IP kamera wifi kialakítással a vezeték nélküli rendszer

A biztonsági megfigyelő kamerák elterjedésével mind több igényt támasztunk már a rendszerekkel kapcsolatban. A hagyományos ingatlanon belüli és kívüli személy és érték védelem kialakításánál a biztonsági rendszerekkel szemben támasztott fő követelmény természetesen még mindig a hathatós megfigyelés és az illetéktelen behatolók elrettentése az elsődleges. De a technika fejlődésével és a speciális igények kielégítésével mind többre vágyunk. Az egyik ilyen speciális kérés lehet, hogy az ingatlanban ne kelljen vezetékezni a rendszert, ne csúfítsák az összhatást különböző irányba futó kábelek. Ennek megoldására fejlesztették ki a mérnökök az IP kamera wifi változatát.

Bár még mindig elmondhatjuk, hogy egy hatékony védelmi rendszer kialakításánál nem ajánlott a teljes mértékben vezeték nélküli hálózat kiépítése, de bizonyos esetekben sajnos nincs más megoldás. Viszont ezeknél az eseteknél tisztában kell lennünk azzal, hogy egy megbízhatóan működtethető IP kamera wifi rendszerben komoly költségeket jelent a végfelhasználó részére.

Miért keressük egyre többen az IP kamera wifi változatát?

A végfelhasználók körében egyre inkább keresett és kedvelt megfigyelő kamera lett az IP kamera wifi változata. Az interneten böngészve találhatunk olyan eszközöket, melyek már gyors és egyszerű kiépítést ígérnek és biztosítanak a vezeték nélküli kivitelnek köszönhetően. Az alap felbontástól kezdve akár a több megapixel felbontásig találhatunk a kereskedelemben ilyen vezeték nélküli kamerát. Ma már nagyon sok IP kamera wifi kivitelben rendelkezik kétirányú hangátvitellel, ami különösen kedvelté teszi a felhasználók körében. Kis mérete miatt diszkrét megfigyelést tesz lehetővé akár otthon, üzletben, irodában, esetleg házi kedvencünk, vagy gyermekünk, beteg/idős hozzátartozónk mindennapi tevékenységének a helyszínen történő megfigyelésére és az események rögzítésére. Ma már a legtöbb eszköz rendelkezik opcionálisan tárhely kialakítással mely lehetővé teszi, hogy akár ott helyben egy SD kártyára tároljuk a rögzített adatokat. De lehetőség van arra is, hogy az IP kamera wifi hálózatot használva P2P protokollon keresztül elérhetővé váljon akár távolról is, valamint egy külön serverre, vagy felhőben tárolja az eszköz előtt zajló eseményeket.

Amit viszont kevesen ismerünk az IP kamera wifi változatáról, hogy egy komplexebb biztonsági kamerarendszer esetén nem javasolt a kiépítése. Bár a webáruházakban és a műszaki üzletekben találhatunk kedvező áron IP kamera wifi eszközöket, melyek képesek egy kisebb terület megfigyelését biztosítani, de ezek az eszközök inkább csak saját magunk megnyugtatására és szórakoztatására használhatóak. Ezeknek az olcsó IP kamera wifi eszközöknek a hátránya, hogy alacsony képfelbontással rendelkeznek, miáltal részletgazdag megfigyelést és éles képeket nem tudnak nyújtani a felhasználóknak. Valamint nagyon sok esetben az éjjeli megfigyelésnél is jelentkezhetnek problémák az infra megvilágítás hiánya miatt, vagy az alacsony led darabszámból kifolyólag.

Természetesen találhatunk a kereskedelemben vagyonvédelmi szempontból biztonságos és megbízható minőségű és működésű IP kamera wifi eszközöket is, azonban ezek beszerzési ára még igen magas, mely költséges rendszer kiépítést jelent.