Számos esetben találkozhatunk olyan igénnyel, ahol fontos szempont a védelmi rendszer kiépítése, de valamilyen okból az is lényeges szempont, hogy ez a védelmi rendszer ne legyen bárki számára könnyen felismerhető. Erre a problémára nyújtanak a vagyonvédelmi szolgáltatók megoldást, a kedvező rejtett kamera ár kiépítési ajánlataikkal.

Előfordulnak olyan esetek, ahol a tulajdonos gyanakszik valamilyen bűncselekmény elkövetésére, de azzal is tisztában van, hogy ha egy látható és könnyen felismerhető kamerás megfigyelőrendszert építtetne ki a helyszínen akkor a gyanúsított személy kiléte nehezebben lenne kideríthető, illetve a sorozatos elkövetés jobb esetben a védelmi rendszer látványos hatására megszűnne, de az előző bűncselekmények (lopás, sikkasztás) bizonyíték hiányában megtérítés nélkül maradnának.

Ezzel szemben egy akciós rejtett kamera ár lehetőséget nyújt akár egy üzlet tulajdonosának, akár egy készpénz forgalmat bonyolító cég számára, hogy ezzel a védelmi rendszerrel a bűncselekményt, súlyosabb esetben a sorozatos elkövetést rögzítse, és a rögzített események segítségével a bűnelkövetőt tetten érje és a hatóságok bevonásával a károkozás megtérítését eszközölje az elkövetővel szemben.

Akciós rejtett kamera ár, de mégis mennyiért?!

Természetesen akárcsak a hagyományos szabad szemmel is könnyen felismerhető megfigyelő kamerák esetén a rejtett kamera ár is nagymértékben függ a felszerelésre kerülő eszközök darabszámától, illetve a kamera képfelbontási minőségétől. Persze találhatunk már a piacon és az internetes webshopokban olyan kém kamerákat, amelyek akár pár ezer forintért is beszerezhetőek, de ezeket az eszközöket nem szabad összetéveszteni egy hivatalos vagyonvédelmi rejtett kamera rendszerrel. Nem mellékesen azt is érdemes tudni ezeknél az egyszerűbb kém kameráknál (tollkamera, ébresztő órás kamera, kulcstartós, pen-drive rejtett kamera), hogy jelenleg Magyarországon ezen eszközöknek a forgalmazását és használatát törvényileg szigorúan szabályozzák. Tehát könnyen előfordulhat, hogy egy ilyen eszköz használatával, nem hogy a saját vagyonunkat védhetjük meg, de könnyen előfordulhat, hogy a végén még mi fogunk pluszban ráfizetni.

A vagyonvédelmi, biztonságtechnikai szolgáltatók által kiépítésre kerülő rejtett kamera ár tehát függ a rendszer fajtájától, minőségétől és a felszerelésre kerülő eszközök darabszámától.

Egy ilyen rendszer leggyakrabban riasztórendszer mozgásérzékelőnek, tűzjelzőrendszer füstérzékelőjének álcázott burkolattal kerül kiépítésre. De találhatunk a piacon még olyan rejtett kamerákat is, melyek egész pici tűoptikával rendelkeznek, viszont maga a burkolat olyan kicsi, hogy könnyen elrejthetővé válik akár álmennyezet alá, vagy egyéb üreges burkolat alá.

Így mielőtt fix költségekkel próbálnánk kalkulálni a rejtett kamera ár esetén érdemes tájékozódni a vagyonvédelmi rendszerek kiépítésével foglalkozó szolgáltatók között. S mindamellett, hogy az igények pontosítása alapján már egy konkrét ajánlat tulajdonosává válhatunk, különböző kedvezmények és akciók lehetőségével egy személyünkre szabott rejtett kamera ár birtokába is juthatunk.