Kamera szerelés

Kamera szerelés – ingatlan védelem

Kamera szerelés az ingatlan védelem egy új korszakában

Az ingatlanvédelem esetén egyre inkább előtérbe kerülnek a videó megfigyelőrendszerek, mint biztonsági megoldás. Mind többen keresik otthonuk, vagy céges ingatlanuk értékeinek megóvására ezt a fajta megoldást. A kamera szerelés ma már egy teljesen bevált védelmi rendszer, hiszen az elrettentés mellett, bizonyítékként is felhasználhatóak a rögzített felvételek. Valamint szinte már alap szolgáltatásnak számít a távoli betekintés lehetősége is kamera szerelés esetén.

Kamerarendszer szerelés, életünk és értékeink biztonsága érdekében

Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek megjelenésével, mind több ingatlanba kerültek felszerelésre riasztórendszerek. Majd a későbbiek folyamán, főleg cégeknél előtérbe került a kamera szerelés is. Hiszen ezek a biztonsági rendszerek, már egy bővebb szolgáltatást nyújthattak. Nem csak a betörések ellen védekeztek a tulajdonosok videó megfigyelőkkel, hanem a bolt szarkák, illetve a kevésbé lojális alkalmazottak is gyorsan lebukhattak. Azonban az utóbbi évek folyamán, már a magán ingatlanok (családi házak, lakások) területén is egyre inkább keresett biztonsági megoldás lett a kamera szerelés.

A modern technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már igen jó minőségű és kedvező árú videó megfigyelőket találhatunk a piacon. Melyek a nagy felbontás mellett, még nagyobb biztonságot adhatnak ingatlanunknak. Nem beszélve arról, hogy az internet segítségével, nem csak a helyszínen tudjuk nyomon követni az eseményeket, hanem online is. A legújabb rögzítő egységek hálózatba csatlakoztathatók, így könnyen elérhetőek akár mobilon, akár számítógépen keresztül.

Kamera szerelés és adatvédelem

Az új jogszabályok figyelembevételével könnyen felmerül a kérdés, hogy a szerelés kapcsán milyen jogszabályoknak kell megfelelni? Az új Európai Uniós GDPR jogszabály miatt szigorították a videó megfigyelőkre vonatkozó szabályozást is. Azonban ez a szigorítás még nem lehetetleníti el a biztonsági megfigyelők kiépítését és alkalmazását.

Magán ingatlanok esetén a kamera szerelés továbbra is különösebb dokumentáció nélkül elvégezhető. Azonban az ilyen esetekben szigorúan csak saját területet figyelhetünk kamerával. Közterület, szomszéd ingatlan területének figyelése és felvételek rögzítése jogszabály ellenes és tilos! Ilyenkor a hatóságok kérhetik a megfigyelés megszüntetését, kamerák leszerelését és bizonyos esetekben még büntetés kiszabásával is járhat!

Céges ingatlanok, és kereskedelmi épületek esetén a szerelés tényét és alkalmazását az adott cég Adatvédelmi Szabályzatába bele kell foglalni, hogy a GDPR megfelelésnek eleget tudjanak tenni. Természetesen ebben már a kiépítést végző szolgáltatók is segítségére lehetnek az ügyfeleknek.