Kamerarendszer a vagyonvédelmi megfigyelőrendszer

Az értékeinknek helyet adó ingatlanok esetén mind gyakrabban igény mutatkozik a teljes körű védelem kialakítására. Legyen az lakás, családi ház, üzlet, vagy iroda, esetleg egy gyárépület. Ezért a riasztórendszerek mellett mind több objektumnál találkozhatunk már digitális vagyonvédelmi kamerarendszer kialakítással is.

A vagyonvédelmi kamerarendszer fontosabb alkotóelemei

Amikor vagyonvédelmi kamerarendszer eszközökről beszélünk, egy komplett biztonsági rendszerre kell gondolni! Mely nem csak a megfigyeléshez használatos kamerákat jelenti. Persze minden egyes alkotóelem fontos részét képezi a megfigyelésnek. Így a kamerarendszer fontos része a rögzítőegység és szerelék anyagokat is (kábelek, merevlemez, tápegység, stb.).

Biztonsági kamera: Legyen kültéri, vagy beltéri megfigyelés a kamerák fontos alkotórészei a teljes rendszernek. Hiszen az eszközök előtt zajló eseményeket a kiépítésre került kamerákon át figyelhetjük meg. Valamint a kamerák keresztül továbbíthatjuk a rögzítő felé, melyen a felvétel tárolása történik. A biztonsági kamerák már széles választékkal megtalálhatóak a piacon. A hagyományos analógtól kiindulva, a tökéletes képminőséget nyújtó több megapixeles (IP, HD-TVI, AHD) digitális kamerákig találhatunk az követelményeinknek megfelelőt. Ezen belül is egyéb lehetőségeink vannak. A sajátságos igényeknek megfelelve beszerezhetünk rejtett, vagy éjjellátó, esetleg távoli betekintést biztosító kamerákat. Ám tény, hogy a vagyonvédelmi kamerarendszer egyik legfőbb alkotórésze a biztonsági kamera.

Digitális rögzítőegység: A kamerarendszer esetén a következő fontos eszköz maga a tároló és digitalizáló egység. Legtöbbször a vagyonvédelmi megfigyelőrendszernél a kamera mellé kell egy különálló eszköz melyre a felvételek rögzítése történik. Általában ez egy asztali rögzítőegység, mely a felszerelt kamerák képeit összegyűjti és a felvételeket tárolja. Ahogy azt az eszköz neve is jelzi. Napjainkban a rögzítőegységnél alap funkció a hálózati elérhetőség. Ez teszi lehetővé, hogy a kamerarendszer felvételeit már távolról is elérjük. Ennek egyetlen követelménye, hogy a felszerelés helyén internetes kapcsolatot létesítsünk a vagyonvédelmi rendszer részére.

Kiegészítő eszközök: A megfigyelőrendszer esetén vannak olyan alkotórészek, melyek a biztonsági rendszert egy komplexebb védelemmé teszik. Ilyen lehet beltéri alkalmazás esetén a hangmodul, mely által nem csak videókat rögzíthetünk, hanem hang felvételt is.
Jellemző kiegészítő eszköz még a vezérlő panel, melyet a forgó kameráknál alkalmaznak. A rendszer használójának a segítségére lehet, akár őrjáratozásnál, kézi pásztázásra, vagy egy adott tárgy ráközelítésére.

Biztonsági kamerarendszer

Néhány évvel ezelőtt a biztonsági kamerák az elit vagyonvédelmi rendszer kategóriába tartoztak. Azonban napjainkra az árversenynek köszönhetően jelentős árcsökkenéssel és feltételekkel juthatunk hozzá egy kiváló minőségű, digitális kamerarendszer eszközeihez. Ezzel a biztonsági rendszerrel lehetőségünk adódik arra, hogy egy emelt szintű védelmi kört építsünk ki ingatlanunk körül. Legyen szó akár beltéri, akár kültéri védelemről. Nem említve, hogy napjainkba szinte már bárhol elérhető az internetes kapcsolat. Mely lehetővé teszi, hogy a kamerarendszer okostelefonon vagy számítógépen keresztül bárhonnan elérhetővé váljon a világban. Betekinthetünk a helyszínen zajló élő eseményekbe, vagy rögzített képeket visszanézzünk bármily messze is legyünk a rendszertől.