A nem túl megnyugtató bűnözési statisztikák folyamán egyre többen gondoljuk úgy, hogy szükséges valamilyen módon gondoskodni a magántulajdon védelméről. A távfelügyelet Budapest területén kívül szinte már az ország bármely pontján elérhető kivonuló szolgáltatással. Mivel az elektronikus biztonságtechnikai berendezések riasztórendszer kamerás megfigyelőrendszer) még önmagukban nem tudják optimális mértékben meggátolni a betöréseket, ezért egyre inkább tudatosul bennünk az is, hogy szükséges valamilyen kiegészítő biztonság. Ezt a pluszt jelentheti egy járőrszolgálat.

Az alap 24 órás figyelő szolgáltatás bármely lakókörzetben elérhető a tulajdonosok részére függetlenül attól, hogy városban, faluban vagy ép egy nehezebben megközelíthető tanyán van a felügyelt ingatlan. Kivonuló járőrszolgálatos távfelügyelet Budapest területén kívül még egyéb városokban és településeken is elérhető, akár több szolgáltató esetén is, bár még mind a mai napig vannak olyan helységek, ahol sajnos a személyi feltételek miatt a szokásos szerződésben vállalt időlimit miatt nem tudják biztosítani ezt a szolgáltatást. A távfelügyeleti szolgáltatás lényege, hogy a kiépített riasztórendszer általi jelzésekre minden esetben történjen valamilyen intézkedés.

Az alap intézkedés magába foglalja a jelzések folyamatos 24 órás figyelését és ellenőrzését, valamint rendellenes jelzés esetén az ingatlan tulajdonosának értesítését, vagy az általa megjelölt személy telefonos értesítését. Az átjelzések fogadására a távfelügyelet Budapesten kívül még a nagyobb városokban is tart felügyeleti központot. Az átjelzés biztonságát jelenleg már egyre inkább GSM/GPRS modulos átjelzéssel oldják meg a szolgáltatók, mely eszközt biztosítják ügyfeleik számára. Másik haszna a szolgáltatásnak, hogy az átjelzést legalább napi egyszeri tesztjelzéssel vizsgálják, bár már egyre gyakoribb a 4 óránkénti lekérdezés. Ez biztosítja, mind a rendszer tulajdonosok részére, mind a szolgáltatók részére, hogy ne történhessen meg, hogy egy esetleges betörés esetén ne történjen intézkedés a védelmi rendszer rejtett hibájából adódóan.

Megbízható távfelügyelet Budapest és egyéb városokban! Melyik szolgáltatót is válasszuk?

A szolgáltatók tekintetében majdnem végtelen a lehetőség, ha a távfelügyelet Budapest és körzetében keresünk, hiszen számos céget találhatunk már akár az interneten is, akik kedvezőbbnél-kedvezőbb havidíjon kínálják szolgáltatásukat. Amit viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem minden esetben szabad engedni az alacsony havidíj csábításának, és érdemes a szolgáltatók háttér adatainak is utánajárni, mint területi lefedettség, kivonulási állomány, autók száma. Szolgáltatási és kártérítési vállalások.

A legnagyobb és legmegbízhatóbb szolgáltatók esetén a távfelügyelet Budapest és a nagyobb városok esetén már teljes lefedettséggel rendelkezik. A kivonuló szolgálatot pedig magas létszámú apparátussal végzik, mint személyautós kivonulással, mint motoros járőrszolgálattal, így amennyiben egy adott körzeten belül több esemény is történik, nem fordulhat elő, hogy valamelyik helyszínre ne tudjon a diszpécser megfelelően képzett járőrt küldeni.