Mozgásérzékelő kamera amivel megfoghatjuk a lényeget

Mozgásérzékelő kamera amivel megfoghatjuk a lényeget

Hazánkban is népszerűek az elektronikus védelmi berendezések legyen szó akár magáningatlanról, vagy céges objektumról. Ennek leginkább a személyi biztonságunkra és vagyon tárgyaink megóvására való törekvés az oka. A lakásriasztó rendszerek mellett már igen kedvező áron találhatunk videó megfigyelőket is a piacon. A biztonsági megfigyelőknél a leginkább keresett az éjjellátó, mozgásérzékelő kamera eszköz. Melynél egy megfigyelés esetén csak a lényeges dolgokkal kell foglalkoznunk.

Mozgásérzékelő kamera előnye

A mozgásérzékelő kamera egyik nagy előnye, hogy csak olyankor rögzíti az eseményeket, ha az eszköz előtt valós mozgás történik. Egyébként mozgás hiányában csak az élőkép figyelésénél láthatjuk a kamera előtti területet és helyszínt. Ezzel a funkcióval rengeteget időt spórolhatunk magunknak ha a mozgásérzékelő kamera rendszert választjuk. Hiszen nincs szükség egy-egy esemény visszanézésénél az üres járatokat is végig pörgetni. Mindamellett, hogy rögzítési tárhelyet is nyerünk. Mivel a merevlemezt nem terheli fölöslegesen üres járattal a kamera. Így a mozgásérzékelő kamera rendszerrel egy-egy esemény visszakeresése sokkal könnyebbé és egyszerűbbé válik. Nem szükséges több órás semmitmondó időszakot végig néznünk, ha szeretnénk megkeresni egy adott eseményt. Elegendő a dátumot és időt beállítanunk és csak a rögzített események között kell böngészni, ami abban az időszakban felvételre került.

Mozgásérzékelő kamera típusok

A biztonságtechnikában használt videó megfigyelőknél ma már a legtöbb esetben olyan eszközöket találunk, amik alkalmasak erre a feladatra. Legyen szó akár kültéri, vagy beltéri megfigyelésről. Így a megfigyelt területen csak olyankor továbbít jelet a mozgásérzékelő kamera amikor valós mozgás is történik. Elmondható tehát, hogy a kereskedelemben már olyan komplett rendszereket vásárolhatunk melyek rendelkeznek ezzel a funkcióval. Vagy a kamera saját menüjében állítható, vagy a tárolóegységnél programozható. Ezzel a funkcióval tehát értékes időt és tárhelyet takaríthatunk meg a megfigyelő rendszerünknél.
Mozgásérzékelő kamera felszerelése történhet máshogyan is. Láthatunk olyan mozgásérzékelő kamera eszközöket, amik nem csak tudásban biztosítják a mozgás érzékelését, hanem kialakításban is. Ezek a rejtett megfigyelést szolgáló kamerák a riasztórendszer mozgásérzékelőjére épülnek fel. Speciális külalakja miatt leginkább ingatlanon belül, rejtett megfigyelésre alkalmazható. Ezen kamera használatával idegen szemlélő részére észrevétlen marad a megfigyelés.

A kamera eszközökre is igaz a tökéletes megfigyelés biztosítása. Hiszen itt is vásárolhatunk már HD és full HD felbontással rendelkező kamerákat. Melyek ugyanúgy tűéles és részletgazdag képet nyújtanak a felhasználók számára. Nem beszélve arról, hogy a vagyonvédelmi cégek kínálatában már kedvező áron elérhetőek.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Motion detection CCTV’]