A modern vagyonvédelmi rendszerek között igen népszerű és előkelő helyen szerepelnek a biztonsági kamerák. Hiszen a fejlett technológiának köszönhetően minőségi eszközöket vásárolhatunk már kedvező áron. Ezáltal nem csak a cégek és hivatalok kedvelt védelmi rendszerei lettek a megfigyelő kamerák. Hanem a magánszemélyek körében is mind keresettebb biztonsági megoldásnak számít. Ezekkel a megfigyelőrendszerekkel figyelemmel kísérhetjük és rögzíthetjük a helyszínen történő eseményeket.

A CCTV más néven zárt láncú kamerás megfigyelők az elmúlt évek folyamán igen jelentős változáson estek át. Hosszú éveken keresztül egyeduralkodóként az analóg kamerák voltak megtalálhatóak a vagyonvédelmi piacon. Azonban pár éve a digitális rendszerek megjelenésével itt is robbanásszerű változás történt.

Egyrészt jelentős mértékben csökkent az analóg kamerák ára, miáltal jóval több felhasználó kezdte alkalmazni ezt a biztonsági rendszert. A kereslet megnövekedésének köszönhetően viszont a gyártók is nagyobb hangsúlyt fektettek a további fejlesztésekre. A digitális kamerák között az első az IP technológiára épült. Ezzel az új rendszerrel már egy kiváló felbontású, részletgazdag képi megfigyelést nyerhettünk. Olyan területeken is létjogosultsága lett a kameráknak, ahol eddig az alacsony felbontás miatt nem valósulhatott meg.

Digitális kamerák a biztonságtechnikában

Mind több helyen került kiépítésre térfigyelő rendszer hazánkban is. Már nem csak cégeknél és hivataloknál kerültek fel megfigyelőrendszerek. Hanem a települések közterein, közutakon és magánszemélyek ingatlanjainál is. A digitális megfigyelők egy új szintre emelték a vagyonvédelmet. Elérhetővé vált a személyfelismerés, azonosítás és az autók rendszámainak leolvasása akár egy felvétel alapján is.

Digitális megfigyelő kamerák típusai

Az IP mellett további technológiák váltak elérhetővé. Mellyel újabb verseny alakult ki, ami egyenesen hozta magával az árak csökkenését is. Ma már kereskedelmi forgalomban megtalálható a HD-TVI és az igencsak népszerű AHD technológián alapuló megfigyelőrendszer. Ezek közül is érdemes megemlíteni az AHD technológiát, mely az analóg és digitális rendszerek ötvözéséből alakult ki. Beszerzési árát tekintve a legkedvezőbb, azonban közel sem marad el minőségben a többi technológiától.

Ezért is fektetnek egyre nagyobb hangsúlyt a gyártók ezen kamerák fejlesztésére. Ma már a HD és a full HD rendszerek mellett a legújabb 2K (2x1080p) megfigyelők is elérhetőek. A 4 Megapixel felbontásnak köszönhetően további részletességgel és kiválóbb minőséggel figyelhetünk területeket. Legyen az kültéren, vagy beltéren. Nem kell attól tartanunk, hogy egy apróságon fog múlni a biztonságunk.

A vagyonvédelmi szolgáltatóknál az akciós ajánlatok között igen kedvező feltételekkel és áron vásárolhatunk már kiváló megfigyelőrendszereket.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’2k AHD CCTV’]