Digitális kamera a szemmel látható biztonságért

Napjainkban a digitális kamera eszközökkel ellátott biztonsági védelmére helyeződik át a hangsúly a vagyonvédelemben. Bár továbbra is előkelő helyen szerepelnek a riasztórendszerek mind a cégek, mint pedig a magánszemélyek ingatlan védelménél. De egyre több helyen találhatunk már megfigyelőkamerákat is kiépítve.

Az ingatlan betörések alkalmával hatékony védelmet nyújthatnak a riasztórendszerek. Ám kiegészítő védelemként hasonlóan értékes lehet egy digitális kamera rendszer is. A hatósági helyszínelők gyakran hívják fel a károsultak figyelmét erre a biztonsági megoldásra. Hiszen még a riasztórendszer jelentősen csökkentheti az elkövető ténykedési idejét. Addig a digitális kamera rendszer gyors segítséget nyújthat az elkövetőszemély azonosításában és elfogásában.

Mitől jobb a digitális kamera?

Full HD kamera

Pár évvel ezelőtt az analóg kamera rendszerek lettek felszerelve lakásoknál, cégeknél. Elrettentés céljából és terület figyelésnek akkor tökéletesen megfeleltek ezek az eszközök. Azonban az idő múltával egyre nagyobbak lettek az elvárások ezekkel a vagyonvédelmi rendszerekkel szemben. A digitális kamera rendszerek piacra kerülésével nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a területen is lehet jobb megoldásokat találni. Az analóg kamerák alacsony felbontása miatt nehezen, vagy csak drága eszközökkel volt megoldható a személyfelismerés, rendszám azonosítás. Nem beszélve arról, hogy ha megpróbáltunk kinagyítani egy-egy pillanatképet értékelhetetlen minőségű képet kaptunk.

A digitális kamera ezekre a problémákra ma már megoldást nyújt! Hiszen magas felbontása miatt, ami nem csak HD, hanem full HD-ban is elérhető tökéletes képet nyújt bármilyen ingatlan esetén. A megapixel felbontáson kívül további előnye ezeknek a megfigyelőrendszereknek, hogy átjelzés esetén már a legtöbb típusnál nincs szükség tömörítésre. Az analóg rendszereknél a nagy méret miatt a kamerától történő videójel átjelzésnél tömörítést kellett alkalmazni. Mely tovább rontotta az amúgy sem tökéletes képet. Ezzel szemben az új technológiánál már képtömörítés nélkül történik az átjelzés, így nincs képromlás átjátszás esetén.

A leginkább ismert és alkalmazott digitális kamera rendszerek

A kereskedelemben a digitális megfigyelőknél többféle típust is találhatunk. Szabadon választhatunk az AHD (analóg-HD), IP, HD-TVI, HD-CVI rendszerek között. Természetesen más-más technológiával készülnek, ezért lehet eltérés egyes típusok között.

  • AHD digitális kamera: Alapvetően az analóg kamerák továbbfejlesztett változatai. Az elmúlt években kerültek piacra. Kedvező áruk és magas képfelbontásuk miatt kedvelt megfigyelőrendszernek számítanak a felhasználók körében. Régi analóg rendszerek cseréje könnyen és gyorsan megoldható a meglévő kábelezés felhasználásával.
  • IP digitális kamera: Az első digitális megfigyelőrendszerek IP alapúak voltak. Ezért mindmáig kedvelt és keresett rendszereknek számítanak az ügyfelek körében. Ha egy nagy felbontású rendszert szeretnének kiépíteni. Telepítésük informatikai háttértudást igényel.
  • HD-TVI digitális kamera: Napjaink egyik legjobb minőségű digitális rendszere. Hasonlóan az AHD rendszerekhez gyors és egyszerű kiépítést jelent egy régi rendszer cseréje esetén. Jelenleg még a közép és drágább árkategóriás rendszerek közé tartozik. Azonban kiépítésével hosszútávra egy megbízható és tökéletes képminőségű megfigyelőrendszert kaphatunk.

[ad_searchyt search=”Digital cctv sample”]

[ad_searchyt search=”Digital cctv caught”]


[ad_searchyt search=”AHD vs TVI”]