A biztonságtechnikában számos rendszer és szolgáltatás található értékeink és személyünk, valamint szeretteink megóvása érdekében. A mechanikus védelem, ilyen lehet a biztonság zárral szerelt ajtó, ablak és rács mellett az ingatlannál találhatunk már kiépített elektronikus berendezéseket is. Az elektronikus védelmen belül pedig találkozhatunk lakásriasztó és megfigyelő rendszerek eszközeivel is. Azt, hogy melyik megoldás biztosítja részünkre az optimális védelmet szabadon megválaszthatjuk. Azonban minél összetettebb védelmet választunk annál nagyobb mértékű lesz az ingatlan biztonsági fokozata.

Ma már a kereskedelemben tökéletes képminőségű megfigyelő rendszerek találhatóak akciós csomagokkal és kedvező kiépítési díjjal. A megfigyelő rendszerek biztonsági szempontból a megelőzésben és a bűncselekmény felderítésében és bizonyításában adják a legmeggyőzőbb segítséget. Mivel a kiépítés helyszínén történt események rögzítése és tárolása az elsődleges feladata. Legyen szó akár családi házról, vagy üzletről, irodáról nyugodtan választhatjuk ezt a biztonsági rendszert.

A megfigyelő rendszerek eszközei többféle típussal vannak jelen a piacon. Beltérre és kültérre egyaránt találhatunk eltérő felbontással és kialakítással kamerákat. Az igényeinkhez alakítva pedig – ajánlott szakértő segítségét igénybe venni – kiválaszthatjuk azt a rendszert, mely tulajdonságaiban tökéletesen el látja a biztonsági feladatát.

Egy jól kialakított megfigyelőnél további lehetőségek is vannak. Sokszor használják magánszemélyek is a megfigyelő rendszerek kameráit felügyeleti célokra. Ilyen eset lehet amikor az otthon tartózkodó családtagokat, vagy egyedül hagyott kisállatainkat szeretnénk felügyelni.

Ezeknél a rendszereknél nem kell a legrosszabbra gondolni. De bármikor előfordulhat, hogy beteg, vagy idős szüleink miatti aggodalmunkat ezzel a megfigyelővel csillapítani tudjuk. Ezeknél a rendszereknél lehetőség van arra, hogy a kiépítés helyszínén internetes hálózatra csatlakoztatva távolról is elérjük. Okostelefonon, tableten, vagy egy asztali számítógépen keresztül felhasználónévvel és jelszóval bármikor betekinthetünk a megfigyelő rendszerek felvételeibe. Akár valós időben, vagy régebbi felvételek megtekintésével.

HD, Full HD megfigyelő rendszerek

A legmodernebb technikai fejlesztéseknek köszönhetően megjelentek a digitális megfigyelők a biztonságtechnika piacán. A kamerák HD, vagy Full HD felbontással rendelkeznek, ami jelentős változást jelent a régebbi analóg rendszerekhez viszonyítva. Az IP, AHD, és a HD-TVI technológiánál már digitális módon történik a kamerák és a tároló egység között a jeltovábbítás. Ezért már nincs szükség képtömörítésre, ami jelentős mértékben ronthatja a rögzített kép minőségét. A HD és full HD megfigyelő rendszerek nagy előnye a minőségi, tökéletes képfelbontás. Részletgazdag és tűéles képet kapunk nem csak élőkép nézésénél, hanem rögzített kép esetén is.

Napjainkban a megfigyelő rendszerek esetén alapfeltétel az éjjellátás. Ezzel a funkcióval lehetőség adódik akár éjjel is, vagy teljes sötétben segéd megvilágítás nélkül figyelni az adott területet.

Kapcsolódó videók

[ad_searchyt search=’Security surveillance choose’]