Riasztó távfelügyelet a majd 100%-os biztonságért

Számtalan ingatlannál találkozhatunk már kiépített riasztórendszerrel. Ezek a biztonsági rendszerek egy önálló működésű vagyonvédelmi eszközök, melyek biztosítják az adott ingatlan védelmét a külső betörésekkel szemben. A bűnelkövetési statisztikák szerint fontosságuk mindinkább megmutatkozik, hiszen ma már nem csak azokba az otthonokba és üzletekbe történik betörés, ahol külső szemlélőként is láthatjuk, hogy nagyobb érték lehet az ingatlanban.

A megélhetési bűnözés megjelenésével, szinte már egyetlen otthon sincs biztonságban, függetlenül attól, hogy mekkora vagyontárgy sejthető első ránézésre. A riasztó távfelügyelet egy sokkal nagyobb védelmet tud nyújtani a védett objektumoknak.

Míg eleinte a helyileg működő riasztórendszer jelzéseire is sokkal gyorsabban reagáltak az emberek (szomszédok, járókelők, stb.) ma már talán a lakásriasztók megemelkedett száma miatt, illetve az emberi érzéketlenség, vagy a rohanó világunknak betudhatóan, de sokkal kevésbé kapjuk fel a fejünket és próbálunk intézkedni egy megszólaló kültéri sziréna hallatán. Azokban az ingatlanokban viszont, ahol a riasztó távfelügyelet felé átjelez nem fordulhat elő, hogy senki sem reagálna a riasztásra.

Riasztó távfelügyelet és ami mögötte van!

Azon riasztórendszereknél, ahol a távfelügyeleti szolgáltatást is igénybe vesszük érdemes tudni, hogy egyetlen riasztás, vagy műszaki jelzés sem maradhat intézkedés nélkül. Amennyiben a riasztó távfelügyelet igénylésével a kivonulójárőr szolgáltatást is igénybe vesszük, ugyanúgy mint az alap értesítésnél a nap 24 órájában fogadja a diszpécserközpont a riasztórendszer jelzéseit. A riasztó távfelügyelet szolgáltatás keretében a diszpécser a jelzéseknek megfelelően értesíti az ingatlan tulajdonosát, vagy az általa megbízott személyeket. Ha nem csak műszaki jelzés (áramszünet, akkumulátor merülés, jelzés kimaradás) történik, hanem érzékelő vagy sziréna riasztás a járőrt is a helyszínre küldi a diszpécser.

Gyakran hallhatunk olyan esetekről, ahol idős embereket bántalmaztak betörés alkalmával, vagy pedig olyan ingatlanba, üzletbe törtek be, ahol ép ott tartózkodik valamelyik családtag, alkalmazott. Szerencsés esetben személyi sérülésre nem kerül sor, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy ilyen esemény kapcsán, az az illető aki illetéktelenül hatol be az ingatlanba veszélyesebb lehet, mint gondolnánk. Ezekben az esetekben nem szabad szembeszállni vele, még akkor sem mikor a saját tulajdonunk védelméről van szó.

Az ilyen alkalmaknál van jelentősége a riasztó távfelügyelet szolgáltatásnak, hiszen a riasztórendszerről pánikjelzést indíthatunk a szolgáltató felé, akár a kezelő egységről, akár egy fix, vagy hordozható pánikjelzőről. Ilyenkor az ingatlannál ugyan nem szólal meg a kültéri sziréna, és más formában sem történik riasztás a helyszínen. A riasztó távfelügyelet felé azonnali pánikriasztás megy, melyre azonnal a helyszínre küldik a járőrt anélkül, hogy erről telefonon értesítenék a tulajdonost. A pánik riasztást, csendes riasztásnak is nevezik, ezeknél a kivonuló járőr is másként intézkedik, mint egy általános jelzés esetén.

A kiépített riasztó távfelügyelet igénylésénél 0-24 órás folyamatos felügyelet alá kerül, bár igaz, hogy ennek a szolgáltatásnak havidíj vonzata lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy egy sokkal magasabb fokú védelem lesz ez esetben kialakítva az ingatlannál.