HD kamera a tökéletes megfigyelő kedvező áron!

A videó megfigyelő rendszerek kialakítása ingatlanoknál nagy léptekben terjed a vagyonvédelem területén. Hiszen mint a közintézményeknél, mint pedig magáningatlanoknál, cégeknél egyre többször láthatunk már külső homlokzatra felszerelt kamerákat. A régebbi analóg biztonsági megfigyelőket pedig egyre inkább felváltják a nagy felbontású HD kamera eszközök. Ez a fajta biztonsági rendszer már egy részletgazdagabb megfigyelést biztosít egy-egy helyszínen. Legyen ez akár kültéren, vagy beltéren. A modern HD kamera eszközökkel szinte már tökéletessé tehetjük értékeink és személyünk biztonságát.

PTZ kamera

PTZ kamera

A HD kamera elterjedése robbanásszerűen történt meg a biztonságtechnika, vagyonvédelmi rendszerek között. Hiszen 2010 környékén még javában az analóg kamerák tökéletesítése és erősítése zajlott. Ennek köszönhetően még nagyobb felbontással rendelkeztek a biztonsági rendszerek. Majd amikor megcsinálták a bűvös megapixeles analóg kamerákat megjelentek a piacon a digitális HD kamerea eszközök. Ezek az IP, HD-SDI, AHD, HD-TVI digitális kamerák. Ekkor egy teljesen új korszak köszöntött be a kamerás megfigyelésben.

HD kamera megfizethetetlen biztonság, kifizethető áron!

Kamerás megfigyelő

Kamerás megfigyelő

Eleinte, mint minden új technológiánál itt is magas bekerülési költségek voltak a jellemzőek. Azonban a digitális, magas felbontású megfigyelők népszerűsége és igénye lehetővé tette a gyártók számára a csökkentést. Hiszen nagyobb tételben kezdték gyártani a HD kamera eszközöket. Így a tömeges készítésnek köszönhetően, valamint a gyártói árverseny miatt csökkenteni tudták a beszerzési árakat. Ez lehetőséget adott a felhasználóknak, hogy ne csak igény legyen a tökéletes biztonsági megfigyelés, hanem valóság is.

HD kamera típusok:

A magas felbontású digitális megfigyelés többféle technológiával van jelen a piacon. Ezek között is megkülönböztethetünk HD és Full HD eszközöket.

  • IP kamera: Az első digitális nagyfelbontás IP technológiával készült. Forradalmi újításnak számított a 2010-es években ez a digitális biztonsági rendszer. Ma már kevésbé alkalmazzák.
  • AHD 1 megapixel: Néhány éve kezdték gyártását. A hagyományos analóg eszközre épül, de a digitális HD kamera tulajdonságait tartalmazza. 1,3 megapixel felbontásával már egy részletgazdagabb felvételt ad, mint a hagyományos analóg kamera. Ellenben árban hasonlóan kedvező. Így nagyobb befektetés nélkül is kialakítható egy magáningatlan biztonsági kamerás védelme.

Full HD kamera típusok:

  • AHD 2 megapixel: Az AHD kamera eszköznél már elérhető a 2Mpixel felbontású analóg HD kamera is. Ezek az eszközök már élesebb és részletesebb képet nyújtanak a biztonsági megfigyelésnél.
  • IP kamera: Szintén Full HD felbontású több Mpixeles eszköz. Némi hátránya az IP technológiának, hogy kiépítés alkalmával szükséges informatikai háttértudás. Valamint tömörítésből adódóan számolni kell pár másodperces csúszással. Vezetékezése kizárólag hálózati kábelen lehetséges.
  • HD-TVI: Felső kategóriás megfigyelő a HD-TVI rendszer. Tökéletes képi megfigyelést nyújt bármely ingatlan esetén. Jelenleg még a legdrágább megfigyelő rendszernek számít. De itt a magasabb ár a jobb minőséget is jelenti.

Kapcsolódó videók


[ad_searchyt search=’HD CCTV camera’]
[ad_searchyt search=’AHD CCTV’]
[ad_searchyt search=’HDTVI’]