Full HD kamerák nagyobb biztonság, tökéletesebb képalkotás

A nagy választékban megtalálható megfigyelő kamerák között napjainkban egyre nehezebb eligazodni. A piacon egyaránt megtalálhatóak az analóg, HD és Full HD kamerák. Kezdő felhasználóként tehát ajánlatos kiépítés előtt részletesen tájékozódnunk. Sok helyen találkozhatunk kedvező árú és akciósan megvásárolható analóg kamerákkal. Amik ép az olcsó beszerzési áruk következtében könnyen elcsábíthatnak.

Őszintén valljuk be, ki az akinek nem számít az ár és ki ne szeretne spórolni. Ráadásul egy olyan ráfordításon, amit olykor feleslegesnek ítélünk, mert velünk eddig nem történt meg a baj. Pedig az épségünkre és értékeink megóvására szánt anyagi kiadás nem sosem felesleges. De ha az olcsó és alkalmatlan felbontással rendelkező analóg megfigyelőt vesszük meg pár 10 ezer forintért könnyen ebbe a hibába eshetünk. Azonban a Full HD kamerák már hosszú éveken át egyszeri ráfordítással is biztosíthatják részünkre a tökéletes védelmet!

Video megfigyelő rendszer a magánvagyon legjobb őrszeme

A hazai kereskedelemben megtalálható analóg, HD és Full HD kamerák esetén elmondható, hogy nagyjából 5-10 gyártó eszközei kerülnek forgalomban. Olykor ugyanazon gyártó terméke más típusmegjelöléssel. Ez alapján jelentősebb eltérések a beszerzési áraknál nincsenek, hacsak nem egy minőségileg rosszabb eszköz kerül a piacra. Maga a Full HD kamerák megnevezés olykor megtévesztő lehet a biztonsági rendszer leendő tulajdonosainak. Ezért is fontos, hogy beszerzés előtt legalább tudásbeli összehasonlítást végezzünk a kameráknál. Nézzünk utána, hogy az adott Full HD kamerák melyik gyártó chip rendszerét használják, milyen optikával rendelkeznek. Illetve az éjjeli megfigyelésnél milyen erősségű infra megvilágítással bírnak. Továbbá szoftveres tudásuk között is találhatunk eltéréseket, mint ellenfény kompenzáció, saját OSD menü.

Full HD kamerák jellemző tulajdonságai

A Full HD kamerák, mint ahogy azt előzőleg is jeleztük, csak megnevezés és nem az eszközök típusát jelenti. Lehetnek AHD, IP, vagy HD-TVI, HD-CVI technológiájú kamerák. Itt a megnevezés a kamerák képfelbontását jelenti. Full HD kamerák esetén a megnevezés annyit jelent, hogy az eszközök elérik az 1080p (1920×1080 pixel) több megapixeles felbontást. Olykor olyan hibába esünk, hogy az 1080i felbontású eszközöket is a Full HD kamerák közé soroljuk. De érdemes tudni, hogy ezek váltott soros felbontással rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy egy időben csak a páros, vagy páratlan sorokat helyezi a képernyőre. Így a valósidejű képek két részletben kerülnek megjelenítésre. Igaz, hogy ez szabad szemmel nem érzékelhető, azonban ezek a kamerák sem érik el a Full HD felbontást, csak 1920×540 pixelt.

FULL HD kamerák típusai kereskedelmi forgalomban

  • IP kamerák: Azok az IP kamerák melyek legalább 2 Mpx felbontással rendelkeznek.
  • AHD kamerák: Az analóg és HD megfigyelők a legújabb gyártási technológiát képviselik. Kedvező árú, minőségi biztonságot adnak a tulajdonosoknak.
  • HD-TVI kamerák: hasonlóan a régebbi HD-SDI megfigyelőkhöz, ezek a biztonsági rendszerek is Full HD felbontással rendelkeznek.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Full hd cctv cameras’]