A térfigyelők és egyéb biztonsági megfigyelők számának megnövekedésével, mind több gyártó termékpalettáján található meg új kamera eszköz. Így már nem csak a jól ismert Sony és Samsung gyártó terméke vált elérhetővé, hanem a Panasonic kamera is piacra került. Legyen szó kültéri vagy beltéri megfigyelésről a Panasonic kamera eszközök megfelelő védelmet tudnak biztosítani.

Természetesen már az analóg megfigyelőrendszerek között is megtalálhatóak voltak a Panasonic gyártó termékei. Majd a robbanásszerű fejlődésnél is igyekezett a gyártó lépést tartani a többi márkával. Így akárcsak a HD felbontással rendelkező AHD, vagy a full HD felbontású HD-TVI, IP esetén is megtalálhatóak a termékei.

Panasonic kamera a vagyonvédelemért

A gyártó próbál úttörő szerepet is betölteni a biztonságtechnikában. Ezért a NUBO terméknevet kapott kameráját a világ első LTE megfigyelő eszközeként hirdeti. A Nubo Panasonic kamera kis mérete miatt könnyen elhelyezhető bárhol. Eső védett burkolata miatt pedig akár kültéren is használhatjuk. A GSM internetes hálózaton működő Panasonic kamera újdonságnak számít, mert első a nagy felbontással rendelkező (1080p) megfigyelő eszközök között. Azonban mint minden újdonságnak ennek a kis kamerának is igen borsos az ára. Egy darab Nubo kamera közel 300-350 euróba kerülhet. Ha pedig minden adottságát ki szeretnénk használni ennek a kamerának, különböző költséges szolgáltatásokat kell még vásárolnunk hozzá.

Másik Panasonic kamera újdonság a nagy látószöggel rendelkező videó kaputelefon és megfigyelő rendszer. Ennél a rendszernél lehetőség van az ingatlan külső megfigyelésére, valamint személy azonosítás utáni beengedésre. A kaputelefon egységhez 4 db rádiós kültéri Panasonic kamera illeszthető. Ezek a kamerák nagy látószöggel rendelkeznek (vízszintesen 170°, függőlegesen 115°). Éjjellátó funkcióját a ledes megvilágítás biztosítja. Maga a kamera mozgásérzékeléssel rendelkezik, ezért csak abban az esetben továbbít képet, ha mozgást észlel. Mivel csak 24V tápellátást igényelnek a kamerák könnyen illeszthetőek a teljes rendszerhez. A beltéri kaputelefon egységeken riasztás esetén megjelenik a Panasonic kamera által továbbított külső kép. A rendszerhez maximum 6 db beltéri egység kapcsolható, így akár belső kameraként is tudjuk működtetni.

Beltéri megfigyelésre készült a babafigyelőként is emlegetett szett. Mely tartalmaz egy hubot, valamint egy beltéri kamerát. A beltéri formatervezett Panasonic kamera tud hangot és képet is továbbítani egy adott mobil eszközre. Ezáltal nem csak arra van lehetőség, hogy házon belül használjuk a rendszert. Legyünk akár a munkahelyünkön, vagy bevásárolni mobiltelefonunkon keresztül bármikor megnézhetjük, hogy mi zajlik otthon.

Összefoglalva elmondható, hogy a Panasonic gyártó kamerái tökéletes megfigyelést tesznek lehetővé otthonunkban, irodánkban. Azonban kedvező ár tekintetében még némileg el vannak maradva versenytársaihoz képest.