Kültéri HD kamera a jó árú digitális megfigyelő

A kamerás megfigyelés területén belül már számtalan választási lehetőséget biztosítanak a kereskedések és szolgáltatók az ingatlan tulajdonosok részére, legyen szó akár külső tér (udvar, kert, parkoló) vagy belső tér vagyonvédelmi, biztonsági figyeléséről és az ott történő események rögzítéséről. Az analóg rendszerektől kiindulva többféle digitális képi megfigyelésre van ma már lehetőség. Az egyik kedvelt biztonsági videó kamerás rendszer a digitális kültéri HD kamera eszközt tartalmazó megfigyelő.

Miért érdemes kültéri HD kamera rendszert választani?

Ha valaki saját lakását, irodáját, vagy egyéb ingatlanát szeretné biztonsági rendszerrel felszerelni, már nem csak a riasztórendszer kiépítésére gondolhat elsődlegesen. Pár évvel ezelőtt még jellemzően az analóg videó rendszerek kerültek felszerelésre, és azok is inkább csak a cégek részére voltak árban megfizethetők és elérhetők. Ezzel szemben ma már a magánszemélyek is kedvező áron juthatnak hozzá nem csak az analóg, hanem az alap kültéri HD kamera rendszerekhez is.

A digitális megfigyelők robbanásszerű fejlődésének köszönhetően látványosan csökkent nem csak az analóg eszközök ára, hanem az alap digitális eszközöké is. Így elmondható, hogy a Full HD magas felbontással rendelkező kamerarendszerek megjelenése igen gyorsan és látványosan lenyomta az alap kültéri HD kamera árakat is. Ezzel a kedvező árral viszont már a magánszemélyek részére is elérhetővé vált egy emelt szintű biztonsági kör kialakítása otthonuknál.

Amennyiben bárki kívánna egy kültéri jó minőségű és értékelhető képet biztosító biztonsági videó rendszert kialakítani ingatlanjánál és mindezt úgy szeretné megoldani, hogy a befektetett összegért a rendszer hosszú évekre nyújtson biztonságot, mindenképp érdemes a kültéri HD kamera mellett dönteni.

A kültéri HD kamera ismertetői

A legtöbb esetben a kültéri kameráknál a kinézet és a külalak alapján nem igazán tudunk különbséget tenni analóg, HD és a Full HD rendszerek esetén. A lényeges eltéréseket és különbségeket már csak használat közben érzékelhetjük. Így leginkább, ami alapján tájékozódhatunk a rendszer tulajdonságai felől az az adott kamera jellemzőiben található.

A kültéri analóg kamera képminőség tekintetében maximálisan a 960H, azaz 0,55Mpx felbontással rendelkezik, a kép továbbítása a rögzítő felé tömörítéssel analóg módon történik, így visszatekintés esetén mindenképp számolni kell azzal, hogy nagyításnál pixelesedés történik, azaz a kép kikockázódik.

A kültéri HD kamera képminősége már a maximális 720p, azaz 1,3Mpx felbontást éri el, míg a Full HD kamera esetén az 1080p, azaz több megapixel is lehetséges. Így sokkal részletgazdagabb és élesebb képet nyerhetünk ezen megfigyelőrendszer esetén egy-egy területre fókuszálva. Nem beszélve arról, hogy ennél a változatnál már a rögzítő egység felé is digitálisan történik a jeltovábbítás és nincs szükség tömörítésre sem. Ezáltal visszatekintés esetén bátran kinagyíthatunk egy-egy képkockát anélkül, hogy pixelesedésre kellene számítanunk. Elmondható, hogy a kültéri HD kamera kiépítésével némi többletköltséggel akár több analóg kamera felszerelését is kiválthatjuk.