Gépjármű flottakövetés kontroll mindenekfelett

Ma már a kisebb cégeknél és a nagyobb vállalatoknál is egyre több gondot okoz az adatfeldolgozás és időtakarékosság. Nem beszélve arról, hogy a céges autók használatának a száma is általánosságban megnövekedett az elmúlt években. Ez a növekedés együtt jár további adatfeldolgozással, papírmunkával. Valamint azzal, hogy további eszközök védelméről, megóvásáról kell gondoskodnia a cégtulajdonosnak. A gépjármű flottakövetés GPS rendszer minderre már megoldást tud nyújtani. Amivel nem csak időt és befektetett munkát tudunk megtakarítani, hanem gyors anyagi megtérülést is.

Gépjármű flottakövetés GPS alapon

A GPS alapú gépjármű flottakövetés minden olyan vállalkozásnál ajánlott, ahol akár egy, vagy több jármű esetén is igény van a kontrollra. Ezzel a rendszerrel ellenőrzés alá vonhatjuk az autók mozgását, munkáját, üzemanyag fogyasztását. Továbbá kiválthatjuk a papír alapú menetlevél készítését is, hiszen maga a rendszer képes online kapcsolódni és elektronikusan elkészíteni az útnyilvántartást.

A gépjármű flottakövetés lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy egyszerűen és gyorsan készítsen logisztikai és felügyeleti kimutatásokat. A nagyobb gépparkkal rendelkező cégeknél mindez már igen komoly időráfordítást és munkaerőt igényelne. Azonban a GPS alapon feltöltött adatokkal már egy felületen megtekinthető bármilyen információ.

Gépjármű flottakövetés speciális megoldásokkal

Üzemanyagkontroll naprakész információkkal. A gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatosan elmondhatjuk, hogy a kiadások összköltségének legjelentősebb részét az üzemanyag képezi. Általánosan a szerviz és korrodálásból adódó szükséges ráfordítások mellett 60-70%-át jelenti az üzemanyag kiadás a teljes fenntartásnak. A gépjármű flottakövetés segítségével azonban könnyedén ellenőrizhető és kontrollálható a tényleges üzemanyag felhasználás. Ezzel nem ritkán jelentősen csökkenthető az üzemanyagköltség, ami a legtöbb cégnél okoz problémát. Gyorsan felderíthetővé válnak a tipikus üzemanyag fogyasztási problémák. Ilyen lehet az üzemanyag kivétel, mellé tankolás, esetleges használatból adódó plusz fogyasztás és egyéb visszaélések.

A gépjármű flottakövetés fogyasztásmérésével mindez kiküszöbölhető. Nyomon követhetővé válik a fogyasztás, amivel akár jelentős pénz megtakarítás érhető el és felderíthetővé vállnak a visszaélések is. A rendszerbe azonnal láthatóvá válnak a tankolások mennyisége, helyszíne és időpontja.

A leggyakrabban alkalmazott üzemanyagkontroll a kapacitív szintmérővel valósul meg. Ilyenkor utólagosan kerül az üzemanyagtartályba beszerelésre egy kapacitív szonda. Mely már a tankolástól számítva küldi az adatokat a rendszerbe. Ezzel a gépjármű flottakövetés felügyelettel havonta akár több 10.000 forintot takaríthatunk meg autónként. Amit aztán visszaforgathatunk a termelésbe, vagy növelhetjük vele cégünk nyereségét.