Digitális kamera modern videómegfigyelés otthonunkban

Napjainkban a lakott és nyaralóként, hétvégi házként funkcionáló ingatlanoknál, valamint üzleteknél is egyre gyakrabban láthatunk már kiépített biztonsági rendszert. Ezek között is mind többször találhatóak meg a digitális kamera eszközöket tartalmazó videó megfigyelők. Pár éve a magas kiépítési költségek miatt kevés ingatlan tulajdonos számára volt elérhető. Azonban a robbanásszerű technológiai fejlődésnek köszönhetően ez az állítás már egyáltalán nem igaz. Így az analóg megfigyelők mellett mind többször találkozhatunk már digitális kamera rendszerekkel is. Nem beszélve arról, hogy egyre kedvezőbb feltételekkel és árakkal érhetőek már el magánszemélyek számára is.

Digitális kamera, amivel új korszak kezdődött a megfigyelésben!

A biztonságtechnika területén a videomegfigyelés nem is olyan régen vált általánossá és elterjedté. Ezen a területen is leginkább a hadipar, közintézmények és állami hivataloknál volt jellemző. Azonban hamarosan már elérhetővé vált vállalatok, cégek és néhány magánszemély részére is ez a fajta biztonság. Eleinte az analóg megfigyelés volt az elsődleges, azonban gyorsan megjelentek a digitális kamera eszközök is.

Ennek oka az analóg kamerák rossz képfelbontásából ered, melyre gyors megoldást kellett találni.
Az alacsony felbontással rendelkező analóg eszközöknél mindenképp „pixelesedéssel” kellett számolni. Ezzel szemben viszont már a nagy felbontású digitális kamera esetén szó sincs erről a problémáról. A rossz, értékelhetetlen, kikockásodó képek már a múlté. A digitális kamera rendszerek akár több megapixel HD és full HD képfelbontással rendelkeznek. Ezzel elérhetővé vált az ingatlan tulajdonosok számára az arcfelismerés és a megbízhatóság. Nem beszélve arról, hogy a technikai forradalom is sürgette a fejlődést a biztonsági megfigyelésben.

A digitális kamera rendszer előnye

A régebbi analóg rendszerek régebben nagy segítséget nyújtottak a megfigyelésnél. Hiszen biztosították a bűncselekmények rögzítését és az elkövetőszemélyek azonosítását és elfogását. Olykor viszont annyira rossz felvételek készültek, hogy valódi segítséget nem adtak. Azon kívül, hogy figyelemmel kísérhettük az eseményeket a rögzített videón. A digitális kamera alkalmazásával ez már nem történhet meg, hiszen ezek részletgazdag, tökéletes képet adnak az ingatlan tulajdonosok számára.

Digitális kamera csoportosítás

A digitális kamera rendszereken belül is különböző csoportosításokat találhatunk. Az egyik ilyen a felbontás szerinti HD (720p) és full HD (1080p) rendszerek. Ezeknél a rendszereknél bár szabad szemmel nem igazán érzékeljük a különbséget, azonban a felvétel ráközelítésénél, nagyításánál már igen. A full HD eszközöknél élesebb, részletesebb képet kapunk, valamint felbontásából adódóan nagyobb területet figyelhetünk meg.

A másik csoportosítás a technológiából adódik. Itt megkülönböztetünk IP, AHD, és HD-TVI rendszereket. Szinte mindegyiknek van előnye és hátránya is. Azonban ami mindegyikre igaz, hogy kedvező áruk miatt népszerűek lettek a felhasználók körében.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Digital CCTV’]