Nem csak az ingatlanok esetén vált keresett szolgáltatássá az elektronikus védelmi rendszer. Ma már a gépjárművek esetén is egyre többször mutatkozik igény a védelem megvalósítására. Ezt az igényt próbálják a biztonságtechnikai cégek kielégíteni a GPS védelmi rendszerekkel. Melyhez további hasznos szolgáltatásokat is kínálnak a gépjármű tulajdonosok számára. Ilyen lehet a GPS nyomkövetés, azaz flottakövetés, valamint a menetlevél, online járműkövetés.

Flottakövetés, de valójában ez mit is takar?

A flottakövetés talán elsőre egy bonyolult cégek, szállítmányozók számára alkalmas szolgáltatást takar, ami költséges tecnikai berendezést igényel. Ez természetesen nem így van. Nem csak nagy gépjárműparkkal rendelkező óriás vállalatoknak és szállítmányozóknak nyújt segítséget a költségek megtakarításában. Ma már egyre több kis cég, és magánszemély is igénybe veszi ezt a nagyszerű szolgáltatást. Legyen szó személyautóról, vagy kishaszongépjárműről, esetleg tehergépkocsiról a flottakövetés segítséget nyújthat a tulajdonosnak.

A flottakövetés összetett rendszerén belül számos funkciót biztosít az autó tulajdonosoknak. Nincs szükség bonyolult adminisztrációra, szúrópróbaszerű ellenőrzésekre. Hiszen egy rendszeren belül a nap 24 órájában bármikor ellenőrizheti a gépjárművet. Megnézhető, hogy hol tartózkodik, milyen útvonalon közlekedett, mennyi üzemórát működött. Bizonyos esetekben lehetőség van különböző beállításokat is alkalmazni. Ilyen lehet a sofőr ellenőrzés, üzemanyag kontroll, tiltott és hasznos helyek ellenőrzése. Ami mindegyik szolgáltatásnál igaz, hogy a befektetett és ráfordított összeg előbb megtérül, mint ahogyan gondolnánk!

Flottakövetés körbezárva a Földet

A műholdas, GPS helymeghatározóval már nem téveszthetjük szem elől az autónkat, legyen az bárhol is a Földön. A gépjárműben elhelyezett jeladónak köszönhetően egy online térképen felrajzolva pillanatok alatt megtalálhatjuk aktuális pozícióját. S ehhez még csak számítógépre sem lesz szükségünk. Hiszen mindezt egy mobiltelefonos applikációval is ellenőrizhetjük. Továbbá a flottakövetés szolgáltatás igénybevételével még csak arra sincs szükség, hogy folyamatosan ellenőrizzünk. A flottakövetés igénybevételével akár SMS, vagy e-mail értesítést is kaphatunk nem várt, vagy nem rendeltetésszerű esetekről. Ilyen lehet a riasztóval egybekötött jelzések esete. Amikor védett állapotban elmozdulás, vagy koccanás történik.

Céges költségek megtakarítására

A követés folyamatos segítséget ad a költségek ellenőrzésében is, hiszen naprakész statisztikát kapunk. Így pillanatok alatt értesülhetünk a felesleges kiadásokról, amit rövid időn belül lecsökkenthetünk, vagy teljesen megszüntethetünk. Mindemellett az időbeosztásunkat is sokkal inkább koordinálhatjuk, amivel szintén plusz bevételeket nyerhetünk.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Fleet management system’]