A mindentlátó éjjellátó kamera!

Egyre gyakrabban találkozhatunk olyan ingatlanokkal, ahol infraledekkel körbevett kamera van elhelyezve az épület homlokzatán. Az ingatlan tulajdonosok ma már nagyobb figyelmet fordítanak tulajdonuk védelmére, így a behatolásjelző riasztórendszer mellett sok helyen megtalálhatóak már az éjjellátó kamerás megfigyelőrendszerek is.

Ahhoz, hogy gyenge megvilágítás mellett, vagy sötétben is jó, illetve kiváló minőségű képeket lássunk nélkülözhetetlen a rögzített kép feljavítása, ma már a kamera gyártással foglalkozó cégek egyre jobb eszközökkel nyújtanak megoldást erre az ügyfél igényre, azonban fontos megjegyezni, hogy ezekben az esetekben nem feltétlenül a távolság a fontos, hanem hogy gyenge fénynél is egy értékelhető, kontrasztos képet kapjunk.

Az éjjellátó kamera főbb jellemzői

Felismerhető kép biztosítása sötétben is: Az éjjellátó kamera, nem csak nappali fényviszonyoknál és segéd megvilágítás esetén képes felismerhető képeket látni és rögzíteni, hanem olyan esetekben is, amikor talán csak minimális, vagy még annyi megvilágítás sem áll rendelkezésre, úgymond a természetben található szemnek láthatatlan fény (infra) felhasználásával.

Kiegészítő infra megvilágítás, vagy alacsony lux érzékenység: ma már a legtöbb éjjellátó kamera alapból úgy van összeszerelve, hogy az objektív mellé a kameraházba kerülnek beépítésre az infra ledek is, így akár teljes sötétség mellett is, éjszaka is képes felismerhető képet biztosítani a felhasználó részére a kamera. A másik lehetőség, az alacsony lux érzékenységgel rendelkező kamera, ennél az éjjellátó kameránál valamilyen speciális dolog miatt, mint például az üveg, vagy műanyag dóm burkolat nincs lehetőség infra ledes megvilágításra a visszatükröződés miatt, viszont fontos a sötétben való látás, alacsonyabb, szinte minimális értékkel rendelkező lux érzékenységű objektív van felszerelve.

Az éjjellátó kamera képének minőségét és hatékonyságát, azonban a környezeti tényezők némileg befolyásolhatják. Párás vagy ködös időben az infra fény visszaverődése rosszabb, így ezek a tényezők tudják befolyásolni a kép minőségét.