GSM riasztó megbízható otthonvédelem távolról is

Mind nagyobb figyelmet szentelünk már személyünk és vagyontárgyaink védelmére. Ez nem csak a céges ingatlanokra igaz, hanem egyre több magáningatlan esetén is. Hiszen a lakosság is érdekelté váltunk, hogy a megszerzett javait biztonságban tudja. Magyarországon még mindig a beltéri kialakítású biztonsági rendszerek vannak túlsúlyban. Azonban mind több ingatlannál láthatunk már már kültéri vagyonvédelmi megoldásokkal. A beltéri védelem kialakításánál elsődlegesen az elektronikus rendszerek közül a lakásriasztók kerülnek kiépítésre. Ezen belül is a modern GSM riasztó rendszerek.

A GSM riasztó védelem elterjedésének leginkább két fő oka van. Az egyik, hogy a modern, fejlődő technológiának köszönhetően megbízható GSM riasztó kiépítés, valamint biztonságos az átjelzés. A másik ok, hogy a telefon szolgáltatóknál megszűnőben van az analóg vonalak elérhetősége. Mivel ezeket teljes mértékben felváltja a digitális szolgáltatás, amelyen a riasztórendszerek legtöbbje nem tud kommunikációt biztosítani.

GSM riasztó miért is előnyös?!

A vagyonvédelemben a riasztórendszereknél is számos típussal és kialakítással találkozhatunk. Különböző gyártók több termékcsaláddal állnak rendelkezésre a végfelhasználók részére. A termékcsaládok közül az egyik ilyen a GSM riasztó. Talán pont a bőség zavara miatt, néha már nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik rendszer lenne számunkra a megfelelő. Melyik az, amelyik az igényeinket a leginkább ki tudja elégíteni. Azonban biztonságtechnikai szakember segítségét igénybe véve, könnyebben meghozhatjuk a megfelelő döntést.

Azonban érdemes tudni, hogy ma már gondolni kell arra is ne csak helyileg szirénázó rendszert építsünk ki ingatlanunkba. Mivel a védelmi berendezések elterjedésével, a téves jelzések száma is nagyobb darabszámban fordul elő. Így környezetünkben ritkábban és kevesebben reagálnak egy riasztási jelzése esetén.

Ezért vált mindinkább lényegessé a távoli felügyelet. Ami régebben még analóg vezetékes telefonvonalakon keresztül történt. Ez történhetett az ingatlantulajdonos mobiltelefonjára, vagy a távfelügyeleti szolgáltató központjába. Napjainkban mindinkább igény mutatkozik a GSM riasztó átjelzésére. A fentebb már említésre került analóg telefonvonal kivezetése miatt, és a felügyeleti átjelzés megbízhatósága és nehezebb szabotálhatósága végett.

A GSM riasztó rendszerek további nagy előnye a összetettségében rejlik. Ezeknél a központoknál nem szükséges különböző modulok megvásárlására és konfigurálására. A GSM riasztó rendszerek esetén a riasztó központi egységébe a gyártás során beépítésre kerülnek a modemek és a SIM kártya helyek. Így a leendő tulajdonosoknak kiépítés alkalmával a csak a mobil kártyát kell biztosítania az átjelzéshez.

Távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele esetén a szolgáltatók biztosítják a GSM riasztó telefonkártyát is. A SIM kártya költségei pedig a legtöbb szolgáltató beépíti a havidíjba. Ezeknél a rendszereknél nem kell a fenntartási költségekről gondoskodnia külön a tulajdonosnak.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’GSM home alarm’]