Vagyonvédelem koronavírus járvány idején

Vagyonvédelem koronavírus járvány idején

A világban történő események és változások miatt egy kicsit most mindannyiunk élete felborult. Kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben. Azonban vannak olyan dolgok, amikről még ilyen helyzetekben sem szabad megfeledkeznünk. Az egyik ilyen dolog a vagyonvédelem. Hiszen a globálisan problémát jelentő koronavírus járvány közvetve a testi épségünket és a vagyontárgyaink biztonságát is veszélyezteti.

Hogy miért is gondoljuk így?! Mindenki tapasztalhatja akár már a szűk környezetében is, hogy bár sokan tudják folytatni munkájukat. Azonban vannak olyan rétegek, ahol a jelentkező gazdasági nehézségek miatt elvesznek munkahelyek, vagy bizonytalanná válik a létfenntartás. S minél tovább húzódik egy elszigetelődést igénylő járványhelyzet, annál nagyobb károkat tud okozni a gazdaságban is. Ami hamarosan eredményezni fogja, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektessünk a biztonságunkra, vagyonvédelemre.

Vagyonvédelem: inkább megelőzés, mint kárenyhítés a külső károkozások ellen!

Ha nem gondoskodunk róla időben, később már nem sok szerepet kaphat kárenyhítés során a biztonsági rendszer. A vagyonvédelem kialakításának fontossága éppen ezért megelőzés szempontjából van. Ismeretes, hogy azoknál az ingatlanoknál, ahol kiépítésre került biztonsági rendszer, legyen az riasztó vagy kamerás megfigyelő, kevesebb betörés történik. Hiszen ahol a védekezés megoldott, sokkal kisebb az esélye annak, hogy sikeres legyen egy lopás, vagy betörés. Mivel ezeknél a bűncselekményeknél fontos tényezőt jelent az elkövető számára a rendelkezésre álló időkeret. Amit egy működő vagyonvédelmi rendszer lényegesen leszűkíthet.

Riasztórendszerek esetén betörés alkalmával helyileg hang és fényjelzéssel hívja fel a környezet figyelmét a rendszer egy illetéktelen behatolásra. Amennyiben 0-24 órás távfelügyelet felé is történik átjelzés, akkor a diszpécser központban azonnali értesítés érkezik. Ez alapján már értesíthetővé válik az ingatlan tulajdonos egy esetleges behatolásról. Kivonuló szolgálat igénybevételével pedig adott időn belül helyszínre érkezik a járőr. Ezzel jelentősen csökkenthető a károkozás, és nagyobb szerepet kap a vagyonvédelem. Nem beszélve arról, hogy a lebukás veszélye miatt kevésbé kerül látótérbe egy biztonsági rendszerrel védett ingatlan.

Kamerás megfigyelés esetén, lehetőség van arra, hogy internetes csatlakozással akár már távolról is betekinthessünk a rendszer által rögzített felvételekbe. Ezzel kontroll alatt tarthatjuk a helyszíni eseményeket. Illetve azonnali hatósági intézkedést kérjünk egy vagyon elleni bűncselekmény kapcsán.

Vagyonvédelem családon belüli szükségessége koronavírus járvány idején.

A jelenleg mindenkit foglalkoztató világjárvány az egészségügyre és gazdaságra gyakorolt terheken túl a személyes mentális egészségünkre is nyomást helyez. Ezért egy légtérben összezárva hosszútávon ingerlékenyebbé, türelmetlenebbé válunk. Sajnos meg kell említeni azt is, hogy a járvány egyik közvetett károkozása az utóbbi időben megnövekedett számú családon belüli erőszak is. S hogyan védekezhetünk ez ellen a biztonsági rendszerrel?! Lakásriasztó esetén távfelügyelet felé átjelző pánikjelzéssel.