A vagyonvédelmi megfigyelőrendszerek elterjedésével mindinkább fontos szempont lett már nem csak az események megfigyelése és rögzítése, hanem a tökéletes kép, részletgazdag felvételek és a kamera előtt tartózkodó személyek felismerhetősége is. A kültéri HD kamera már mindezt tudja nyújtani a végfelhasználóknak, hiszen digitális felbontásának köszönhetően nem csak az eseményeket láthatjuk, hanem a pontos részleteket is felismerhetjük egy-egy felvétel visszatekintése alkalmával.

Miért érdemes kültéri HD kamera rendszert választani?

Míg régebben a lakásbetörések ellen elegendően elrettentő volt az ingatlanban kiépített riasztórendszer megléte, napjainkra a vagyonvédelem területén már nem csak az elektronikus behatolásjelzők nyújthatnak kellő biztonságot otthonunk, irodánk, üzletünk értékeinek megóvásában, egyre több helyen találkozhatunk felszerelt kamerás megfigyelőrendszerrel is. A digitális technológiában történt robbanásszerű fejlődésnek köszönhetően elérhetővé váltak a részletgazdag, éles képet biztosító kültéri HD kamera rendszerek is.
Bár nem szabad elfeledni a tényt, hogy a riasztórendszer nem csak jelenlétével képes elrettenteni a betörőket, de az elszántabb bűnelkövetők tevékenységét is nagymértékben tudja csökkenteni, hiszen azonnali jelzésével jelentősen csökkenti azt az időt, melyet értékkereséssel és eltulajdonítással tölthet el az ingatlanban. Ez mellett már egy jó minőségű kültéri HD kamera úgyszintén hozzájárul az elrettentéshez. Nem beszélve arról, hogy még a betörés előtt lehetőség van arra, hogy az behatolóról bizonyíték erejű kiváló és beazonosítható felvételeket készítsen, amit esetlegesen a későbbiek folyamán a hatóságok fel tudna használni az elkövető elfogásában. Melyre ma már számos példát is láthatunk a médiában.

Kültéri HD kamera felhasználási területei

Bár még a leggyakrabban mindig köz- és ipari területeken találkozhatunk kültéri HD kamera megfigyelőrendszerekkel, de már nem számít ritkaságnak magáningatlanok, társasházak homlokzatán sem ez a típusú vagyonvédelmi megoldás.

A kültéri HD kamera kialakításából és burkolatából adódóan kiválóan alkalmas külső területek videómegfigyelésére. Mivel időjárásálló (hő, eső, szél, por) védelemmel van ellátva a kameraház ezért hosszú időre nyújt megbízható biztonságot ez a rendszer az ingatlan tulajdonosok számára. Felbontás tekintetében egy kiváló képminőséget biztosít, mellyel szintén hozzájárul a tartós idejű felhasználáshoz.

Ár tekintetében ma már a kültéri HD kamera közel sem olyan drága, mint 1-2 évvel ezelőtt. A gyors technikai fejlődésnek és a gyártók árversenyének köszönhetően alig szükséges több kiadást eszközölni egy HD felbontással rendelkező védelmi rendszer kiépítésére, mint a lassan elavultnak számító rosszabb képfelbontással bíró hagyományos analóg rendszerért. Talán ennek is köszönhető, hogy a magánszemélyek körében is egyre kedveltebb önálló, vagy kiegészítő biztonsági megoldássá vált ez a vagyonvédelmi rendszer.