Mind több alkalommal találkozhatunk biztonsági kamerás megfigyelővel kis hazánkban is. Már nem csak közterületeken, hanem egyre több magáningatlannál is látható ez a vagyonvédelmi eszköz. Az analóg biztonsági rendszereket egyre inkább kiváltják a magas felbontással rendelkező HD kamera eszközök. Ezek a megfigyelők részletgazdag képet tudnak nyújtani bármely ingatlannál a megfigyelt területen. Legyen ez élőkép megtekintés, vagy régebbi felvétel visszanézés. A HD kamera eszközben nem fogunk csalódni.

HD kamera mindenki számára elérhető áron!

Az eleinte magas bekerülési árak napjainkra szinte teljes mértékben eltűntek. A nagy felbontású megfigyelők népszerűsége és igénye, a gyártóknál lehetővé tette a nagyobb tételű előállítást. Ezért a tömeges előállításnak köszönhetően és a piaci árverseny miatt gyengült az eszközök beszerzési ára. Ezzel lehetővé vált, hogy ne csak igény legyen a tökéletes képi megfigyelés, hanem már valóság váljon bárki részére.

A 2010-es évek elején robbanásszerűen érkezett meg a vagyonvédelembe az új kamera, bár még javában folyt az analóg eszközök fejlesztése. Az új kamera eszközök azonban nagyobb felbontással rendelkeztek, így egyre inkább kedvelt védelemmé vált a felhasználók körében. Hamarosan megjelentek a kereskedelemben a több megapixel felbontással rendelkező IP, HD-TVI, HD-CVI digitális eszközök is. Ezzel egy teljesen új időszak kezdődött a biztonsági-kamerás megfigyelésben.

Magas felbontású HD kamera típusok:

Ez a kamera napjainkra többféle típussal elérhető a biztonságtechnikában.

Alap HD kamera:

  • AHD (analóg HD kamera): 1-2 éve érkezett meg. A hagyományos analóg és a digitális HD kamera tulajdonságait tömöríti. 1,3megapixel felbontása már egy részletgazdagabb képet ad, mint a normál analóg kameráé. Ellenben árban mégis kedvező költségekkel kivitelezhető akár egy magáningatlan védelme is. Nem mellékesen megemlítve, hogy egy régebbi eszközök cseréjénél a meglévő kábelezést fel használhatjuk az új rendszerhez.
  • IP kamera: A legelső HD kamera eszközök IP technológiával jelentek meg a vagyonvédelem piacán. Ezzel forradalmi előrelépés történt a megfigyelésben.

Full HD kamera:

  • AHD: Az AHD technológiában már elérhetőek a 2 megapixel felbontással rendelkező megfigyelő kamerák is. Ezek az eszközök részletgazdagabb és tökéletesebb képet nyújtanak a megfigyelő rendszerünknél.
  • IP kamera: Hasonlóan az AHD megfigyelőkhöz itt is megtalálhatóak a full HD több megapixeles eszközök. A többi eszközzel összehasonlítva egyik hátránya, hogy kiépítés alkalmával szükséges informatikai háttértudás. Valamint rögzítőoldali visszatekintés alkalmával számolni kell pár másodperces csúszással, mely a tömörítésből fakad.
  • HD-TVI: A nagy felbontású megfigyelők csúcskategóriás rendszerének számító HD-TVI eszközök tökéletes képet adnak bármely objektumnál. Védelem tekintetében bár még a drágább rendszerek közé sorolandó. Ellenben ez az árkülönbség a minőség tekintetében is észrevehető.