Infra kamera HD felbontással éjszakai megfigyelésre

Egyre népszerűbbek hazánkban is a térfigyelő kamerás rendszerek kiépítése. Elterjedésük nagyban köszönhető a romló közbiztonságnak és a csökkenő kiépítési költségeknek. Bár igaz, hogy némileg még mindig nagyobb anyagi ráfordítást igényel egy infra kamera eszközökkel kialakított megfigyelőrendszer, viszont nagymértékben tudja növelni ingatlanunk vagyonvédelmi biztonságát.

Az infra kamera megoldást nyújt a tulajdonos számára éjjel is, hiszen ez a megfigyelő már nem csak nappal képes felvételeket továbbítani és rögzíteni, hanem a kameraházba beépített infra lednek köszönhetően, akár teljes sötétség mellett is alkalmasak kép továbbításra a rögzítőegység, vagy képmegjelenítő felé.

Infra kamera előnye a biztonságtechnikában

Pár éve még az éjszakai megvilágítást egy kiépített megfigyelőrendszer esetén segéd megvilágítással oldották meg a biztonságtechnikában, ami annyit jelentett, hogy a felszerelt kamerák mellé mozgásérzékelős reflektorokat, lámpákat kellett kiépíteni ahhoz, hogy éjjel is biztosítson a rendszer felvételeket. Ma már ezzel szemben az infra kamera által lehetőség van arra, hogy ezeket a kiegészítő megvilágításokat teljes mértékben elhagyjuk egy éjszakai megfigyelésnél.

A kültéri kompakt kamerák esetén, valamint a beltéri dóm kameráknál már szinte nem is találunk olyan eszközt, melynél ne lenne már a burkolatba alapból beépítve a LED inframegvilágítás. Ennek is köszönhető, hogy ma már ezek a infra kamera típusok a legkedveltebb és leggyakrabban alkalmazott megfigyelő eszközök. Ezeknél a kameráknál éjszaka nagymértékben függ a megvilágított terület nagysága a ledek számától, fajtájától és teljesítményétől. Így akár egy minimálisan megvilágított vagy teljesen sötét területet is megfigyelés alatt tarthatunk, akár több 10m-es távolságig is.

Nem beszélve arról, hogy a ledes infra kamera élettartama sokkal magasabb, mint egy hagyományos normál izzólámpáé, vagy mozgásérzékelős reflektoré, amit segéd megvilágításként használhatunk. Valamint a led megvilágításnak köszönhetően, melynek sokkal kisebb, vagy ép minimális a láthatósága – attól függően, hogy milyen hullámhosszon működik a rendszer (minél magasabb ez a tartomány, annál kevésbé látható az inframegvilágítás sötétben) – , mint a hagyományos izzóé, kevésbé észrevehető, hogy a helyszínen kamerás megfigyelés üzemel. Így a biztonságtechnikai eszközök között észrevétlenebb tud maradni a teljes rendszer.

Modern infra kamera esetén már az sem okozhat problémát, hogy bekapcsolt infra led mellett elvakítható legyen az optika, mivel ezek a kamerák már egy magasabb technológiát képviselnek.
A közép és felső kategóriás infra kamera esetén, már elengedhetetlen, hogy a tökéletes nappali színvisszaadás érdekében rendelkezzen automatikusan kapcsoló infraszűrővel és OSD, valamint WDR funkcióval.