Megfigyelő kamera a magánvagyon védelmére

A biztonságtechnikában már számos eszközt és szolgáltatást találhatunk értékeink és az ingatlanban tartózkodó szeretteink megóvása érdekében. A mechanikus védelem, mint biztonság zárakkal felszerelt ajtók, ablakok és rácsok mellett egyre több ingatlannál találhatunk már kiépített elektronikus vagyonvédelmi rendszert is. Az elektronikus rendszereken belül egyaránt találkozhatunk riasztórendszerekkel és megfigyelő kamera eszközökkel is. Hogy melyik megoldás nyújtja számunkra a megfelelő biztonságot és nyugalmat ezt szabadon eldönthetjük, azonban minél komplexebb szolgáltatást és rendszereket választunk annál nagyobb mértékben növelhetjük az ingatlan védelmét.

A megfigyelő kamera biztonsági szempontból a megelőzésben és az esetlegesen elkövetett bűncselekmény felderítésében és bizonyításában nyújtja a leghathatósabb segítséget. Legyen szó akár magáningatlanról, akár üzletről, vagy irodáról bátran gondolkodhatunk ebben a vagyonvédelmi rendszerben.

A megfigyelő kamera

A megfigyelő kamera eszközei többféle változatban megtalálhatóak már a kereskedelemben. Beltérre és kültérre is találhatunk különböző felbontással és kivitellel kamerákat. Az igényeink meghatározásával pedig – ajánlott megfelelő szakértő segítségének igénybevételével – kiválaszthatjuk azt az eszközt, ami tudásban és specifikációban tökéletesen el tudja látni a biztonsági feladatát.

Bár a megfigyelő kamera használata elsődlegesen a bűncselekmények felderítésében és az események rögzítésében nyújt segítséget, mégis elmondható, hogy mindezen vagyonvédelmi feladaton kívül még plusz lehetőség is rejlik a rendszerben. Egyre több helyen és alkalommal használják magánszemélyek is a megfigyelő kamera eszközeit felügyeleti célokra. Ilyen lehet, az amikor az otthon maradt családtagjainkat, vagy az ingatlanban egyedül hagyott kisállatainkat szeretnénk felügyelni akkor is, mikor ép mi távol tartózkodunk a lakástól, családi háztól.

Természetesen nem minden esetben kell egyből a legrosszabbra számítani, de gyakran előfordulhat, hogy beteg és idős szülőink miatt aggódunk. A megfigyelő kamera esetén ma már lehetőség van arra, hogy internetes elérhetőség biztosítása mellett a kiépítés helyszínén a biztonsági rendszert hálózatba kössük és okostelefonon, tableten, vagy egy asztali számítógépet használva felhasználónévvel és jelszóval bármikor betekinthessünk a megfigyelőrendszer képeibe, akár real time (valós idejű) történések megtekintésére, vagy egy régebbi esemény megnézésére.

Ma már közkedvelt megoldásnak számít ez a megfigyelő kamera akkor is, ha csak a házi kedvenceink tevékenységét szeretnénk megnézni távollétünkben. Számtalan olyan megfigyelővel is találkozhatunk, ahol kétirányú hang is kerül a biztonsági rendszer mellé. Ezzel a módszerrel nem csak mi hallhatjuk a helyszínen elhangzó beszélgetéseket, de lehetőség adódik arra is, hogy távolról az események figyelésével, akár utasítást, vagy útmutatást adjunk az ott tartózkodó személyeknek.