Betörésvédelem, hogy az otthon biztonsága ne álom legyen

Ki ne vágyna a biztonságra? Na és mit teszünk meg érte?! Már az ősemberek is próbálták megóvni saját tulajdonukat. Miért lenne ez másként napjainkban? Nem lepődünk már meg azon sem, hogy mennyi bűncselekmény történik nap, mint nap. Hiszen egyre gyakrabban hallhatunk híradásokban arról, hogy vagyon, vagy személybiztonság ellen követnek el bűntényt. Növekszik az ingatlan betörések száma is. Amit gyakran megélhetési bűnözők követnek el. Az elmúlt évek statisztikái alapján Magyarországon átlagosan 30 percenként történik egy ingatlanbetörés. Ezért is fontos, hogy saját magunk törekedjünk a betörésvédelem kialakítására. Ami viszont sajnálatos, hogy gyakran ez a védelmi kör már csak utólag kerül kialakításra. Pedig a megelőzés sokkal fontosabb lenne!

Ezen bűncselekmények elkövetői a legtöbbször a gyors pénzkeresetet látják. Előfordul az is, hogy megélhetési problémákkal küzdve könnyebben fordulnak törvénytelen eszközökhöz. Általában az elkövetők ilyenkor veszélyérzet nélkül, mások testi épségét is képesek kockáztatni. A betörésvédelem szemszögéből tehát a megelőzés és figyelmeztetés mellett az akadályozás a legfontosabb!

Betörésvédelem komplex megoldásokkal

A betörésvédelem szempontjából beszélhetünk mechanikus és elektronikus védelemről.
A mechanikus védelmi eszközök a biztonsági zárak, reteszek és vagyonvédelmi rácsok. Melyek a bejárati ajtókon, ablakok keresztüli behatolást hívatottak megakadályozni. De hasonló mechanikus védelem lehet még a biztonsági fóliával ellátott ablaküveg. Ez a fajta betörésvédelem egy alap védelmi szintet képes nyújtani az ingatlanoknál.

Riasztórendszerek tömkelege, de ne tévedjünk el a nagy bevásárlóközpontban!

A másik kialakítható védelmi kör az elektronikus biztonság lehet. Az elektronikus védelem eszköze a riasztórendszer kamerás megfigyelő, beléptető. Ezek a rendszerek már egy fokozottabb biztonságot nyújtanak. Mivel nem csak akadályt jelentenek, hanem figyelmeztetnek is. A riasztórendszer 0-24 órás távfelügyelettel már sokkal komplexebb biztonságot ad az ingatlannak. Azonban meg kell jegyezni azt is, hogy természetesen 100%-os védelem nem létezik!

De minél magasabbra emeljük ezt a százalék arányt, annál nagyobb az esélye annak, hogy elkerülik az ingatlant illetéktelenek. Ha pedig mégis megtörténik a baj, akkor egy megfelelően kialakított betörésvédelem aktívan csökkenti az okozott anyagi kárt.

A behatolások zömét az ajtók és ablakok felfeszítésével követik el, ezért is fontos, hogy a „héjvédelemre” minél nagyobb hangsúlyt fektessünk. Hiszen egy ilyen rendszer kialakításával, ahol egyaránt jelen van a mechanikus és elektronikus betörésvédelem gátolhatjuk az elkövető tevékenységét. Nem beszélve arról, hogy sokkal nagyobb a lebukás veszélye is.

Betörésvédelem esetén számos céget találhatunk már, akik különböző kedvezményekkel és akciókkal próbálják segíteni, hogy minden egyes otthon biztonságos legyen. Azonban mindenképp ajánlott figyelni arra, hogy a kedvező árú rendszerek rendelkezzenek a megfelelő minősítésekkel is. Hasznos tehát a betörésvédelem kiépítése előtt, még a tervezési időszakban szakember segítségét kérni.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’burglary protection’]