli elérés biztosítása. Amennyiben az ingatlanban internetes elérhetőség működik, hálózatra csatlakoztatva lehetőség van az ügyfélnek a távoli betekintésre.

Hálózati kapcsolat, távoli elérés:
Ma már elmondhatjuk, hogy szinte mint az analóg rendszereknél, mint a digitális AHD, IP vagy HD-TVI kamerák esetén lehetőség van távoli betekintésre. Akár okostelefonról, laptopról, távoli számítógépről is megtekinthetőek a kamerák által rögzített felvételek. Valamint elérhető az élőképes betekintés a világ bármely pontjáról anélkül, hogy közvetlenül a rögzítő mellett lennénk. Ennek feltétele, hogy a kiépítés helyszínén internetes elérhetőség működjön (vezetékes, vagy mobil). Hálózati elérést kétféle módon lehet megvalósítani. Vagy fix IP címmel és ebben az esetben nincs szükség éves regisztrációra, ellenben magasabb díja van az internetes szolgáltató felé. Vagy Dyndns serveren keresztül kell regisztrálni a rendszert. Itt viszont jellemzően éves regisztráció szükséges melynek díja 5.000-6.000,- Ft + Áfa/év közötti összeg.

Hálózati elérés esetén a rögzítőn kliensprogramján keresztül, vagy okostelefon a Play Áruházban található App-s kliensen használhatjuk. Egyszerűen felhasználónévvel és jelszóval egy védett portálon bármikor és bárhonnan megtekinthető a kamerák által rögzített felvétel, vagy az élőkép.


Árajánlat biztonságtechnikai rendszerre

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot most!

Az árajánlat ingyenes és kötelezettség mentes.KAPCSOLÓDÓ VIDEÓKINFORMÁCIÓ