Biztonságtechnika személy és vagyonvédelem egyben

Mind nagyobb igény mutatkozik bennünk vagyontárgyaink és személyes biztonságunk megteremtésére. Természetesen ennek megvan a kiváltó oka. Hiszen egyre többet hallhatunk ilyen jellegű bűncselekményekről. Így a statisztikák szerint a kereslet is megnövekedett a vagyonvédelmi rendszerek iránt. Ma már a biztonságtechnika számtalan eszközt kínál erre a problémára megoldásként. Ráadásul a piacon igen kedvező áron elérhetőek a korszerű és modern biztonsági rendszerek, melyek képesek kielégítő védelmet nyújtani. A biztonságtechnika nem csak a fővárosban elérhető, hanem szinte az ország bármely pontján.

A biztonságtechnika, amit gyakran vagyonvédelemként is emlegetünk egy tág fogalom. Mely a személy és értékeink megóvására kínál megoldásokat. Azonban érdemes kihangsúlyozni, hogy a két megnevezés mégsem teljesen ugyanaz. Amíg a vagyonvédelem komplex védekezési megoldást kínál értékeink megóvására. Magába foglalva a mechanikus és elektronikus védelmet, az érték és pénz szállítást, élőerős őrzést, és a személyvédelmet. Ideértve a rendezvények biztonságos lebonyolítását is. Ezzel szemben a biztonságtechnika technikai megoldásokat kínál.

Biztonságtechnika elektronikus védelem kültéri, beltéri megoldásokkal

A biztonságtechnika területén a szolgáltatók egyaránt kínálnak megoldásokat mechanikus és elektronikus rendszerekre, valamint élőerős felügyeletre is. A vagyonvédelem területén sok rendszer és szolgáltatás közül választhatunk. Sokszor akár egyetlen szolgáltatónál is elérhetőek komplex védelmi megoldások. Ami tartalmazhat mechanikus és elektronikus rendszereket is. Így a biztonságtechnika biztosíthatja az ingatlan külső és belső védelmét is.

A biztonságtechnika elektronikus eszközeinél leggyakrabban a riasztórendszerek és a kamerás megfigyelőrendszerek kerülnek felszerelésre. Ezen eszközök legfőbb feladata a távol tartás és az elrettentés. Amennyiben távfelügyeletet is igénybe veszünk hozzá, akkor az élőerős védelem értesítése is egy behatolási kísérlet alkalmával. A távfelügyelet a riasztórendszereknél általánosabb megoldás, hiszen ez az a rendszer, mely a betörést érzékeli és értesít minket. A megfigyelő kamerák használatával pedig az elkövetett betörések nyomon követése és az események rögzítése a cél. Itt jellemző már a távoli betekintési lehetőség. Ezzel akár mobiltelefonon keresztül is ellenőrizhetjük a helyszínen zajló eseményeket, akkor is, ha ép nem tartózkodunk ott. Az elektronikus biztonságtechnika rendszereihez sorolhatjuk még a beléptetőrendszereket is. Ezek ritkábban kerülnek kiépítésre, de ugyanolyan, vagy hasonló hatékonysággal bírnak. Továbbá elektronikus védelmi berendezések még az irodaházaknál, társasházaknál kiépített sorompó rendszerek és rendszám felismerők.

A biztonságtechnika a fővárosban és más településeken is megtalálható olyan szolgáltatókkal, akiknél a megfelelő vagyonvédelmi rendszer beszerezhető. Hogy végül melyik szolgáltatót választjuk és vásároljuk meg rendszerünket az függ attól is, hogy milyen védelmet részesítünk előnyben. Valamint mekkora összeget vagyunk hajlandóak beruházni értékeink megóvására. Ám figyelembe kell venni, hogy bármit is választunk 100%-os biztonságról sosem beszélhetünk. Azonban egy optimális és komplex rendszer kialakításához szükségszerű a többszintes védelem!

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Security systems’]