Néhány évvel ezelőtt a lakásriasztók esetén a helyileg jelző és szirénázó védelmi rendszerek kerültek kiépítésre. Napjainkban mind több helyen és egyre gyakrabban találkozhatunk olyan behatolásjelzővel, mely egyben GSM riasztó rendszerként is funkcionál. A biztonsági rendszerszerek ismertségével, valamint rohanó életvitelünkkel együtt jár sajnálatosan, hogy mind kevésbé figyelünk egymásra. Nem kapjuk fel a fejünket egy szirénázó autóra, vagy a lakásoknál található kültéri sziréna hangjelzésére. Ezért a vagyonvédelmi eszközöknél mind nagyobb darabszámban kezd elterjedni a 0-24 órás felügyelethez bekötött GSM riasztó rendszer.

GSM riasztó előnyei betörés esetén

GSM riasztó

Ma már a GSM riasztó fölényesen üti a helyileg szirénázó biztonsági rendszereket. Az egyik előnye, hogy maga a GSM riasztó saját tápellátással rendelkezik. Ezért egy nagyobb áramszünet esetén is biztosítva van az ingatlan tulajdonos számára az átjelzés. Köztudott dolog, hogy a vezetékes telefonvonalak digitális átállásával egy áramszünet esetén a szolgáltatás is kiesik. Az ilyen esetekben sem az ingatlan tulajdonosa, sem a távfelügyeleti szolgáltató nem értesül a kiesésről. Csak akkor, amikor a lakásriasztó az aktuális tesztjelentést nem továbbítja. Jellemzően vezetékes átjelzésnél ez naponta 1 alkalommal történik meg. Ezzel szemben a GSM riasztó minimálisan is 4 óránként életjelet küld a felügyelet felé. Melynek kimaradása esetén a diszpécser értesíti a tulajdonost.

Nem beszélve arról, hogy a ingatlan betörések esetén a behatolók előszeretettel áramtalanítják már jó előre a teljes ingatlant. Ez különösen igaz nyaraló övezeteknél, vagy olyan helyszíneken, ahol a tulajdonos csak ritkán tartózkodik. Tehát elmondhatjuk, hogy a GSM riasztó rendszereknél nem okoz gondot az áramkimaradás, mert anélkül is képes működni saját tápellátásról. Valamint ennek köszönhetően értesítést tud küldeni akár a távfelügyeletnek, akár a tulajdonosnak erről az eseményről. Így akár rövid időn belül már intézkedhetünk is a helyreállításról.

GSM riasztó távfelügyelet

Távfelügyelet ár

Távfelügyelet igénybevétele esetén már alapszolgáltatás a gyakori életjel küldés ezeknél a rendszereknél. Ez szintén lényeges előny a helyi, vagy vezetékes riasztórendszerekkel szemben. Hiszen a gyakori életjelküldésnek köszönhetően itt is gyorsan értesülhetünk egy esetleges néma meghibásodásról. Amennyiben a felügyeleti központba nem érkezik meg időben az aktuális jelzés figyelmeztetést küld a központ a diszpécsernek. Elmaradás esetén így a diszpécser értesíteni tudja az ingatlan tulajdonosát egy esetleges meghibásodásról.

Költséghatékonyság is az előnyei közé tartozik a GSM riasztó rendszernek. Mivel ezeknél a védelmi rendszereknél alapból beépítésre kerül a riasztó központba a GPRS kommunikátor, nincs szükség plusz eszközre. Ezzel máris pénzt takaríthatunk meg a rendszernél.

Távfelügyeleti szolgáltatásnál pedig a legtöbb szolgáltató ügyfelei részére hűség vállalás esetén már ingyenesen biztosítja a GSM riasztó átjelzőt. Valamint az átjelzéshez szükséges SIM kártyát is adja ügyfeleinek. A havidíj bár még némileg magasabb ezeknél a rendszereknél, mint a vezetékes átjelzésnél. De lényegesen kevesebbe kerül még így is a költsége, mintha magunknak kellene ezt biztosítani. Nem beszélve, hogy ennek költsége a havidíjba beépítésre kerül az ingatlan tulajdonosoknak, nem kell még egy plusz számlával foglalkozniuk.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=”GSM alarm”]

[ad_searchyt search=”Home wireless GSM security”]

Információ