Az ingatlanba beépített védelmi eszközök mellett mind népszerűbb biztonsági rendszer lett a gépkocsikba épített műholdas GPS követő is. Ezen belül is keresett megoldás a lopások ellen is megbízható védelmet nyújtó GPS járműkövetés. Hiszen az ezen rendszerbe bekötött gépjárműveknél már egy lopás esetén is gyorsan megtalálhatjuk eltűnt gépkocsinkat.

A modernebb gépjárműveknél már gyárilag alapfelszereltség a védelmi berendezés. Azonban a régebbi autóknál is igyekeznek már gondoskodni a tulajdonosok valamilyen lopásvédelmi rendszerről. Ezek a biztonsági eszközök már segítséget adhatnak egy-egy lopási kísérlet esetén. Ám mégis gyakran előfordul, hogy ennek ellenére is ellopnak egy autót. Hiszen az autótolvajok is mindig naprakészek. Így a védett járműveket sem tudhatjuk teljes biztonságban. A műholdas nyomkövetéssel azonban már tehetünk egy plusz lépést a védelemre.

A járműkövetés nagy segítséget tud adni azokban az esetekben is, amikor egy autót ellopnak. Hiszen a gépjárműbe épített műholdas GPS rendszernek köszönhetően gyorsan tájékozódhatunk arról, hol van az autó. A műholdas járműkövetés esetén a szolgáltatók olyan helyre építik be a rendszert, hogy nehezen legyen hozzáférhető.

Járműkövetés, hol érdemes alkalmazni?

A nagyobb járműparkkal rendelkező cégek esetén mindinkább alkalmazott a GPS gépjárműkövetés. Mely a lopás megelőzése mellett számos hasznos funkcióval rendelkezik. Ezek a plusz funkciók is kapcsolódhatnak a műholdas járműkövetés rendszerhez. Ezekkel nem csak a biztonságot tudják megoldani, hanem költségeket is takaríthatnak meg.

A GPS gépjárműkövetés olyan műholdas nyomkövetés amivel meghatározhatjuk a jármű pontos helyzetét. A műholdas járműkövetés lehetővé teszi a cégeknek a flottamenedzselést. Amivel kontrollálható a gépjárművek menetteljesítménye, üzemanyag-fogyasztása, munkaórái, valamint a futott kilométerek. A járműkövetés alkalmazása nem csak a költségeket csökkenti, hanem a jármű használójának munkáját is megkönnyíti. A tárolt adatok alapján nem szükséges kézi adatrögzítésre, (menetlevél) adminisztrációra. Elmondhatjuk tehát, hogy a műholdas járműkövetés rendszerek használatával kontrollálhatjuk a járművek mozgását. Továbbá rögzíthetjük vele a valós menetteljesítményt, útnyilvántartás készíthetünk, és ellenőrizhetjük az üzemanyag-fogyasztást. Nem csak az autók pontos helye határozható meg, hanem jelentősen csökkenthető a fenntartási és működési költség is. Valamint a dolgozói adminisztrációs feladatok.

A műholdas GPS gépjárműkövetés ma már egyre több alkalommal kerül be magánhasználatú gépjárműbe is. Okostelefonos applikációval könnyen szemmel tarthatjuk családtagjaink tartózkodási helyét is.