Vezeték nélküli kamera egyszerű, gyors, tökéletes megoldás!

Gyakran hallani, hogy valaki azért szeretne vezeték nélküli kamerát, mert egyszerűen és gyorsan kiépíthető, és tökéletes megoldást tud nyújtani egy megfigyelésre, vagy egy esemény rögzítésére anélkül, hogy a kiépítése fúrás-faragást igényelne. De vajon tényleg igaz ez minden esetben?!

Természetesen vannak olyan esetek, mikor egy rövidebb időszakot szeretnénk megfigyelni, vagy nyomon követni, például egy utazás alkalmával az útközben történő eseményeket, ilyenkor valóban tökéletes megoldást nyújthat egy szivargyújtóról működtethető vezeték nélküli kamera, vagy egy bukósisakra szerelhető saját akkumulátorról működő fejkamera.

Azonban ha egy hosszútávon is folyamatosan és megbízhatóan működő megfigyelőrendszert szeretnénk kiépíteni érdemes elgondolkodni azon, hogy a vezeték nélküli kamera megfelelő megoldást tud-e nyújtani számunkra?!

Vezeték nélküli kamera

A vezeték nélküli kamerák, mivel önálló működéssel rendelkeznek mindig saját tápellátásról üzemelnek, ezért rendszerint csak bizonyos időintervallumig képesek tápcsere vagy újratöltés nélkül működni, valamint a rögzítés is saját kártyára történik, így ha vissza szeretnénk nézni rögzített eseményeket, arra az időre legtöbbször el kell távolítanunk a kártyát a kamerából, így ezen idő alatt újabb események rögzítése nem lehetséges.

Amennyiben az ingatlanunknál zajló eseményeket szeretnénk nyomon követni, legyen szó kültéri, vagy beltéri megfigyelésről nem szabad ilyenfajta kompromisszumokat kötnünk. Lehet, hogy a vezeték nélküli megoldással működő kamerás rendszereket könnyen és egyszerűen kiépíthetjük viszont előfordulhatnak olyan hibák, melyeknél akár huzamosabb ideig is kimaradhat a rögzítés és fontosabb események felvételeit veszíthetjük el ezáltal.

Bár a vezetékes megfigyelőrendszereknél elengedhetetlen a kamerák és a rögzítőegység közötti kábeles átjelzés, de különböző minőségi felbontással rendelkező kamerák között választhatunk. Az analóg megfigyelőrendszertől indulva egészen a FullHD felbontással rendelkező IP és HD-SDI rendszerig.

Másik nagy előnye a vezetékes rendszernek, hogy a rögzítők hálózatba történő csatlakoztatása esetén internetes elérhetőséggel a világ bármely pontjáról saját felhasználónévvel és jelszóval bármikor betekinthetünk a rendszer által megfigyelt eseményekbe, vagy visszanézhetünk korábbi rögzített eseményeket.