Kültéri IP kamera FULL HD biztonság!

A kültéri IP kamera egyre inkább tör be és hódít teret a vagyonvédelem piacán a kamerás megfigyelőrendszerek között. Hiszen egy jó megfigyelőrendszerrel szemben támasztott igénynek teljes mértékben eleget tud tenni egy ilyen rendszer. A kültéri IP kamera hosszútávra biztosítani tudja a felhasználónak a tökéletes megfigyeléshez szükséges feltételeket. HD (720p), vagy FULL HD (1080i) felbontásának köszönhetően nem csak nappal, hanem éjszakai megfigyelés esetén is biztosítja a részletgazdag, tiszta képminőséget. Költséghatékonyság tekintetében pedig a középkategóriás árfekvésű rendszerek közé sorolható, így elég kedvező áron már kiépíthető egy tökéletes minőséggel rendelkező, de még megfizethető megfigyelőrendszer.

Kültéri IP kamera működési elve:

A kültéri IP kamera eltérően a hagyományos analóg kameráktól, képes önálló eszközként is képet továbbítani, rögzíteni (gyakran ez a funkció opcionális lehetőség: saját SD kártya szükséges a kamerához) vagy asztali rögzítő nélkül webserveren keresztül elérhető a kamera által megfigyelt látott kép, mivel ez a kamera saját IP címmel rendelkezik, így a cím ismeretében interneten keresztül bárhol és bármikor elérhető a felszerelt kamera anélkül, hogy külön számítógépre vagy rögzítőre csatlakoztatnánk. Jellemzően ez a kültéri IP kamera folyamatos felvételt biztosít, miáltal képes arra, hogy különböző feladatokat végezzen el, amennyiben parancsként megadjuk. Ilyen lehet például a levél küldés megadott e-mail címre.
Ezt a kamerát nem csak helyileg érhetjük el közvetlenül, hanem távolról is számítógép, vagy asztali rögzítő nélkül. Saját kliens szoftverén keresztül pedig távolról is lehetőség van a a képek rögzítésére és mentésére. Jellemzően a konfigurálása és kezelése egyszerű, mely grafikus felületen keresztül megoldható.

Kültéri IP kamera éjjellátó funkciója:

Csakúgy, mint a többi infra kamera mit napjainkban használunk, már ez a kültéri IP kamera is rendelkezik infra ledekkel, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy éjjel is jó minőségű képet kapjon a kamera előtt zajló eseményekről. Bár nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kültéri megfigyelésnél jelentősen befolyásolhatják a környezeti tényezők a látótávolságot. Gyakran a gyártók a ezeket az adatokat nagyobb értékben jelölik meg, mint amit a valóságban érzékelhetünk, ha egy kivilágítatlan nyílt terepen szeretnénk a kamerát üzemeltetni. Az infra megvilágítás lényege, hogy az emberi szemnek láthatatlan elektormágneses fényt felhasználva világítja meg az objektív előtti területet. Ez a megvilágítás pedig annál jobb, minél több tárgyról (fal, bokor, kerítés, egyéb kinti található tárgya) verődik vissza a kamera felé az infra fény. Tehát érdemes figyelembe venni, hogy milyen körülmények között és mennyire szeretnénk használni éjjel is a kamerát. Ennek függvényében érdemes az infra távolság alapján is választani megfelelő eszközt.

Kültéri IP kamera felhasználási területei:

Csakúgy, mint egyéb kameránál a kültéri IP kamera is számos helyen alkalmazható, ahol jó minőségű, nagy felbontással rendelkező felvételeket szeretnénk kapni. Jellegzetes felhasználási területnek számítanak.
– Magáningatlanok, céges ingatlanok kültéri megfigyelésére (már egy középkategóriás árfekvésű, kiváló minőségű eszközökkel kiépíthető egy komplex védelmi rendszer.
– Nagy területtel rendelkező ipartelepek üzemeinek külső és belső megfigyelésére.
– Közösségi épületek, társasházak aula területének és külső parkoló területének megfigyelésére.